HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

A Delorean hype

2012.02.03. 10:00 :: Sidaries

Elnézést az indokoltnál modernebb szó használatáért a címben, de azt hiszem, hogy a Delorean esetében elfogadható ez is. Ahogy a Delorean vezetési bejegyzésben is volt, ez az autó egy új technológiai korszak elején lépett a piacra és a várakozások oly nagyok voltak, ami ritka volt egy ilyen kicsi és új cég esetében.

Persze ekkor még nagyon sokan emlékeztek John Delorean GM-es pályafutására, sikereire, rebellis magatartására és arra, hogy felmondása után megígérte, hogy elhozza azt az autót, ami szép, jó és tökéletes és amit a gonosz GM nem engedett megépíteni. Az emberek pedig hittek neki. Amikor 1975-1976-ban megjelent a valóban forradalmi prototípus, még nagyobb rajongótábort szerzett. John pedig karizmája segítségével tette a dolgát, pénzt szerzett az autóhoz és megépítette a saját autógyárát. Az egész élete a nagybetűs Amerikai Álom volt. A detroiti autógyári szakmunkás fia, aki saját autómárkát alapít, egy forradalmi autót tervez és gyárt. Muszáj volt hinni neki, hogy ez is sikerülni fog.

Mivel a fejlesztés elhúzódott, ezért az autók iránt érdeklődők látták a folyamatos munkát, a kisebb-nagyobb problémákat és sikereket, ahogy ez a tipikus szegény gyerek leküzdötte az ellene támadó szörnyeket és töretlenül tart a siker felé. Delorean projectje éveken keresztül szóbeszéd tárgya maradt és minden magára kicsit is adó újság írt a haladásáról. Amikor pedig az autó kézközelbe került, a marketinggépezet is beindult és hosszú várólisták alakultak ki.

Sokan szerettek volna ezekben a kezdeti időkben Deloreanhez jutni és ez többször is érdekes szituációkhoz vezetett. Volt aki jó pénzért eladta a várólistán levő helyét, valamit egy időben a használt DMC-12 drágább volt, mint az új, mert ahhoz legalább hozzá lehetett jutni. A rekordárat a maplewoodi (St. Louis, Missouri) Ellis Motor Companynél jegyezték fel, ahol egy vevő 33900 dollárt adott egy használt Deloreanért.

Ez volt az a hype, amit mostanában leginkább az új Apple termékeknél vélek felfedezni, amikor az almahívő már a termék megjelenése előtt tudja, hogy a hamarosan megjelenő iPhone, iPad vagy akármi ismét meg fogja váltani a világot. Sajnos a DMC esetében a termék nem volt annyira forradalmi, mint várták, ezért a hős a sárkány előtt sajnos elbukott, de erről már sokat írtam. Most inkább egy kupac hirdetést, reklámot szeretnék mutatni.

Először gondoltam arra, hogy berakok ide pár képet, de 20-30 alatt nem lenne értelme, ezért inkább csak pár linket adok, ahol minden megtalálható. Meg hát Tamir elől sem lenne szép dolog elhalászni az olvasókat. :) Szóval akkor a képek itt és itt.

dmcopening.jpg 

1 komment

Címkék: történelem dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr404023009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dubniczki 2012.02.03. 12:56:42

Ebből a U.S. Openes hirdetésből csináltam évekkel ezelőt az egyik pólómat. :)
süti beállítások módosítása