HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Sir Kenneth Cork - Egy felszámolóbiztos emlékei VII.

2012.04.20. 10:00 :: Sidaries

Úgy tűnt, hogy minden múltban elhangzott szó ellenére az összes pénz - amit a Delorean fejlesztésére szedtek össze - eltűnt vagy "tett egy sétát", ahogy azt a parlamenti képviselőknek előadtam. Hová tűnhetett? Ahhoz, hogy ezt kiderítsük, Chris Hughes és jómagam elutaztunk Genfbe, hogy találkozzunk Madame Juhannal, a nővel, aki elméletileg a GPD-t vezette.

- Madame, el tudná nekünk mondani, hogy mi történt azzal a 17 millió dollárral, amit a belfasti Delorean Motor Company Ltd. fizetett ki és amiről számláink is vannak? - kérdeztem.

- Semmi közük hozzá. - válaszolta szemrebbenés nélkül.

- Akkor nem mondja el?

- Nem arról van szó, hogy nem mondom el, hanem hogy semmi közük hozzá.

- Attól tartok éppen ellenkezően. Nagyon is közünk van hozzá.

Hasonlóan vitatkoztunk még pár percig, de semmi előrelépést nem értem el. Eltökélt volt abban, hogy nem fogja elmondani, amit nyilvánvalóan tudott.

- Elmondaná legalább azt, hogy kapott-e belőle pénzt bárki, aki aláírta a szerződést? - kérdeztem, hogy legalább ne teljesen üres kézzel térjek haza Genfből.

- Igen. Elmondhatom, hogy egyikük sem.

 

És itt ért véget a neten a történet. (link) Mondhatnám elég erős cliffhanger. Ez után sok mindent elkövettem, hogy megtaláljam a befejező részt. Jelentettem a szerzőnek (nem volt nehéz. James Espey), áttúrtam a fél netet, de semmi. Emiatt aztán megrendeltem a könyvet, mert kíváncsi voltam a beszámoló végére. És nem fogjátok elhinni, de pár hete visszakerült az oldalra a harmadik rész. Jellemző. Azért aki tud angolul annak mindenképpen ajánlom az elolvasását az első rész elején leírtak miatt. Szóval akkor ez következik mostantól:

 

Nem hittem neki. Később aztán sikerült kiderítenünk, hogy abból a pénzből, ami a GPD-hez került, 8,5 millió több egyéb bankon keresztül (Rotschild's, Zürich; Chase Bank, Nem York; Pierson Heldring Pierson Bank, Amsterdam) megtalálta az útját John Delorean magánszámlájához. Ez az átutalás hosszú távú kölcsön jogcímén ment, amit az első 10 évben nem kell törleszteni, de a hitelezőt kamat illeti meg. Ezt csak akkor fedeztük fel, miután Deloreant letartóztatták Los Angelesben a Hotelben október 20-án., mert a Pearson Holding garanciát kért a cég törlesztőképességére. Egészen idáig csak annyit tudtunk, hogy 8,5 milliót helyeztek el egy holland bankban, ami semmilyen információt nem hajlandó kiadni. Viszont miután szükség volt a pénzre a garanciához már látszott, hogy a pénz John Deloreanhez ment és így a kapcsolat teljes lett.

Miután felvérteztük magunkat ezekkel az információkkal, visszatértünk Madame Juhanhoz Genfbe és úgy gondoltuk, hogy most meg tudjuk fogni.

(Ezt az utolsó részt én nem nagyon értem. Ha valaki, aki képben van ezekkel a banki garanciákkal kiegészítené amit írtam, megköszönném.)

2 komment

Címkék: történelem dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr784391482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2012.04.21. 11:30:43

Ezzel lehet keresni olyan cuccokat, amikről tudod, hogy fent voltak a neten, de már nincsenek:

archive.org/web/web.php
süti beállítások módosítása