HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

A Deloreangyár emberei XI. - Don Lander

2010.02.12. 11:59 :: Sidaries

 Don Lander 1974 és 1976 között ő volt az Egyesült Királyságbeli Chrysler elnöke, 1980 november 20-tól kezdve pedig Charles Bennington távozását követően a DMCL igazgatója.

Már említettem, hogy Charles nem volt túl jó a PR terén és nem nagyon törődött az újságírókkal. Emiatt a DMC-ről egy olyan kép alakult ki, mintha rejtegetnének valamit. Don Lander érkezésével ez 180 fokos fordulatot vett. Innentől nyílt napokat tartottak és úgy promózták a gyárat, ahogy csak tudták, ezáltal sokkal kedvezőbb lett az elfogadottságuk.

John Delorean 1981 nyarán úgy döntött, hogy a gyár megduplázza a termelést. Ennek két oka volt. Az egyik, hogy Dick Brown kutatásai szerint bőven volt felvevőpiac az új DMC-12-re, a másik pedig, hogy habár ezzel eléggé kimerítik a cég tartalékait, az angol kormány támogatásában továbbra is bízhatnak. Mivel minél több embert foglalkoztatnak, annál biztosabb, hogy nem hagyják veszni őket. Erősen dupla vagy semmi helyzet volt.

Don nem támogatta az ötletet, mert úgy látta, hogy a tapasztalatlan munkaerő nem lesz képes a mennyiségi és a minőségi követelményeknek egyszerre megfelelni. Nagyon keményen dolgozott azért, hogy ez ne így történjen. Ennek ellenére őszre a darabszám megduplázódott és az amerikai minőségi központoknak köszönhetően az autók minősége is jelentősen javult.

Innentől kezdve már csak szórványos információkat találtam róla, úgy tűnik, hogy a gyár végéig ott volt. Később úgy nyilatkozott, hogy a DMC-12-t egy személyes kudarcának gondolja. Azt még sikerült kideríteni, hogy az egyik unokájának volt egy Deloreanje. :)

Szólj hozzá!

Címkék: a gyár emberei dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr341751740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása