HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Tékasztorik

2016.08.31. 10:00 :: Sidaries

Két fajta rendezvényre szoktak hívni minket. Vagy nagy találkozókra, ahol a Delorean egy pénztermelő eszköz a kiállító számára (Mint pl. Skynet soproni kirándulása), vagy pedig kisebb helyekre, ahol habár lehet hogy hoz némi pénzt, de inkább az érdekessége miatt kérik az autót (Ilyenekről szól nagyjából a blog többi része.). Én a második típust preferálom, ez szerintem elég jól látszik is.

Ez a mostani bejegyzés is egy tipikus második esetről fog szólni. Talán néhányan hallottatok már a Tékasztorikról. Ez egy blog, amit egy videotékás csaj kezdett el írni, szerintem nagyon jó stílusban, sok évvel ezelőtt, de aztán kinőtte magát az egész és most már a facebookon megy főleg a tartalomgyártás. Eleinte inkább vicces volt a fő irányvonal, mostanra elég sok komoly téma is előjött, de azért még bőven szórakoztató az egész.

tekasztorik1.jpgNa és Viku, az író, egyszer úgy gondolta, hogy kéne ebből az egészből filmet csinálni. Haladtak a dolgok és összejött a stáb, a forgatókönyv és már csak egy kis pénz kellett, ezért közösségi finanszírozásban meghirdették a dolgot. Nem jött össze annyi, mint amit gondoltak, de arra elég volt, hogy nekivágjanak. És én itt ajánlottam fel a Deloreant, ha esetleg kéne.

tekasztorik2.jpgÉs egy-két hónappal ezelőtt jött a levél, hogy kellene. Megbeszéltük az időpontot, eltoltuk egy kicsit későbbre és azt vettem észre egy szép csütörtöki napon, hogy Gödöllő felé haladok az M1-esen, hogy ismét megnézzem milyen is egy filmforgatás.

Maga az oda-vissza út nem volt egy nagy szám, egy helyzetet levéve, amikor kicsit elbambultam és majdnem ráhúztam a Deloreant egy Octaviára, ami után a sofőr nemzetközi kézjelét teljesen jogosnak éreztem. Végül azért szerencsésen odaértem a helyszínre és egyből kijött a stáb.

tekasztorik3.jpgA szokásos kérdések itt is lementek, majd kb. 20 perc után nekiálltunk a filmre készülésnek. Szerencsére pont jókor érkeztem, éppen üresjárat volt és az én jelenetem következett. Betolattam egy garázsba, ami a filmben egy autószerelő műhelye lesz, pakoltam egy kicsit, néhány díszletet megigazítottak és kicsivel később már ment is a kamera.

A filmben a Delorean egy kb. 2-3 perces jelenetben lesz látható, főleg díszletfunkcióban, de az a jelenet, amiben van, nekem nagyon tetszett. Csuja Imre lesz a filmbeli Fater, Viku magát alakítja, a többi szereplőről elképzelésem sincs. Persze nem írom le a forgatókönyvet, majd ha kijön a film, akkor itt úgyis jelzem, aztán akit érdekel, mehet megnézni.

tekasztorik4.jpgNagyjából 3 órát lehettem ott, aztán jött a következő jelenet, amit én egy darabig néztem, de aztán inkább elindultam. Jó dolog volt, megint érdekes volt ilyet látni. Az látszik, hogy az Interkozmosznál azért ez nagyobb film, de hogy milyen lesz, az majd később fog csak kiderülni. Én nagyon drukkolok nekik, jó emberekkel ismerkedtem meg, sok munkájuk van benne.

5 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr3311662802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2016.09.01. 18:13:25

Rendszeresen olvasom az iräsaid kalandjaid a geppel.
Imserös erzes , most adtam el az elsö audim ami 11 eve volt meg es 2x epitettem ät.

sose kommenteltem meg itt , itt az ideje ha nem ismerned ezt ;)

www.youtube.com/watch?v=rDBbaGCCIhk

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2016.09.05. 11:06:46

@a8zoli: Valamikor régebben már láttam ezt a videót, de jó volt újranézni. Kösz. :)

Remélem most is Audid van. Jó gépek, én egy VW-t gyilkolok napi szinten.

a8zoli 2016.09.05. 20:23:09

@Sidaries: 11 evig volt meg az a8 es mellette volt egy a6 avant 2007 jan tol 2016 febr ig.
Csak egy ideje "elhagytam" mo-t igy a magyar autoknak menni kellett elöbb utobb es most egy ujabb a6 avant van febr ota. Maradjunk anniban , hogy nincs teljesen "kesz" ahogy en akarom :D
rem jövö mäjusig elekszül rajta minden amit akarok.
De minden tiszteletem a blog szerzöe , volt egy alpine A310 projektem amit 2 ev barkäcs utän feladtam es eladtam darabokba.
Ugyh minden tiszteletem hogy a dmc-t eletben tartja ;)

bopat 2016.09.20. 16:51:37

Ebből mikor film a moziban? Vagy ez nem olyan?

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2016.09.20. 20:11:25

@bopat: De, ez olyan. Elméletileg mozikban is lesz, bár nem tudom mikor és mennyiben. Ha tudok valamit, szólok. Viszont a Delorean csak egy nagyon kicsit szerepel. Maximum 2 perc. Nem főszereplő.
süti beállítások módosítása