HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

John Delorean kábítószerügye - A Bukás

2010.11.19. 09:30 :: Sidaries

Az utolsó találkozó után egy hosszú szünet következett, elvégre valakinek (Hetrick) dolgozni is kell. :) Delorean ez alatt az idő alatt adott egy interjút amiben elmondta, hogy megvan a várva várt befektető, ám a részletekről érthető módon nem árult el semmit. Valószínűleg valamikor szeptember, október táján készült ez a levél is, amit a viszonteladóknak küldtek ki.

Visszatérve a lényegre, nem sok minden történt október 18.-áig, akkor viszont felpörögtek az események.

Ezen a hétfői napon Hetrick felhívta Benedictet, hogy megérkezett és hozza a kábítószert. Délután meg is érkezett Miamiből Los Angelesbe és Benedict már várta a repülőtéren. A Sheraton Plaza hotel felé vették az irányt. Hetrick itt elmondta, hogy csak 25 kg van nála, de hamarosan érkezik a maradék is.

Délután 4-re érkeztek a Sheraton Plaza (hihetetlenül bedrótozott) 501-es szobájába, ahol Benedict megmondta, hogy hamarosan megérkezik az 1,8 millió dollár. Azonban majdnem 8 óra lett, mire Mr. Vicenza és egy újabb álruhás DEA ügynök (Gerald Scotti) a szobába lépett. Hetrick óvatos volt, de nem eléggé. Vicenzáék hoztak egy bőrönd pénzt, ami eloszlatta a félelmeit és elmondta, hogy a kábítószer nem itt van. Arrington elvezette Scottit és Hoffmant a Van Nuys reptér parkolójába, majd kiszállt és egy Chevrolet Capricet vezetve tért vissza. Megnyomott egy gombot a műszerfal alatt, mire a hátsó ülések kinyíltak és egy titkos tárolórekesz tárult fel benne barna zacskókkal. Scotti a slusszkulccsal felvágott egyet és fehér por volt benne. Megízlelte, majd jelzett a többi ügynöknek, akik eddig észrevétlenül követték őket és Arringtont letartóztatták.

Közben Benedict és Hetrick elmentek vacsorázni egy La Cage aux Folles helyre, ami arról volt ismert, hogy transzvesztita színészek játszanak el híres női énekeseket. Természetesen őket is követte az FBI és amikor megtudták, hogy Arringtont elkapták és a kábítószer is megvan, el lehetett kapni Hetricket is. Viszont nem akartak berontani, ezért megvárták míg végeznek a vacsorával és mikor Hetrick 11:15-kor kilépett, akkor tartóztatták le. Volt joga egy telefonhíváshoz. Nem Deloreant hívta.

Ugyanezen a napon még más dolog is történt aminek köze van az események alakulásához. Az, hogy Delorean több szálon is próbált befektetőket keresni és éppen október 18.-ára be is érett egy tárgyalás. Egy meg nem nevezett kaliforniai befektető 10 millió dollárt fektetett volna be a cégbe és Delorean szólt is a brit kormánynak, hogy van befektető, ne zárják be a gyárat ám a britek furcsa módon nem fogadták el a pénzt, mert ennyi úgysem elég. Delorean szerint azért történt ez, mert fülest kaptak Amerikából, hogy ne segítsenek Deloreannek, mert nagy dolgok vannak készülőben.

((

Itt egy kis kitérőt teszek az 1982-es politikai színtérre. 

- 1982 márciusára Sir Kenneth Cork csődbiztos tevékenységének hála kiderült, hogy a DMC nem tud elszámolni 18 millió dollárral. 

- Június 7-én Ronald Reagan elnök találkozik Londonban Margaret Thatcherrel. A találkozó célja bizonyos nemzetközi problémák megvitatása.

- Június 29-én Hoffman felhívja Deloreant. Ezt a beszélgetést még nem, de az összes többit lehallgatják.

- Július 23-án a UK Consortium nevű szervezet Jim Prior és Sir Kenneth Cork támogatásával beterjeszt egy szerintük működő üzleti tervet a DMC megmentésére az angol kormány elé.

- Augusztus 12-13-án Thatcher visszautasítja az üzleti tervet a Downing Streeten. John Delorean egyedül marad a DMC megmentésére, de az FBI egyre erősebbre fonja a szálakat.

- Szeptember 7-én Delorean előhozza az IRÁs kapcsolatait egy beszélgetés során, miközben megnevez egy magas rangú észak-ír személyt. Az FBI az angolok segítségével pillanatokon belül lenyomozza az értesülést és tisztázza a személyt. Látszik, hogy Delorean blöfföl, de az is, hogy az FBI és az angolok szorosan együtt dolgoznak a lecsukásán.

- Szeptember elején több DMCL vezető (Nick Sutton is) fülest kap, hogy vigyázzanak, mert lehet hogy lehallgatják a telefonjaikat. Ők ekkor azt hiszik hogy a 18 millió miatt van a felhajtás.

Szóval lehet hogy Delorean sejtése helytálló, nem?

))

Ez után az FBI már csak Deloreanre figyelt, aki másnap, 19-én érkezett annak reményében, hogy végre megkapja a pénzt, amire a cégének olyannyira szüksége van. Ezzel együtt a britek már nem mondhatnak nemet. Indulás előtt még írt egy levelet az ügyvédének azzal a feltétellel, hogy csak akkor nyithatják ki, ha ő nem tér vissza. Ebben e levélben leírta a helyzetet és aggodalmát a családja épségéért, majd felszállt a repülőre. Leszállás után azonnal a Sheraton Plazába ment a megbeszélt 501-es szobába. Nem tudta, hogy az 501-es, 502-es és 507-es szoba tele van ügynökökkel, mikrofonokkal és videokamerákkal, sem azt, hogy már a felszállástól kezdve hárman követik.

Itt három újabb ügynök várta, akikről azt hitte, hogy az üzletfelei: Hoffman, Benedict és Vicenza. Egyikük megmutatta neki a kábítószert mire Delorean elmondta az egyik híressé vált mondását, miszerint: "Ez jobb mint az arany! Az arany nehezebb ennél, az Isten szerelmére! (It's better than gold. Gold weighs more than that for God's sake)" Delorean még annak is örült, hogy éppen az utolsó pillanatban megoldódott minden és meg tudja menteni a gyárát. Sajnos az írországi gyárat pár órával azelőtt bezárták.

Miután koccintottak mindenki egészségére Delorean jókedvét elég gyorsan letörték, mikor a "társai" megmondták, hogy mindannyian ügynökök és ezen túl letartóztatás alatt áll. Delorean nyugodtan viselkedett miközben megbilincselték és levitték egy alagsorban parkoló autóhoz. Innen a belvárosi börtönbe vitték, ahol egy álmatlan éjszakát töltött hat cellatárssal. Másnap reggel kihallgatásra vitték immár sajtósok gyűrűjében.

3 komment

Címkék: a kábítószerügy dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr282441603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.11.25. 14:55:27

nagyon jó ez az egész sztori, nem csináltak még belőle filmet? érdemes lenne :D az Amerikai botrány ennél sokkal snasszabb volt (mondjuk a film is olyan lett)

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2015.11.25. 15:59:57

@scal: Tervezik már egy ideje, de elkészülni nem nagyon akar.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2020.05.26. 22:10:42

@scal: 5 éve írtad, de most éppen megláttam ezt a hozzászólást. Azóta már készült film, Framing John Delorean a címe. Láttam, nagyon jó.
Plusz készült még egy Driven címmel, arról megoszlanak a vélemények.
süti beállítások módosítása