HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

John Delorean kábítószerügye - Börtönnapok

2010.11.26. 09:00 :: Sidaries

Múlt héten megírtam a végzetes október 19.-ei éjszakát, a letartóztatás körülményeit, most a pedig következő kilenc nap eseményei jönnek elsősorban Christina elbeszélései és szempontja alapján.

Október 19.

Miután Christina megtudta mi történt Johnnal, még aznap este elrepült Los Angelesbe.

Október 20.

Christina megérkezett, szülei és riporterek hada fogadja. Elment a bíróságra, ahol 4 órakor kezdődött John első bírósági kihallgatása. Itt találkoztak és tudtak beszélni is. Az ügyész 20 millió dollár óvadékot szeretett volna, a bíró csak 5 milliót. Végül nem sikerült megegyezniük, John Deloreant visszaviszik a börtönbe. Christina úgy gondolta, hogy pillanatokon belül meglesz az összeg. Tévedett, mert a család vagyona csak kis részben állt pénzből, inkább ingatlanokból, cégekből és egyéb értékekből.

Október 21.

Christina elkezdte az óvadék 250 000 dolláros készpénzrészének az összeszedését. Közben a DMC ügyeit intézte a csőddel kapcsolatban. Sok barát egyből elhitte az újságok által írt dolgokat, miközben hivatalos meghallgatás még nem is volt és elkezdtek elszállingózni a pár mellől.

Október 22.-24.

Kathryn és Zachary nem ment iskolába. Ekkor volt Zachary születésnapja is és egyik szülő sem volt otthon. Közben John megismerkedett pár rabtársával. Egy kolumbiai fiúval aki a gyomrában csempészett kábítószert, de lebukott és 7 évet kapott. Valamit egy másik tapasztalt kábítószer-kereskedővel aki 5 évet kapott, de kiszámolta, hogy 2 év 7 hónap múlva kiengedhetik. A bankban pedig 50 millió dollár várja.

Október 25.

Christina ismét tudott találkozni Johnnal, ezúttal a börtönben. Habár a börtönökről elég rossz történetek keringenek John nem érezte annyira rosszul magát. A hely tiszta és éppen röplabdázott mikor jönnie kellett. Az őrök humánusak és megértők. John kapott Christinától egy Bibliát és szerinte itt változott meg a világhoz való hozzáállása. Sokkal családcentrikusabb, törődőbb és kevésbé egoista lett, mit előtte volt.

Október 26.

Johnt egy hete tartóztatták le. Az ügyvéd szerint ezen a napon viszont elengedik, bár ez aztán nem történt meg. Az óvadék miatt jelzálog került a Pauma Walleybeli birtokra és a Yankees részesedést is el kellett adni, pedig John azt Zacharyre szerette volna hagyni. 

Október 27.

John összes hitelkártyáját letiltották. Christina délután a terminal islandi börtön (Itt raboskodott többek között: Al Capone, Charles Manson is) előtt várt, miközben riporterek folyamatosan kérdezgették. Főleg egy vacsoráról kérdezték, ami néhány hónappal azelőtt történt Beverly Hillsben. Hetrick, Benedict és ők voltak jelen. Egy nagyon kellemes vacsora volt, nehéz elképzelni, hogy Benedict végig tudta, hogy mi lesz a vége. John ezen az estén Bibliaórán volt.

Október 28.

Első alkalommal hallotta Christina is John verzióját a történtekről és teljesen felháborodott. Az óvadék miatt a New Jerseybeli ház is zálog alá került. John optimistább, mint Christina. Elméletileg 29.-én elengedik.

Október 29.

Christina autója lerobban, ezért egy ismerősének a Jaguárjával ment a börtön elé hazahozni Johnt. Az óvadékot végül 10 millió dollárban állapították meg (egyes források szerint maradt 5 millió). Christina aláírta a papírokat, majd megvárta Johnt a kapunál. John első szavai, miután kijött a börtönből a következők voltak: "Egy hamburgert akarok!"

Hazafelé menet a Jaguárt 40! autó és két helikopter követte. John egyik ismerőse, Roy vezetett, mikor egy sajtós autója bevágott eléjük, majd befékezett. Az ütközés elkerülhetetlen volt. Az autó többször megpördült, végül megállt. A riporterek hada segítség helyett inkább képeket készített. Végül átszálltak egy másik autóba és ezúttal sikerült is visszaérniük a hotelba. John elment zuhanyozni, majd miután végzett a lépcsőn lefelé menet megcsúszott és iszonyatosat esett. Christina sikított, John pedig ült a földön és látszott, hogy azon gondolkodik, hogy mi jöhet még? Végül nevetésben törtek ki mindketten. John szerint innen már csak felfelé vezet az út.
 

2 komment

Címkék: a kábítószerügy dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr472470170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2015.11.25. 15:16:17

azért is jó, hogy végre megtudom a részleteket, mert a legtöbb helyen kb. úgy írják le John kábítós dolgát, mintha ő maga beült volna egy Deloba, és azzal csempészte volna át a határon a kokót Mexikóból :D

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2015.11.25. 16:01:55

@scal: Igen. Elég sok marhaságot találni a neten róla is, de az autóról meg aztán főleg.
süti beállítások módosítása