HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

A barlangrajzok, azaz cave drawings II.

2009.06.12. 11:05 :: Sidaries

Az előző részben kitárgyaltuk az én autóm barlangrajzait, most jön a többi. Sokminden hasonló, de szinte mindig vannak különbségek. Ilyen például, hogy sok ajtón rajta van a munkás neve, aki rárakta. Az az enyémen valószínűleg az NS, de mivel nem írta rá a rendes nevét, ezért nem biztos. Van itt viszont néhány ajtó, amin teljes nevek vannak:

Az első csak a név valahol az acélon, de a második kép már egy rendes ajtókép. Megvan a dátum, bal lent a VINszám, a készítő neve és még egy kupac írás amit elolvasni sem tudok. Van viszont egy érdekesség. A 7L a dátumtól jobbra. Mint mondtam az előző részben az L a left szóból a bal, az R a right szóból a jobb ajtót jelöli. Van viszont mindegyik előtt egy szám is. Itt 7, nálam 2. Ez szerintem a készítő csoport vagy munkás számát jelentheti. Én a csoportra tippelek, mert a munkás ráírja a saját nevét direktben is. Aztán itt van az egyik kedvencem, Metal Mickey ajtaja:

Itt is van VINszám (jobb fent), egy 7-es (középpen), de L vagy R nélkül, a készítő neve és még az is, hogy thurs. Ez az angol thursday, magyarul csütörtök lehet. Teljes dátumot nem látok, bár mintha a jobb oldalon lehetne olvasni valami ilyesmit. A 11.33 szerintem az időpont lehet, a 20 pedig a dátum, habár 20.-a nem esett csütörtökre '82 augusztusában (péntek volt).

Mellesleg van itt még egy érdekesség. A VINszám fordítva a jobb sarokban 11930, de ilyen VINszám nincsen, csak 16930. Tehát a már korábban említett átszámozás egy szép példáját láthatjuk itt. Mivel ez az autó már a gyár végnapjaiban készült, ennek tudható be a korábbi többé-kevésbé szabványos írások semmibe vétele vagy legalábbis rugalmas használata. Az augusztust onnan találtam ki, hogy a 16 ezres sorozat 1982 augusztusi VIN plakettel jött ki. Hogy bonyolultabb legyen az egész, májusban 20-a csütörtökre esett és még volt is némi gyártás. Lehet, hogy akkor rakták fel az ajtót, de plakettet csak Augusztusban kapott. Na de nagyon elkalandoztam, vissza a témára. Akit érdekel tovább, annak ajánlom a delorean.hu VIN menüjét. Ott bővebben le van írva minden a VINekről.

Gondoltam visszatérek egy szabványosabb ajtóra az eddigi gondolataimat alátámasztandó. Ez egy 1982 január 8-án készült bal oldali ajtó a 4. csoportból. 11435-ös VINszám és valószínűleg 10:55-kor rakták fel. A BE, talán a készítő munkás neve, a 22 és az R meg nem tudom micsoda. Ennek ellenére egész logikusnak tűnnek az írások.

Végül pedig egy különleges ajtó következik:

Ez az ajtó az utolsó elkészült ajtó, mint az írása is mondja. Semmilyen másfajta információ nincsen rajta szabványos formában, viszont teljes szöveg igen. Ez:

This is the last righthand door to be made at DMC. It was made by B. Atkinson, Bryan Boyle, Phil Gough, Hugh Barrett, RJ Louden, K Fxxxx (nem tudom elolvasni), Boatman. The end of the dream? Or is it

Szóval ez az utolsó DMC által gyártott jobb oldali ajtó, majd a készítő munkások felsorolása. A végére pedig: Ez az álom vége? Vagy még mindig az?

Persze a fordítás kicsit gyenge, de nem hiszem, hogy át lehetne adni vele azt a hangulatot, ami ott akkor a gyárban volt.

Valamint nem rég még egy különleges barlangrajzot találtam. A felirata: Are we living the dream? azaz Már éljük az álmot? Érdekesség, hogy 1981-es autón volt ez az ajtó, tehát nem a gyár végnapjaiban írták rá.

Ennyi volt a barlangrajzokról az én tudásom, akinek több van az írja meg nyugodtan. Ez a második rész kicsit maratonira sikerült, remélem nem aludtatok bele.

1 komment

Címkék: történelem élet a gyárban dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr361180645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2009.06.12. 18:03:19

K Ferris szerintem.

"Egy álom vége? Vagy mégsem?"

marhajók ezek az infók egyébként, nem lehet belealudni!
süti beállítások módosítása