HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Szemétkedés mesterfokon

2014.01.15. 10:00 :: Sidaries

Egy régi dmctalkos történet jön a holtszezonra való tekintettel. Remélem nektek is tetszeni fog!

Éppen a munkahelyemen ültem és dolgoztam, mikor meghallottam, hogy a szomszéd irodában pár fiatal gyerek autókról beszél. Egyszer csak valamelyikük kimondta a D betűs szót, ezért átmentem és hallgattam egy kicsit a beszélgetésüket. Fiatalabb fickók voltak, mármint hozzám képest, aki a cég öregebb dolgozói között vagyok és általánosságokról beszéltek, mint a Vissza a Jövőbe és hasonlók. Az egyikük azt mondta, hogy ez a kedvenc autója és hogy az unokaöccse boltjában éppen egy Delorean összeszerelésén dolgozik. Ez felkeltette az érdeklődésemet, ezért elkezdtem kérdezgetni tőle és kiderült, hogy egy '85-ös gyártású Deloreanje van.

Hmmm... Ez érdekes. Évekkel ezelőtt vette az autót (a gyerek kb. 18 éves lehetett) és azt tervezi, hogy egy 911-es motorját rakja bele az apja GT3-asából, amit az összetört. Ez nem nagy szám, mert a két autó motorja szinte azonos - mondta. Én csak bólogattam: - Komolyan? Nem gondoltam volna.

Megkérdeztem tőle, hogy mennyire nehéz az autóhoz alkatrészt és technikai dokumentációt szerezni, amire azt mondta, hogy nem túlzottan, mert van egy ismerőse Tennesseeben, akinek az összes megmaradt gyári alkatrésze megvan és aki új autókat is épít. Ráadásul mivel a család régi barátja a fickó, ezért neki ingyen adja az alkatrészeket. Itt elgondolkodtam, hogy úgy tűnik a DMCH elköltözött Tennesseebe, de miért is ne? Én sem tudhatok mindent. Azt is elmondta, hogy az a terve, hogy ha elkészül, akkor majd utcai és gyorsulási versenyekre fog járni az autóval, mert szerinte a GT3 mellett ez a létező legjobb irányítású autó.

Mivel szeretem a szórakozást, ezért eszembe jutott, hogy itt van a notebookom, amin az összes dmctalkos és magánjellegű Deloreanes cuccomat és technikai dokumentációmat tárolom. Ezért aztán visszamentem érte, miközben a fickó továbbra is osztotta az észt a másik - udvariasan hallgató - gyereknek. Jött is szépen a turbó, nitro, stb.

Megkérdeztem tőle, hogy át akarja-e rakni az aksit a motortérből a csomagtartóba a jobb tapadás miatt, de ahogy mondta, azon már túl van. Eljött hát az ideje, hogy elmondjam neki, hogy én TÉNYLEG szeretem a Deloreaneket és azt mondtam:

- Utálom ezt mondani öcsém, de ennyi szart én még nem hallottam,

- De nekem komolyan van egy Deloreanem otthon. És ez nem szarság amit eddig mondtam!

És itt ismét megemlítem, hogy nem ismertük egymást, csak véletlenül hallottam meg a beszélgetésüket. Ezért aztán felnyitottam a notebookot és beléptem az egyik autós fórumra, ahol az összes autós cuccomat tárolom Supráktól Deloreanig. Megnyitottam a Deloreanes könyvtárat és oktatni kezdtem.

- Először is a Porsche motor nem fog belemenni. A csavarok nem ugyanott vannak és a Delorean motorját sem Stuttgartban gyártották. Itt egy Delorean motor, Itt pedig egy robbantott ábra róla. Itt pedig a cikkszámok az alkatrészekhez. Ja és itt vannak a képek az ÉN Deloreanemről. Ha gondolod, akkor most helyesbíthetsz a történeteden.

- Nekem másik modellem van - mondta erre. 

Erre megmondtam neki, hogy jobban járna, ha most abbahagyná, mert akkora gödörbe fog esni, amekkorából már nem fog tudni kimászni. Nem tette, ezért beléptem a dmctalkra is. Megmutattam neki az összes összegyűjtött technikai adatunkat, a tagok listáját, a főbb témákat, a bejegyzésemet, amit akkor írtam, amikor Chad lelépett és megmutattam neki a felhasználónevemet is. "Bizony öcsi, én tényleg ismerem a Deloreanvilágot. És biztos vagyok benne, hogy te Texasra gondoltál, nem pedig Tennesseere. Ja és mellesleg itt van a számuk a telefonomban, szóval ha gondolod, akkor rendelhetsz pár ingyen alkatrészt."

A másik - eddig csak hallgató - gyerek ekkor nevetésben tört ki, mire a másik nagyszájú végre csendben maradt. Ezért aztán elmondtam neki, hogy ha VALÓBAN tanulni akar ezekről az autóktól, akkor ezen az oldalon nyugodtan elkezdheti. Regisztráljon, jelentkezzen be, kérdezgessen. Viszont ekkora hülyeségeket itt ne beszéljen, mert akkor olyat kap az tagságtól, amihez képest a mostani égése semmiség lesz.

Ezután a másik gyerek elkért pár adatot a gépemről, amit én szívesen odaadtam.

4 komment

Címkék: történetek

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr275758611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2014.01.15. 14:09:41

Hát én feleslegesnek találom ezt az egész kioktatásosdit. Hagyni kell az ilyeneket a p...-ba.

Rocko- 2014.01.15. 15:53:21

:)))))

@scuynat: a kiokatatás tényleg felesleges.
de a hülyeségnek gátat szabni szükséges.

p-parker@freemail.hu 2014.01.15. 22:27:55

Én meg azt hittem ,hogy a sztori végére kiderül : a nagyszájú srác autómodellező ! :D

JSHannibal 2014.01.20. 17:52:03

ejha :D
én is inkább megfékezni szeretem a nagyszájúakat. nincs jobb, mint mikor kihúzod a "zsebedből" a bizonyítékot valami oltári nagy baromságra, és nézni az idiótája arcát :D
süti beállítások módosítása