HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Mutáns Deloreanek V. - Hovercraft

2013.01.25. 10:00 :: Sidaries

Az elmúlt pár hét kőkemény hypeját meglovagolva nem lehet nem írni a légpárnás Deloreanről. Pontosabban a légpárnás Deloreanekről, mert három van, illetve volt. Kezdem azzal amelyik már megsemmisült. 

Először a politikailag korrekt verzió: A Monster Garage című műsorban alakítottak át egy nem működő, de nem túl rossz állapotú Deloreant légpárnássá, aztán le is tesztelték. Majd a kevésbé kifinomult verzió: A Monster Garage című műsorban néhány barbár szétbarmolt egy felújításra váró Deloreant, majd széttapostatta egy tengerparton. Igazából nem éri meg beszélni róla, nem akarok nekik még minimális reklámot sem csinálni, mert legszívesebben árokba lőném sz összes szereplőt aki ebben részt vett. Itt a link, ha valaki szörnyülködni akar.

Aztán van egy természetesen Richnek is, de szemben a többi munkáival, ezt nem annyira dokumentálta. Szerencsére azért sikerült pár információt találnom róla. A híres BTTF mondás volt a munka elkezdésének az oka, miszerint "Ahova mi megyünk, ott nincs szükség utakra."

neoteric1874.jpgA jármű alapja egy Neoteric Model 1874 volt, ami méretében megfelelő volt arra, hogy egy Deloreanbódét eszkábáljanak a tetejére. A többi projecthez képest Rich ebbe a munkájába nem tett olyan sok kreativitást, mert nem csinált mást, csak lefestette a hajót feketére, majd ráaggatta a környék leglepusztultabb rozsdamentes elemeit.

deloreanhovercraft2.jpgÍgy mondjuk elég orrnehéz lett a gép, ami miatt némi meg nem nevezett könnyítést kellett alkalmazni rajta. A végeredmény már egész Delorean formájú lett.

deloreanhovercraft1.jpgIgaz, azért elég sok fantázia kell hozzá. Bár szerintem ha valami, hát akkor ez az igazi gányolás. Jelenleg nem tudom, hogy mi van vele, mert ezek az ajtók kerültek rá végül egy kis kalapálás után a kabrióra, szóval szerintem valahol egy kert végében várja a sorát, hogy valami legyen belőle.

A végére hagytam a legszebb és legigényesebb munkát, ami több okból is érdekes. Matthew Riese az ötletgazda és a project a Kickstarterről indult. Aki nem tudná mi ez, annak leírom itt pár szóban. Az a lényege, hogy ha kitalálsz egy ötletet, amihez támogatókat keresel, akkor felrakhatod erre az oldalra, ahol aztán vadidegenek pénzt adományoznak neked, hogy megcsináljad. Ezért cserébe neked az adományozókat bizonyos összegenként valamivel kompenzálnod kell. Erre jó példa a project oldala, amit itt érhettek el. 150 támogatót és 5644 dollár támogatást szerzett a határidő lejárta előtt és ez elég volt ahhoz, hogy Matt megépítse a járművet.

Aztán egy másik érdekesség, hogy egy teljes Deloreant sem, de ha jól tudom még egy alkatrészt sem használt fel az építéshez, tehát igazából csak tiszteletbeli Deloreanről beszélünk. Minden karosszériaelemet saját maga gyártott le, de nem acélból, hanem azt hiszem valami műanyagból. A felső videón látszik is, hogy kicsit máshogy néz ki az egész, mint a rendes DMC. 

Amikor elkészült, az első debütálása, (legalábbis ami hozzám is eljutott) egy baseball meccs idején történt a san franciscoi öbölben. Mivel Matt óriási San Francisco Giants rajongó, ezért akkor amikor kedvenc csapata játszik, ezzel motiválja őket a jobb játékra.

Mellesleg a jármű hajóként van nyilvántartva, végsebessége körülbelül 45 mérföld/óra, ezért nincsen benne fluxuskondenzátor sem. Végül pedig a videó, amivel az elmúlt két hétben elég sok helyen lehetett találkozni:

Ja és a készítőnek van facebook oldala és honlapja is, ahol mindig bejelenti, hogy éppen merre megy, és úgy általában mi történik vele. Ha esetleg valaki éppen arra járna. :)

6 komment

Címkék: egyéb autó

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr185040446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2013.01.25. 11:57:17

Az utolsó nem "hovercraft", hanem "airboat", tulajdonképpen egy gumimatrac + egy ventillátor kombinációja az első kettővel ellentétben, amik valódi légpárnás hajók.

dubniczki 2013.01.25. 12:03:50

A Matthew Riese-féle cucc zseniális. Imádom! A többi meg... hagyjuk! :)

Rocko- 2013.01.25. 21:36:50

jó, egy vizen sikló Delorean! :)

CodeKiller 2013.01.26. 01:47:03

@scuynat: Hogy a fenébe ne lenne hovercraft?! Látni is, hogy az orrmotor emeli fel. Csak azért, mert máshogy néz ki a szoknya? Az elv ugyanaz.
Meg ugyan meddig bírná egy gumimatrac, hogy több100kg-val rajta csak úgy csúszkáljon azfalton/homokon?! Meg se nagyon lehetne mozdítani.

hdnctrl 2013.01.26. 15:59:13

@CodeKiller: Igaz, eddig nem láttam a traileres videót. De azért túl ne pörögj ;)

Boborjnán1986 2014.07.05. 13:30:25

Egész érdekes elképzelések.

(A k***a anyucijukat a monstereseknek! )
süti beállítások módosítása