HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Típushibák és tipikus hibák 9. - Elektronika I.

2008.10.15. 15:38 :: Sidaries

Szerintem aki kicsit is utánaolvasott a Delorean hibáinak az előkelő helyen találta az elektromos hibákat. Itt is van néhány tipikus hiba, de a a Delorean elektronikája alapból eléggé bugos. Ez köszönhető többek között annak, hogy korához képest nagyon sok mindent elektromosan oldottak meg benne. Akkor, amikor nekünk a Zsiguli ablakának a letekerése még igazi élmény volt, ezek az autók már elektromos ablakemelővel és visszapillantó tükör állítással rohangásztak az utakon. Hallottam még olyat is, hogy ugyanazok csinálták az elektonikáját, akik abban az időben a Jaguarokat is tervezték. Márpedig azok sem voltak a megbízhatóság szobrai. Ezt csak egy forrásból hallottam, úgyhogy ezt kéretik pletykának venni. Most kiemelek néhány tipikus elektomos hibát.

RPM relay: Ezt vettem a legelső helyre, mert ez talán a legidegesítőbb hiba. Ez a relé az üzemanyagadagolást irányítja és hajlamos bedögleni. Ez abban nyilvánul meg, hogy megy az autó, aztán egyszer csak leáll a motor. Ilyenkor nem is indul be egy darabig, de utána minden gond nélkül megy tovább. Persze amíg teljesen tönkre nem megy ez a relé.

Itt lehet megnézni és megrendelni:

www.delorean.com/store/p-7209-relayrpm-tachfuel.aspx

Egyszerűségéhez képest egész drága. Akkor már jobban megéri komplett relékészletet venni.

Szóval Marty a Vissza a Jövőbe filmekben ezzel a hibával találkozott többször is. Ha a Doki kicserélte volna ezt a relét idejében, akkor sok izgalomtól megmenthették volna magukat (és minket). :)))

Ajtózárak: Ezt csak említés szintjén írom, mert nem tudom a pontos hátterét ennek a hibának. A korai gyártású Deloreanoknál előfordult, hogy az ajtó be még bezáródott, de kinyitni már nem lehetett valami rövidzár miatt. Lassan már bulvárlap leszek, de ide is van egy pletyka: Egyszer még maga John Delorean is bentragadt az autójában! Elméletileg később már javították, de biztos ami biztos alapon a netről lehet olyan rajzokat találni, hogy bentragadás esetén mit kell buherálni a kapcsolótáblán, hogy kinyíljon az ajtó.
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr25715441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

volante · http://volante.blog.hu 2008.10.15. 17:58:58

Valahol azt olvastam, hogy a modell bemutatása előtti utolsó pillanatban választottak egy, a korábbinál komplexebb elektronikát, hogy a gyártási költségeket visszavágják.

Egyébként szerintem az ajtónyitási probléma is előfordult a filmben, konkrétan a III. rész végén, amikor jön a tehervonat, Marty pedig csak az utolsó pillanatban tud kiugrani. Hallani, hogy rángatja a kilincset, de az ajtó meg sem mozdul.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2008.10.15. 20:58:40

Lehet, hogy tényleg ez a hiba, de szerintem inkább az van, hogy a pánik miatt csak hátul nyomja az ajtót és emiatt elöl szorul. Ez a barátnőmmel is előfordult már párszor. Emiatt kell térddel kilökni az elejét is és úgy már könnyen nyílik.
Ja és biztosan nem csak a hatásvadász befejezés miatt van ez a filmben. :))

KiNDER DMC 2008.10.19. 17:34:31

Lehet,hogy ha többször megnézzük a filmet,akkor rájövünk az összes típushibára:)))

Mert nem csak az ajtóval volt problémája Martynak,hanem az elsőrész végefelé az inditással is amit Sid is megemlitett már.

Amúgy meg egy közel 30éves tipushoz képest nagyon jól nyitodnak az ajtói,ha a mostani autok egyáltalán megérik a 30évet akkor megnézném az ajtojukat milyen lesz.
süti beállítások módosítása