HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Mutáns Deloreanek VI. - Curtis

2013.02.01. 10:00 :: Sidaries

Már fel volt írva ez az autó, hogy majd egyszer írni kell róla, de valahogy sosem vitt rá a lélek. Viszont mivel Bopat is rátalált és éppen a mutánsokról írok, hirtelen itt lett az ideje. Annak ellenére, hogy ez még egész Deloreannek néz ki a sorozat többi tagjához képest, nekem ez az autó a Deloreanség megcsúfolása, a koncepció megerőszakolása, egy autókülönlegesség egyszerű bazári majommá degradálása. Két szóval:

Curtis Bryant.

Viszont ez csak az én ortodox Deloreanszemléletem és ízlésem miatt kialakult vélemény, márpedig az objektivitás megőrzése végett nem szabad elmenni az autó erényei mellett sem. Először is az autó igényesen van összerakva. Másodszor pedig az autót Curtis egyedül építette, aki szakképzett vasmunkás és ezért van az autón rengeteg részletesen kidolgozott fém elem. A festést szintén önmaga készítette és tényleg gyönyörű munka. Főleg annak fényében, hogy ez az autó az első festéses munkája.

curtisdeloreanhatul1.jpgCurtis az autót folyamatosan fejleszti. Ha valami már nem tetszik neki vagy úgy érzi, hogy kiment a divatból, akkor újrafaragja azt a részt. Emiatt pontos listát nem is lehet készíteni a fejlesztéseiről, mert lehet, hogy azóta már nincs is meg, esetleg más van helyette. Mindig újabb és újabb ötletei vannak és ezeket be is építi az autóba. Az autóban lévő összes gombnak funkciója van! 

curtisdeloreanbelul2.jpgA képek szerintem sokkal többet elmondanak, mint amit én itt tudnék, de azért pár dolgot kiemelek, amire megéri odafigyelni:

- Új hangrendszer. Bizonyos részei a csomagtartóban vannak.

- Elől 15-ös, hátul 16-os felnik..

- Szupercsodás számológép beépítése a kormányba.

- Megvágott kormány. Csak nekem jutott eszembe KITT?

curtisdeloreanbelul1.jpgCurtis először 2000-ben jelent meg a nagyközönség előtt a clevelandi DCS-en, ahol meg is kapta a "Legszebb festett és módosított autó" díját. Ez után ott volt a 2002-es, majd a 2004-es találkozókon is, majd eltűnt. Az okokról csak pletykák vannak, egyedül Richnek van biztos információja. Szerinte a fő ok az volt, hogy a 2004-es pigeon forgei találkozóra menet az autóját szállító tréleren kisebb tűz ütött ki és ez nagyon megijesztette és azóta nem megy távoli találkozókra.

curtisdeloreanhatul2.jpgEgyesek szerint viszont megsértődött, mert az elkövetkező találkozók szervezőitől hozzájárulást akart kérni, hogy ő is megjelenjen az autójával, de a szervezők nem adtak neki pénzt. Mint említettem ezek pletykák, egy-egy ember állította csak másokra hivatkozva. Kéretik nem száz százaléknak venni.

curtisdelorean1.jpg(A képek - az utolsót kivéve - a 2000 és 2004 közötti időszakból vannak. Ezért van néhány különbség köztük, mint ami pl. a hátsó lámpáknál látható)

Szóval Curtis egy rendkívül tehetséges ember, aki egy nagyon igényesen összerakott (bár az én ízlésemnek nem megfelelő) autót épített. Az egyetlen bajom, hogy miért kellett ehhez tönkretenni a 10159-es Deloreant?

És habár eddig a blogon még soha nem volt ilyenről szó, ha jól emlékszem, itt mégis sokat segít az autó megértésében, ha belinkelem az alábbi képet. Így szerintem logikusabb a számunkra ez a fajta ízlésficam.

curtisdelorean2.jpgMellé pedig Will.I.Am Deloreanje, amiről bejegyzést írni nem fogok, de egy kategória. Annyira át van alakítva, hogy még az USÁban sem kaphatott rendszámot.

curtiswilliamdelorean.jpg

 

3 komment

Címkék: egyéb autó

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr825050858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2013.02.01. 10:19:23

A ghettoblastereken kívül szerintem nem nagyon tetszik senkinek ennek a muksónak az autója. Teljesen mindegy, mennyi munkát feccölt bele. A számológép a kormányra hű de nagyon kellett! ... Simán elférne a jajjdecsunya.blog.hu autói közt.

A Williamék (West Coast Customs) ha jól rémlik, elfelejtettek rendszámot kérni, és úgy furikáztak vele, azért foglalta le a yard a kocsit.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2013.02.01. 14:01:18

@scuynat: Én úgy ovastam, hogy ő akart kérni, de valahogy nem akartak neki adni. Persze ez csak egy forrás volt. A jajjdecsunyára meg lehet hogy beküldöm. :)
süti beállítások módosítása