HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

John Delorean kábítószerügye - John belekeveredik

2010.11.05. 10:00 :: Sidaries

Említettem már, hogy Hoffman Delorean szomszédja volt és hogy a fiaik miatt egy felületes barátság is kialakult közöttük. Megismerkedésük még 1979-ban történt, amikor húsvétkor a Delorean család a Pauma Walleyben lévő házukban volt és John vett egy kis motort a hét éves fiának. A szembe levő házban lakott Tom Hoffman, egy 11 éves fiú,akivel végülis megtanította Zacharyt motorozni. Egy kicsit később egy hétvégén Tom egy motokrosszversenyre ment és elvitte magával Zacharyt is, délben pedig mikor megérkeztek Tom szülei is velük jöttek. Ekkor ismerkedett meg a két család.

Egyes részletek különösen emlékezetesek voltak a 10-12 perces beszélgetésből. Hoffman elmondta, hogy használt repülőgépekkel foglalkozik, majd Christinához fordult és elmondta, hogy van egy közös ismerősük egy bizonyos Morgan Hetrick. Ez az ismeretség elég laza és régi is volt. Valamikor 10 évvel azelőtt Christina egy Fletcher Jones nevű kaliforniai üzletemberrel utazott annak egyik repülőjén és Hetrick volt a pilóta. Miután kicsit később Jones repülőbalesetben meghalt Hetrick felhívta Christinát és megpróbálta elhívni egy randevúra. Christina felháborodott az arcátlanságon és lerázta, de azóta nem is hallott felőle. Ez után Hoffman és John sokáig nem beszéltek, habár amikor találkoztak az utcán, intettek egymásnak. Mikor legközelebb Pauma Walleyben jártak, addigra a Hoffman család elköltözött Zachary nem kis bánatára.

Az FBI eleinte nem tudott erről az ismeretségről vagy legalábbis elég sokáig nem vett róla tudomást. Azonban mikor Hoffman ezt elmondta a munkaadóinak, akkor ráharaptak, hogy akkor Deloreant is bele kellene vonni az ügybe. A motivációkról nem sokat írnak, de valószínűleg jól mutatott volna, ha egy ilyen híres embert is sikerül elkapni. Nem utolsó sorban pedig az FBI és a DEA vezetői és a résztvevők tisztes pénzjutalomban és elismerésben részesültek volna. Az összeesküvés-elmélet hívők pedig innentől látják egyértelműen a GM kezét a DMC megbuktatásában.

Legközelebb akkor vették fel a kapcsolatot, amikor 1982 nyarán (június 30.) Hoffman felhívta Deloreant és elmondta, hogy van pár ismerőse, akik befektetnének a DMC-be. (Az FBI szerint John kereste fel Hoffmant.) Ezután megbeszéltek egy találkozót Július 11-ére a Newport Beachbeli Marriott Hotelbe. Delorean nem tudott Hoffman drogügyéről és arról sem, hogy kormányügynök lett belőle. Erről a találkozóról furcsa módon nem készült felvétel, habár az összes későbbiről igen, így két verzió van, hogy mi is történhetett.

Az FBI szerint John Delorean azzal a szándékkal ment oda, hogy 100 millió dollárnyi pénzt szerezzen a cégéhez akár drogügyletekből is, de ezt John tagadja.

Az ő verziója szerint ott tudta meg, hogy miről van szó és a lehallgatásban is biztos. Ezt onnan gondolja, hogy ő hamarabb ért oda és amikor Hoffman is odaért, kérte, hogy jöjjön fel a szobájába ahol nyugodtan beszélhetnek. Hoffman viszont a bárban akart találkozni. Lent azonban nagy hangzavar és egyéb beszélgetés fogadta őket, ezért Hoffman inkább azt ajánlotta, hogy egy hátsó szobába menjenek. John itt előszedte a papírjait, üzleti jelentéseit és kiterítette az asztalra, mert a szoba többi részében elég sötét volt. Azonban Hoffmant ezt nem különösebben érdekelte, inkább a sötét sarokban beszélgettek. Elmondta, hogy a pénz külföldről érkezne, majd mire Delorean szólt, hogy azt nem lehetne elszámoltatni azt mondta, hogy nem gond, mert a pénz az Eureka Federal Savings and Loan nevű kaliforniai bankon keresztül érkezne. Ekkor Delorean már érezte, hogy itt valami fajta szervezett bűnözés van a háttérben, de úgy gondolta, hogy addig amíg ő el tud számolni a pénzzel, addig nem érdekli. A DMC fontosabb volt.

Ez után kidolgoztak egy megegyezést. John Delorean ad 1,5 millió dollárt, kifizet 300 000 dollár kezelés költséget, tehát összesen 1,8 milliót és cserébe majd 15 milliót kap vissza, amit a DMC-be fektethet. Az üzlet alapjait lefektették, jöhettek a részletek.

Jövő héten további filmes fordulatok várhatók. :)

4 komment

Címkék: a kábítószerügy dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr852404818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.11.25. 11:25:31

"Ezt onnan gondolja, hogy ő hamarabb ért oda és amikor Hoffman is odaért kérte, hogy jöjjön fel a szobájába ahol nyugodtan beszélhetnek. Hoffman viszont a bárban akart találkozni. Lent azonban nagy hangzavar és beszélgetés volt, ezért Hoffman azt ajánlotta, hogy inkább egy hátsó szobába menjenek."

egyik Hoffman helyén nem Delorean kellene legyen?

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2015.11.25. 13:47:15

@scal: Nem. A bár és a hátsó szoba volt bepoloskázva. Mikor túl nagy volt a hangzavar a bárban, a B terv lépett életbe. Kicsit javítok azért a szövegezésen, hogy egyértelmű legyen.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.11.25. 15:07:54

ahha, így már világos, azt hittem Hoffmann akarta, hogy az ő szobájába menjenek fel

nem szoktad beküldeni az Indexre az írásokat? kár, hogy ilyen kevesen olvassák, nagyon olvasmányosan írsz

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2015.11.25. 16:00:45

@scal: Beküldeni nem szoktam, néha maguktól is kirakják a főoldalra.
süti beállítások módosítása