HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Delorean születésnapra

2012.10.17. 10:00 :: Sidaries

Mára egy aranyos történet következik, amit a fórumon, Facebookon és sok Deloreanközeli helyen is lehetett látni / olvasni. Egy anyuka születésnapi ajándékáról szól. Az eredetit a jalopnikon olvashatjátok, ahol egyébként nagyon sok Deloreannel kapcsolatos cikk van.

A Vissza a jövőbe - és főleg az időutazó Delorean - a gyerekekre és felnőttekre is nagy hatással volt Egy orosz kisgyerek pedig annyira szerette a filmet, hogy születésnapjára azt kérte, hogy egy Deloreanben utazhasson.

A moszkvai hét éves, Vsevolod Bezrukov (becenevén: Seva), egy kicsit több mint egy éve látta a filmet és természetesen ő is azonnal az autó és az időutazás megszállottjává vált.

Habár az időutazás lehetetlen (legalábbis ez a hivatalos verzió) a Deloreanben utazás korántsem az. Viszont Oroszországban mindez azért elég nehézkes, mert mindössze két Delorean van. Seva szerencséjére azonban anyukája - aki most simán esélyes Oroszországban az Év Anyukája címre - feladott egy hirdetést a helyi újságban.

deloreankeresohirdetes.jpgEgy olyan Delorean DMC-12 tulajdonost keresek, aki elfogadható árért cserébe, eljönne hozzánk október 27.-én, szombaton, a fiam hét éves születésnapjára. Már fél éve minden nap erről a csodálatos autóról keres videókat a youtube-on. Csak akkor hagyja abba, ha a Vissza a Jövőbét nézi. Mindent tud az autóról és folyamatosan azt kérdezgeti, hogy vehetünk-e ilyen autót. Mivel erre nincsen lehetőségem, ezért annyit tudok tenni, hogy megpróbálok keresni egy olyan jó szívű tulajdonost a városban, aki boldoggá tudná tenni a fiamat egy óráig.

Natalia nem tudta, hogy mit várhat a hirdetéstől, de remélte, hogy esetleg sikerül autót szereznie a két hétre levő eseményre. Aztán a közösségi oldalak akcióba léptek, mert valaki Moszkvában meglátta a hirdetést, lefotózta és felrakta az internetre. És jöttek is a hívások.

German Gorbuntsov, orosz üzletember - akit nemrég próbáltak hat lövéssel meggyilkolni Londonban ez év márciusban - a két orosz Delorean egyikének tulajdonosa. Habár Gorbuntsov még mindig Angliában lábadozik a merényleti kísérlet után, az egyik asszisztense felhívta Nataliát, hogy Gorbuntsov kérések százait  kapta, hogy teljesítse a kívánságot. Mivel Gorbuntsov Deloreanje a moszkvai garázsában van, ezért úgy tűnik, hogy ott tud lenni a kis Seva születésnapján.

Aztán befutott a második hívás is. Oleg Karpov, aki Nyizsnyij Novgorodban lakik, Moszkvától öt órányira, szintén telefonált, hogy szívesen elmenne Moszkvába, hogy szebbé tegye Seva napját. Natalia mindezeket eddig titokban tartotta, mert nem szerette volna, hogy a fia esetleg csalódott legyen, ha esetleg mégsem jön össze az ajándék.

deloreankeresonatalia.jpgKüldtünk is egy levelet Nataliának, hogy van-e valami új fejlemény az ügyben és válaszolt is. Úgy tűnik a dolgok még jobban is alakulnak, mint elvárható lett volna és a fia igazán élvezni fogja a születésnapját:

"Igen, valóban minden így történt. Nem csak egy, hanem egyből két Deloreant sikerült szerezni, amit teljesen elképzelhetetlennek tartok. És mindezeken felül az amazonon sikerült vennem egy fluxuskondenzátor replikát is. Pluszban pedig még egy internetes társaság is jelentkezett, hogy eljönnének 30 autóval (low riderekkel) hogy gratuláljanak nekünk. Ezt éppen ma tudtam meg! Ez teljesen lehetetlen ami történik, de minden percét élvezem!

Két torta készül a születésnapra. Az egyik egy fluxuskondenzátoros torta, a másik pedig egy légdeszkás torta. Említettem, hogy én magam is nagy BTTF rajongó vagyok?"

Csak egyetlen gond van ezzel az egésszel. Hogyan fog Natalia jövőre túltenni ezen az ajándékon? Jövőre Michael J. Foxot hívja meg?

7 komment

Címkék: történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr494852795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2012.10.17. 10:49:27

Elküldtem neki postán a Mr. Fusion matricámat. Érdekességképpen a gyerek vezetékneve (Bezrukov) azt jelenti, hogy "kezetlen", "karnélküli".

hdnctrl 2012.10.17. 17:22:43

Ja és szerinte a Delorean DCM-12 az egy "szportivnij avtomobil" :D

Vissza a jövőbe oroszul meg: Nazad v buduseje.

(Igen, régen tudtam ruszkiul, de már elmúlt.)

p-parker@freemail.hu 2012.10.17. 21:10:11

Ha valaki küldene még neki csomagot akkor én is beszállnék egy hot wheels-essel !

Suttora 2012.10.17. 22:05:17

"Már fél éve minden nap erről a csodálatos autóról keres videókat a youtube-on. Csak akkor hagyja abba, ha a Vissza a Jövőbét nézi."

Elég súlyos eset a csávó :)

hdnctrl 2012.10.17. 23:18:47

a szöveg szerint a vissza a jövőbét nézi "non-stop", meg emellett a youtube-on keresgél videókat erről a csodálatos autóról.

nem mindegy :D

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2012.10.18. 05:49:03

@scuynat: Hát márpedig szerintem nagyon mindegy. :) Bár éppen az ilyenek miatt linkelem az eredetit is. Ilyen esetekben kicsit kreatívan fordítom a szöveget.

hdnctrl 2012.10.18. 08:24:42

Azt hittem, a jalopnik fordította szabadon, nem te ;) hoppácska.
süti beállítások módosítása