HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Egy texasi hazafi

2014.02.25. 07:00 :: Szabi DMC

Az olasz Delóval kapott régi amerikai számlák között találtam egy ütött-kopott reklámtollat Alan House texasi légkondi-szerelőtől. Ez csak azért érdekes, mert a kocsi elvileg új korától az Európába kerüléséig, 28 éven át végig Illinois államban volt regisztrálva, ami elég messze esik Texastól, főleg Deloreanes kirándulásokhoz. Annyit tudni lehet, hogy az első tulajdonosnak voltak texasi autós érdekeltségei, erről majd az amerikai évekről szóló nagyobb lélegzetű posztomban írok valamikor.

500tollDSC04565.JPG

A toll egyébként egyszerű műanyag vacak, észveszejtő dizájnnal: a sárga alapszín tulajdonképpen az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat megsárgult lapját jelképezi, és halványan tele van írva a Nyilatkozatból kiemelt idézetekkel. A toll végét körben a Rushmore-hegyi sziklába faragott elnöki szoborcsoport képe díszíti, fölöttük egy fél mondat a Nyilatkozatnak az emberek egyenlőségéről és szabadsághoz való jogáról szóló részéből (eredetiben itt, magyarul itt lehet elolvasni).

500Wehold.png

Tehát így elsőre annyit lehetett tudni Mr House-ról, hogy légkondikat szerel és büszke hazafi. Web és email címet nem tettek a tollra, de a város neve (Iowa Park, Dallastól 150 mérföldre) alapján a Google kidobta a pontos utca-házszámot. Egy perc múlva már virtuálisan ott sétáltam a Rita Lane-en, azon a tipikusan amerikai „hé Doki, itt túl rövid az út, nem fog tudni felgyorsulni!”-jellegű kertvárosi utcácskán.

500StreetV.jpg

De nézzük csak meg jobban azt a fehér furgont ott jobbra:

500Alan House Air Con.jpg

„Alan House Air Conditioning”, pont mint a tollon :) Barátunk épp` otthon sziesztázott, amikor 2012. decemberében arra járt a Google-autó. Tehát a szaki még aktív, és bizonyára találok hozzá egy email címet vagy weboldalt valahol. De nem, semmi az ég világon. A telefonszáma ugyan megvolt, de azon azért mégsem akartam zaklatni. Végül a web mélységes bugyraiból előkotortam ezt az oldalt:

500AHob.png

Elkéstem. Alan House sajnos pár hónappal azelőtt meghalt, hogy megvettem a kocsit. Így talán már sosem tudom meg, találkoztak-e ők ketten személyesen is, illetve hogy hogyan került a tolla a Delóba. Az emlékfotókból azért kiderült, hogy ő is vonzódott a szürke, szögletes autókhoz (valaki be tudná azonosítani, milyen típus ez?):

500AHkocsi.png

Az online gyászjelentés mellé feltöltött családi képeket átlapozva érdekes volt időutazni egyet az elmúlt 50-60 év Amerikájába, és bepillantani egy ember életébe, akinek sorsa egyszer valahol - ha esetleg csak közvetve is, de - összefonódott a VIN1052-es Deloreanével.

Nyugodj békében, Mr. House! (És ha esetleg fentről oda tudnál hatni egy kicsit, hogy megjavuljon a légkondim...)

500AHbw.png

3 komment

Címkék: történelem Szabi

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr245827146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása