HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

1976-os tervek I.

2013.11.08. 10:00 :: Sidaries

Találtam egy jó levelet, amit John Delorean egy bizonyos Robert J. Marconak írt még 1976-ban. Mr. Marco egy texasi autókereskedés tulajdonosa volt és úgy tűnik, hogy az elsők között lett hivatalos DMC viszonteladó. A levél a korai belépőknek szólt és a cég kezdeti lépéseiről számol be. Aki teheti, olvassa az angol verziót, én alulra azért összerakok egy magyar fordítást. Félrefordításoknál természetesen elfogadok javítást.

dmcreport1.png

Kedves Mr. Marco,

Ahogy egyre közelebb jutunk a célunkhoz, hogy egy új autót építsünk, helyénvalónak tűnik, hogy pár percben tájékoztassuk a haladásunkról és aktuális dolgainkról. Amennyiben a folyamatosan növekvő mennyiségű munkánk engedi, a jövőben szeretnénk önnel rendszeresebben kapcsolatba lépni.

Prototípus fejlesztés

A jelenlegi beszállítói vállalások szerint szeptemberi határidővel elkészül az első prototípusunk. Ahogy már tudja, az eredeti ütemtervünket módosítani kellett néhány januári újságcikk miatt. Ügyvédeink szerint ezek a cikkek később promócióként lehettek volna magyarázhatók az SEC által, ezért - elkerülve, hogy bármilyen folt érje a hírnevünket - beszüntettünk minden munkát és lehetőséget adtunk a befektetőinknek, hogy újragondolják a stratégiájukat és inkább újrakezdtük az egészet. (Ennek a mondatnak az első fele számomra nehezen érthető. Scuynat kommentben tisztázta egy kicsit a helyzetet.) Ezt az időszakot azonban hasznosan töltöttük el és sok új fejlesztést végeztünk el az autón.

Pillanatnyilag az autó egy darabból álló alsó részének a nyomószerszáma elkészült és a külső acélborításnak is kézhez kaptuk már több mint a felét és nagyon meg vagyunk elégedve a minőséggel.

Cégstruktúra fejlesztések

A termékfejlesztéssel párhuzamosan több komoly lépést tettünk a céges struktúra építésében is. Nem régen sikerült felbérelnünk pénzügyi igazgatónknak (?) Mr. Roger Ramseyt, aki előzőleg a Browning Ferris Industries pénzügyi alelnöke volt, valamint Mr. Tom J. Fatjo-t, aki ugyanennek a cégnek volt az egyik alapítója. Ő lett a Végrehajtó Bizottságunk elnöke. Az ő hátterük biztosítja számunkra azt a tapasztalatot, ami szükséges ahhoz, hogy nagy vállalattá váljunk. Munkájukkal fel tudunk építeni egy megfontolt növekedési és fejlesztési programot.

(Folytatás a jövő héten.)

3 komment

Címkék: történelem dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr605619320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2013.11.08. 10:37:33

SEC = Securities and Exchange Comission, a gringo szövetségi kormány ügynöksége, ami többek között a tőzsdeügyletek tisztaságára ügyel. Olyan lehet ez a promóciós (előre megreklámozós) cucc, mint a bennfentes információk (nem AZ, hanem olyan): nem megengedett.

Ramsey a pénzügyi igazgató.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2013.11.08. 11:28:59

@scuynat: Első javítva, másodikkal annyi a bajom, hogy mivel Ramsey 1978-ig még az előző cégének dolgozott, ezért nem annyira tudom, hogy hogyan lehetett két helyen is. Azért beírtam.

hdnctrl 2013.11.08. 12:13:41

@Sidaries: miért ne lehetne két helyen? De amúgy lehet könyvelő, kontroller vagy auditor is, magyarul nincs ezekre közös elnevezés szerintem, ha csak az nem, hogy "pénzügyes" :)
süti beállítások módosítása