HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Problémák

2008.09.03. 13:56 :: Sidaries

2008. Február 12.

Ott hagytam abba, hogy megnyertem a licitet. Fel is vettem a kapcsolatot az eladóval, aki gratulált majd megbeszéltük a teendőket. Két napon belül elküldöm az előleget, majd egy héten belül a teljes összeget és már vitethetem is az autót. Gondoltam másnap majd akkor nekiállok és minden szép lesz.

2008. Február 13.

Másnap kora délután bejelentkeztem a Paypalre, hogy utaljak. A számlám tele pénzzel, a Paypalt már használtam korábban is. Mi probléma lehetne? Hát mondjuk az, hogy a Paypal egy bizonyos összeg feletti utalásnál le szeretné ellenőrizni a kártyádat. Ez viszont 3-4 munkanap. Megpróbáltam megbeszélni az eladóval, hogy várjunk egy kicsit, mert ilyen gondom van, de hajthatatlan volt. Két nap. Na mondom, ennyi volt az álom.

2008. Február 14.

A megmentő az egyik munkatársam képében jelent meg. Neki volt már leellenőrzött Paypal accountja, viszont nem volt pénz a számláján. Egy átutalás pár nap lett volna, úgyhogy autóba be és nyomás a bankba. Én kivettem a pénzt, átrohantunk az ő bankjába, ott betettük a számlára, vissza munkába és az ő accountjával utalás. Átment, az eladó jóváhagyta. Sínen voltunk.

2008. Február 16.

Megbeszéltem a szükséges dolgokat a Vurdonosokkal. Megbeszéltük, hogy én átutalom nekik a teljes vételárat, ők pedig majd kifizetik az eladónak készpénzben az egészet. Mondom frankó, este megy a pénz. Persze ez sem így lett.

Este kisértetiesen hasonló hibába futottam bele mint pár nappal korábban. Habár használtam már a bankszámlámat vásárlásra, nagy összegű pénzt még nem utaltam rajta. Persze itt is engedélyezés kellett, ami nekem nem volt beállítva. Persze Hétfőn még jó lett volna, de itt jött be, hogy következő nap mentünk sielni. Itt már kezdett körvonalazódni, hogy habár egy időgépet veszek,én is mindig sietni fogok, mint a Dokiék a filmben. Szóval felhívtam egy bankos ismerősömet aki megígérte, hogy Hétfőn megcsinálja ezt a beállítást nekem. Anélkül, hogy bemennék. Már csak egy netkapcsolat kellett Hétfőn.

2008. Február 17.

Elmentünk sielni Olaszországba egy hétre. Mindössze a telefonom volt az összes felmerülő probléma kezelésére. Reméltem, hogy  nem fog sokat kelleni. Na persze.

2008. Február 18.

Délelőtt jött az sms az ismerősömtől, hogy megvan a beállítás, este utalhatom a pénzt. Jól van mondom, haladunk. Este a hotelben megkérdeztem, hogy van-e internet. Mondják, persze. Azon a gépen nyugodtan netezhetek. Nyugodt voltam egészen addig míg észre nem vettem, hogy ez egy MODEMES net. A bank oldala volt 5 perc míg bejött. Kapufa. Ez nem fog menni.

Már megint elakadtam. Valahogy a pénzt el kell utalni, de nem tudom. Este 10 óra van, ha ma nem megy el a pénz, akkor megszívtam. Ekkor felhívtam egy másik otthoni ismerősömet, és miután megmondtam neki minden szükséges dolgot, sikerült neki átutalnia a pénzt a Vurdonnak. Szépen lescreenshotolt mindent, elküldte nekik és nyugodtan elaludtunk. Most már nem lehet gond.

2008. Február 19.

Ez elég eseménytelen nap volt. A Vurdonosok nem tudják elérni az eladót.

2008. Február 20.

Aki azt hiszi, hogy most már a happy end jön, az téved. Most jött a fekete leves. Hívott a Vurdon, hogy beszéltek a csávóval aki teljesen be van pánikolva. Azt hiszi, hogy csalás az egész, és nem akarja eladni az autót. Nem tudják meggyőzni, próbáljak beszélni vele.

Este 11 körül felhívtam a fickót. Ott még csak délután volt. Kiderült, hogy problémája teljesen jogos. Olyan sokan vagyunk benne a vételben, hogy elvesztette a fonalat. Egy kis összefoglaló:

- Az egyik nicknevemmel megnyertem a licitet.

- A levelezésem fejlécében a nicknevem egy rövidített változata van, de a leveleket a saját nevemben írtam alá.

- A Paypal utalás a haverom nevéről jött.

- Ezen felül pedig egy újabb ember hívja, hogy majd egy másik megy az autóért.

Miután ezt szépen letisztáztuk, belegyezett, hogy odaadja az autót és jöhet a pénz. Jó menet volt.

2008. Február 22.

Az autót kifizetik, de még ott marad amíg sikerül neki hajót intézni. Végigverekedtem magamat a problémákon.

4 komment

Címkék: behozatal

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr4646481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiNDER DMC 2008.09.03. 15:48:41

Hát ez egy jó tortúra volt,de szerintem még azt is megérte!Én már annak is örülnék,ha az összeget össze tudnám szedni,de ami késik az (mulik) nem mulik.Magamba sokszor lejátszottam már ,hogy mi lenne ha összejönne a cash is rá,de mint a fenti példa is mutatja a pénz a "leggkevesebb".Ez egy olyan fajta idegtúra amit saját magának okoz az ember,de még 1x hangsulyózóm biztos,hogy megéri.

KiNDER DMC

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2008.09.03. 16:30:49

Szerintem is megérte, de az a másfél hét azért nagyon kemény volt. Viszont ha valaki készülni tud rá, akkor már jobb. Töröm az utat előttetek! :)

dubniczkia 2008.09.03. 22:28:21

Kemeny menet volt. Becsulom a kitartasodat!!!

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2008.09.03. 22:44:58

Gondoltam én is rá, hogy hagyom a francba, de hajtott előre a csakazértis. Nem szabad feladni!
süti beállítások módosítása