HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

John Delorean kábítószerügye - Előzmények

2010.10.29. 10:00 :: Sidaries

Októberben sok évforduló van. Ekkor zárt be a DMCL gyára, ekkor kapták el John Deloreant és ezen a napon,  október 29.-én 17:30-kor engedték ki John Deloreant a börtönből, miután sikerült összeszedni az óvadékra a pénzt. Emiatt gondoltam, hogy nekiállok az eddigi legnagyobb kutatómunkát igénylő sorozatomnak, amelyben igyekszem minden fontos dolgot leírni John Delorean kábítószerügyéről. Akkor most az előzmények.

Az egész ügy 1980 márciusában kezdődött. A DEA (Drug Enforcement Administration - Az Egyesült Államok kábítószer üldöző hatósága.) kapott egy fülest, hogy William Morgan Hetrick a saját repülőgépével kábítószert csempész Kolumbiából a Mississippi államban lévő Biloxiba. 

Hetricket csendes emberként ismerték, háromszor nősült és vált el. A kaliforniai Camarilloban volt egy repülőgép-javító műhelye, de 1981 elején átköltöztette az egész hangárt a Mojave repülőtérre. A költözésbe és az új hangár felszerelésébe feltűnően sok (225000$) pénzt fektetett, még a repülőtér igazgatója szerint is a legmagasabb minőséget kérte mindenből. Ezek után viszont meglepően kevés gép állt a hangárban, ami a magas bérleti díjak tekintetében több, mint furcsa volt. Úgy tűnt, mintha lenne egy nagyon gazdag támogatója. Egy névtelen telefonáló egy kihallgatott beszélgetés után tett feljelentést, amiben Hetrick nagy összegű pénz államok közötti szállításáról beszélt. Ez után kezdték csendesen nyomozni a hatóságok pénzmosásra gyanakodva és ez után jött a hír az esetleges kokaincsempészetről is.

Ráadásul Hetrick elég keveset tartózkodott a hangárban. Ezeknek az ügyeknek az intézését idősebb fiára hagyta. Ő inkább egy barátjával Stephen Arringtonnal járta az országot. Arrington egy leszerelt vietnámi veterán volt, akivel gyakran jártak el a Bahamákra és a Kajmán szigetekre búvárkodni. Sokat utaztak Hetrick jachtával és repülőgépeivel is. Igazi nagyvilági életet éltek.  Egy Hetrick alkalmazott szerint Arrington Hetrick kifutófiúja, mindenese volt.

Hetrick pechjére néhányszor még dicsekedett is a kolumbiai drogbárós kapcsolataival és az is a nyomozók tudomására jutott, hogy egy olyan amerikai bankot keres, amiben a csempészetből szerzett pénzt tisztára tudja mosni. Ráadásul úgy tervezte, hogy a mojavei hangárja lesz a jövendőbeli kokainszállítmányok célja. Ez után a DEA, az FBI és a Vámhivatal is úgy döntött, hogy el kell kapni.

Volt még egy másik fontos ember is az ügyben, James T. Hoffman, akit az FBI iratai csak mint C.I. azaz cooperating individual (együttműködő személy) neveznek. Hoffman nem jószántából működött együtt a hatóságokkal. 1981 februárjában elkapták és megvádolták azzal, hogy illegálisan kábítószert importál. A börtönt elkerülendő oldalt váltott és inkább a DEAnak kezdett el dolgozni. Ő volt az a kapcsolat, akinek Hetricket majd tőrbe kell csalni, hogy elkaphassák.

Hogy került az egészbe John Delorean? Erről szól majd a következő rész, de előljáróként annyi, hogy Hoffman egy időben Delorean szomszédja volt és fiaik sokat játszottak együtt.

Szólj hozzá!

Címkék: a kábítószerügy dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr102404506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása