HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

John Delorean - A sikkasztási vádak II.

2011.08.12. 10:00 :: Sidaries

Elsőre csak egy részt akartam, de csak nem fért bele, úgyhogy íme a második rész:

Egy másik hiba volt, hogy miután az biztossá vált, hogy Delorean kapott valahonnan 8,5 millió dollárt, nem sokkal később meg is vette az utahi Logan nevű sikeres hókotró-gyártó céget éppen ennyi pénzért. A cégből egyébként Delorean nagyon hamar nagyon sok pénzt vett ki. Először is évi 400000 dolláros fizetése volt, habár alig járt a gyár környékén. Valamint a gyár 600000 dollárért bérelte a földterületet, amin állt, mert az Delorean tulajdonában volt. Természetesen a befektetők azonnal a Logant akarták, ha már egyszer úgyis az ő pénzükből vette Delorean.  Ezért a bíró megtiltotta, hogy ezentúl bármilyen szinten pénzt vegyen ki a Loganből, ennek ellenére Delorean kétszer is megpróbálta azt eladni, egy újonnan alapított cégnek, aki mint kiderült barátjáé, a rovott múltú Roy Nessethé. 

Továbbá az is kiderült, hogy a DMC végnapjaiban Delorean szisztematikusan nekiállt a cég pénzét magánszámlákra átmenteni, valamint céges számlákat a magánszámlájáról kiegyenlíteni. Emiatt amikor elindult a felszámolás Delorean úgy tüntette fel magát, mint a DMC elsődleges hitelezője és 900000 dollárt követelt a felszámolás alatt álló cég értékeiből.

Volt még néhány kisebb csalás is. Az egyik, hogy úgy tűnt, hogy Delorean egy ebédszámlát hamisított és a 17 dolláros számlából 191,5 dolláros számlát fabrikált. Erre a vádra Weitzman csak annyit mondott, hogy "De hát mindenki ezt csinálja!". További 180000 dollárt fizetett ki a DMC Roy Nessethnek, aki köztudottan főleg John Delorean személyes ügyeit intézte és a cég ügyeivel csak nagyon keveset foglalkozott. Ennek ellenére mikor mégis megjelent valahol, akkor eljátszotta a főnököt, habár senki nem tudta, hogy milyen alapon. Természetesen a cég Delorean magánéletébe is beszállt, ugyanis kb. 15000 dollárt fizetett ki a Bedminsteri ház különféle költségeire, mint fűnyírás, szobalányok, lakberendezők, stb. A befektetők összességében 228300 dollárnyi olyan költséget találtak, amit a már haldokló cég feleslegesen fizetett ki főleg Delorean személyes ismerőseinek.

Na ennyi lett volna, amit találtam. Az elmúlt két rész nem fest éppen pozitív képet John Deloreanről, de ismét hozzá kell még fűznöm az egészhez, hogy egyszer sem találták bűnösnek a több, mint 40 ügyben. Ez jelenthet jó ügyvédeket, sok pénzt vagy okos bűnelkövetést, de ugyanígy jelenthet nem valós vádakat is. A végeredmény pedig nekem tetszik: :)


 

1 komment

Címkék: történelem dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr143122620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2011.08.12. 11:01:42

Továbbra is aszondom, hogy nem volt 100-as a DeLorean, de köszi szépen ezt a szép autót neki!
süti beállítások módosítása