HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

John Delorean utolsó évei

2011.06.03. 10:00 :: Sidaries

Bajban vagyok, mert a dmctalk hibája miatt elég sok jegyzetem is elérhetetlen. Ezért abból kell dolgoznom, ami a gépemre is le van mentve, ami egyrészt elég kevés, másrészt nem pénteki anyag. Ezért habár erre a hétre mást terveztem, mégis John Delorean lesz a téma.

Delorean életéről rendkívül sok információ van kb. 1985-ig és onnantól mintha meghalt volna a közvélemény számára. Olykor, nagyon ritkán van egy-egy visszatekintés róla, de 1995-től kezdve semmi. Főleg nincs semmi az aktuális életéről, ezért csak pár dolgot sikerült találnom.

Az egyik, hogy a Vissza a Jövőbe filmek nagyon sokat segítettek Deloreannek, mert mivel az ő tulajdonában voltak az autó mindenféle jogai, ezért minden eladott Delorean makettért és ezzel kapcsolatos kütyüért részesedést kapott. Ez hosszú távon rengeteg pénzt jelentett, de őt mégsem rántotta ki a kátyúból, mert egyre több és több pénze ment el ügyvédekre és a különféle jogi tanácsadásokra.

A drogügy utáni következő nagy pere az 1986-os volt, ahol sikkasztással kapcsolatos vádakkal kellett szembenéznie, bár ennek a sajtóérdeklődése már közel sem volt a drogügyéhez mérhető. Erről többet nem írnék, mert ezt majd még bővebben is leírom valamikor később. 

Ez után több kisebb per is következett (több, mint 40), magánbefektetőktől és mindenkitől, aki kicsit is úgy érezte, hogy a DMC károsultja. Pontos listát nem találtam ezekről, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy mindenki úgy tekintett rá, mint a potenciális fejős tehénre, akit be kell perelni és megkopasztani. Ennek ellenére minden ügyéből ő jött ki győztesen, bár sok pénzt vesztett ez alatt az idő alatt. Csak, hogy elképzeljük a helyzetés még saját testvére, Charles is beperelte, valamint a saját ügyvédje is. Később különféle vállalkozásokba kezdett, és habár ezek sikeresek voltak, az utolsó centnyi profitot is a perekre kellett költenie.  

Végül 1999-re minden pénze elfogyott és csődöt jelentett. Maradék tulajdonát elárverezték, a New Jerseyben álló házát egy autóval és néhány személyes tárgyával hagyta el, még szeretett kutyáit is ott kellett hagynia. Egyesek szerint ez volt az utolsó csapás, ami után egészsége megromlott és 2005-ben elhunyt. Elvégre a cégét elvesztette, a feleségét elvesztette, a gyerekeit alig látta és már csak a háza maradt. Mivel pénzre volt szüksége, ezért egy régi ismerőséhez, Donald Trumphoz fordult. Ő beleegyezett, hogy az árverésen megveszi a birtokot és golfpályát és lovasklubot hoz létre rajta, viszont John élete végéig lakhat a házban. Itt kicsit zavaros a történet, de ha jól értettem, akkor az árverésen végül Trump ismerőse, Norman Peltz nyert, aki Trumppal karöltve, 2000 márciusában kidobta Johnt az utcára, majd együtt létrehozták golfpályájukat, a házból pedig egy klubházat építettek.

Johnnak ezután nem volt hova mennie, egy másik barátja, az IBM egyik igazgatója engedte meg neki, hogy egy IBM dolgozóknak fenntartott házban lakjon. Természetesen szinte az összes pénzes "barátja" elhagyta, John pedig ekkor fordult még inkább Isten felé. Utolsó felesége pedig végre egy kis megnyugvást hozott neki.

Ezt az utolsó képet valahol a neten találtam. Nem tudom ki az a szerencsés fickó a jobb oldalon, de büszke lehet erre a képre. :)

A golfpályáról pedig egy link:

Trump National Golf Club
 

2 komment

Címkék: john delorean dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr792911033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2011.06.03. 14:54:40

Szegény John eléggé hiszékeny volt, ez a Trumpli is jól átverte.

bopat 2011.06.03. 21:31:17

Ez a kép egyik blogról való, a pali aki ott szerepel találkozott vele régebben. Sajnos én sem emlékszem hol láttam...
süti beállítások módosítása