HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

A 10 legízléstelenebb autó

2014.10.21. 09:00 :: Szabi DMC

Egy Jalopnik-cikk fordítása következik, az ottani szerkesztők véleményét tükrözi, ne tessenek egyből nekem esni. Szerintem többnyire érdekes gépek, egyet-kettőt el is fogadnék, persze nem a meggyalázott Deloreant. Még annyit tennék hozzá, hogy az angol nyelvben a „vulgar” szó nem csak ízléstelent jelent, hanem durvát illetve kérkedőt, hivalkodót is, szóval van itt egy kis játék a szavakkal.

10. Stutz Blackhawk

Stutz.png

A sorozatgyártású kocsik közül valószínűleg a Blackhawk nyerné a Simpson-család verdájára leginkább hasonlító autó címét. A 70-es években egy ilyen kocsi birtoklásával lehetett legegyszerűbben világgá kürtölni, hogy „több pénzem van, mint ízlésem”.

9. Saoutchik-féle Cadillac Series 62

Caddy48.png

1948-ban a francia tervező, Jacques Saoutchik két Cadillacet burkolt be saját ízlése szerint. El tudjátok képzelni, milyen érzés lehetett cirkálni egy jót ezekkel a városban?

8. Jeep Wrangler Dragon Edition

Jeep.png

Igen, a Sárkányos Kiadást tényleg árulta a Jeep: a fekete és az arany találkozása pár bazinagy sárkányos matricával.

7. Mansory Carbonado

Mansory.png

A német Mansory tuningcég egy csomó egzotikus autó ízléstelen átalakításában bűnös, de koncentráljunk csak a Carbonado GT-re: egy 1600 lóerős Lamborghini Aventadorra aggattak fel rengeteg szénszálas cuccot. A Carbonado név a szénszál (carbon fiber) és tornádó összevonásából származik.

6. Hummer H2 SUT

h2.png

A H2 SUT a már egyébként is ízléstelen H2 SUV még drágább és még használhatatlanabb változata volt. Sokan gyűlölték, és nem is ok nélkül.

5. Will.i.am-féle Delorean

Delo.png

Emlékeztek még azokra időkre, amikor az a hűdenagyon híres ember mindenkinek azt kamuzta, hogy az új kocsiját a röhejes nevű (IAMAUTO) saját autógyártó cége építette, közben meg csak egy elcsúfított Delorean-ről volt szó? Igen, azok voltak ám a szép idők!

4. Rolls-Royce „WC-s kocsi” Vignale

RRwc.png

A Rolls-Royce-ról és a Vignale karosszériaépítő cégről általában nem a rossz ízlés jut eszünkbe, de a két vállalat összefogásának eredménye mégis az ízléstelenség mesterművévé vált. Az egyik vásárló egy arany karimájú vécét kért a jobb hátsó ülés alá rejtve, ahonnan közvetlenül az útra pottyanhat a matéria. Amikor később kérdezték, azt állította, hogy az csak egy pezsgő-hűtő. Na persze... Erről az egyébként figyelemreméltó autóról ide kattintva lehet még több képet megnézni.

3. Mercedes-Benz G63 AMG 6x6

Mercedes6.png

Ha már tufaságot csinálsz, csináld jól. Vedd a leggázabb Mercit, és adj hozzá még 2 kereket. Egyszerű, de nagyszerű. (Gy.k.: kéretik figyelembe venni, hogy ezek az eredeti, amerikai cikk szerzőjének a szavai. Köszönjük.)

2. Dartz

Dartz.png

(Dollárban) hétszámjegyű árcédulához már bálnapénisz-bőrrel bevont ülések dukálnak. Ennél többet ne is akarj tudni. (De ha mégis, akkor itt egy magyar nyelvű cikk a típusról).

1. Lamborghini Veneno

LamboVeneno.png

A 4 millió dolláros Veneno a valaha volt legvadabb, legízléstelenebb Lamborghini, és nem tehetünk róla, de imádjuk.

Facebook-oldalunkon még több érdekességet találsz a Deloreanek világáról és a magyar tulajdonú autók mindennapjairól.

41 komment

Címkék: megjelenések egyéb autó Szabi

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr346810783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2014.10.21. 21:53:54

"Stutz Blackhawk"
Az a példány a képen Sammy Davis Jr. tulajdona volt. Jártam ott ahol árulták. Pusztító. 8-]

"Saoutchik-féle Cadillac Series 62"
Ez meg a másik:
vizlepcso.blogspot.hu/2008/07/auto-collections-tizenhatodik-rsz.html
Jártam ott, ahol árulták. Puszt... Ja, ezt már írtam. 8-)

"Jeep Wrangler Dragon Edition"
Jó, hát tévedtek pár évtizedet, na! 1984-ben ez olyan menő lett volna, hogy Mr. Miagi is ilyennel jár a Karate Kölyökben! 8-)

"Mansory Carbonado"
Jó, hát a Mansory az az autóiparnak, mint az Asylum Filmstúdió a filmiparnak. Tilos komolyan venni és akkor már nem fáj. 8-) De aki megveszi amiket művelnek! Na, azokra lennék én kíváncsi!

"Will.i.am-féle Delorean"
Na, ezt SOHA nem fogom megbocsátani a csávónak! SOHA! Egy gyönyörű, ikonikus autóból csináltatott, nagyon sok pénzért, egy nagyon csúnya, Maserati Biturbo (1981) utánzatot! De olyat, ami olyan, mint ami most esett le a körhintáról a táltos paripa, meg a repülő csészealj közül. Lehet, hogy remek zenész, de ízlése az semmi.

"Rolls-Royce „WC-s kocsi” Vignale"
Hát most őszintén... Hát nincs az a pénz? Emberünk a MÁV-os potyishoz volt szokva. Kifizette, megkapta. 8-)

"Mercedes-Benz G63 AMG 6x6"
Vessetek meg, nekem tetszik. Bármelyik őserdőben csapázós sci-fibe elmenne expedíciós autónak!

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2014.10.21. 22:18:34

@Sam. Joe: +1, a Merga a végén kéne-kategória. Mármint mind kéne, de ezzel szívesen mutatkoznék is.

gizmo26 2014.10.21. 22:48:37

Hogy lehet a G Mercit a leggázabb Mercinek nevezni? Már 1979 óta gyártják, és egy igazi szögletes klasszikus. Visszafogott, ízléses és stílusos autó, amivel bárhol meg lehet jelenni.

Más kérdés hogy a 6 kerék egy cseppet tényleg túlzás, de lehet róla szórakoztató videókat csinálni
www.youtube.com/watch?v=8thaIMJd1Rg

Ha már gáz autók, akkor a BMW X1-X3-X4-X5-X6-nak sokkal inkább itt lenne a helye.

A cikkírónak pedig valószínűleg Lamborgini fóbiája van. Ha pedig a szénszél zavarja, akkor simán iderakhatta volna a Bugatti Veyront, mert abból is van lakkozott, látszó szénszálas verzió

De82 2014.10.21. 22:55:01

Leggázabb Merci a G????Ezt mégis mi alapján írod? A 6x6-nak ha nincs is sok értelme bár nekem iszonyatosan tetszik! De melyik szuper sportkocsinak van? Arra készültek hogy akik megtehetik hogy megvegyék örömüket leljék benne na meg hogy sok pénzt keressen a gyár :) De a többi kocsinál is vannak sokkal ízléstelebb kocsik,akár sokkal nagyobb darabszámba gyártottak is,bár nekem ezek közül egyik sem lépi át az izléstelenségi határt,sőt a legtöbb tetszik is :)

altimus 2014.10.21. 23:06:58

hat nem tudom, azert egy dacia logan, vagy renault thalia ezeknel nagysagrendekkel rondabb.

Zatharigo 2014.10.21. 23:16:48

Talán a felét érzem gáznak, de azok sem égbekiáltóak azokhoz képest, amiket az internet bugyraiban találtam.

Gekko 2014.10.21. 23:35:31

A G Merci a, mint leggázabb? Ezt leírni egy a autós blogban, vazz. Próbálom elkerülni a posztoló minősítését, de nagyon-nagyon nehéz. A G Merci egy elképesztő mérnöki bravúrral megtervezett, és megépített célszerszám. Az autózás ezen végén a non-plus-ultra. Áhhh

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2014.10.21. 23:44:50

@De82: "Leggázabb Merci a G????Ezt mégis mi alapján írod?" Lásd a legelső mondatomat, ahol le van írva, hogy ez egy amerikai cikk fordítása, és nem tükrözi a véleményemet ;) Odaát nem G-Merciket látva (élőben vagy az Autó-Motorban) nőttek fel az emberek, ezért számukra ez csak egy szögletes furcsaság, Merci-csillaggal az elején. A négykerekű változat nekem is nagyon bejön, a 6x6-ot viszont vigyék csak a dubaji aranyifjak.

De82 2014.10.21. 23:47:31

Elnézést,én is bele estem abba a hibába amibe ritkán szoktam,nem olvastam el rendesen a posztot :D De szóljon az előbbi hozzászólásom annak aki G Mercit a leggázabb Mercinek titulálta! :D A "vulgar" szó többi jelenetnését az ízléstelenen kívül jobban eltudom fogadni a fenti autókra :)
Rondák,ízléstelenek számomra pl
ssangyong rodius,Pontiac Aztek.. a tuningos swifteket és társait nem veszem ide mert egy izlésficamos tulajdonos bármilyen kocsit eltud rondítai :D

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2014.10.21. 23:50:51

@gizmo26: Lásd a De82-nek írt válaszomat. 4 kerék jó, 6 kerék nem annyira :)

A Mansory Lambo kimondottan kellene, sokkal inkább mint a zöld meg narancssárga gyári gépek. A Veneno szerintem inkább versenypályára való a formavilágával, de mindegy is, mert itt Pesten úgyis fennakadna az első kátyún :)

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2014.10.21. 23:55:56

@Gekko: ne a posztolót, hanem az eredeti, amerikai cikkírót, légy szíves ;) Próbálom nem minősíteni a posztok elejét el nem olvasókat, mert tudom, hogy sok az a 3 mondat, ráadásul még dőlt betűvel is.

De82 2014.10.21. 23:59:26

@Szabi DMC:
Igen,közbe magamtól is sikerült rájönni hogy nem olvatam el rendesen a posztot, :D feljebb elnézést is kértem ;)
Egyébként Amerikába is nagyon kedvelt és ismert a G Merci ezért a leggázabb jelzőt inkább tartom egy ember véleményének mint általánoságba használt jelzőnek...

sz.s. 2014.10.22. 00:24:38

Mostanában más oldalakon is láttam hasonló cikket, és csodálkozom, hogy a ssangyong rodius egyik válogatásba sem fért bele. Pedig a megfizethető rondaság kategóriába tartozik, ráadásul gyári, nagy szériábanggyártott, nem kis tuningcég által bűvölt szörny.

Boborjnán1986 2014.10.22. 05:40:16

@De82: És a második poszt már nem is neked szólt.:D

Ronda, nem ronda, földi halandó örülne bármelyik vezetésének.:)

De akkor sem fér be egyik sem a virtuális garázsomba: Deló, Calibra, Mustang, Tesla Model S, Volvo S80.

Kopasz Szuzukis 2014.10.22. 07:44:16

A G63-as merga, minden félreértést eloszlatandó, kimondottan katonai célra készült, és nem amerikai, vagy dubai aranyifjak farokhosszabbítójának. Az volt a cél, hogy egy terepen is nagyon nagy sebességgel mozgó járművet hozzanak létre. Okulva a Hummer hibáiból, nem törekedtek a mindenáron való védettségre, így jóval könnyebb autót hoztak létre. Terepen akáe 120-130 km/h-ra is képes annélkül, hogy a bakák kifejelnék a tetőt. És nem kell minden egyes jármű mellé egy kuwaiti olajkút. Mint a Hummernek.

Michel Djerzinski 2014.10.22. 07:54:54

Egyik se kéne. Eladnám darabonként, és vennék belőle Szép Autókat.

Michel Djerzinski 2014.10.22. 07:59:02

@gizmo26: hát ja, de amúgy a magyarok se sokkal különbek vagy eszesebbek.

Pale 2014.10.22. 08:17:17

Értem én, hogy a szépség szubjektív, de azért ezeknél sokkal rondább autók is léteztek/léteznek:
Ford Scorpio
Ssangyong Rodius
Pontiac Aztek
...és az újak:
BMW 5 GT
Nissan Juke
de a legújabb Toyoták, Hondák is borzalmasak!

Pale 2014.10.22. 08:18:44

@A nép fia: A Multipla nem szép, de baromi praktikus az egymás melletti 3 (teljes értékű!) ülés.

Michel Djerzinski 2014.10.22. 08:21:21

@Pale: viszont a Mazdák egész tűrhetőek, már-már szépek (a Mazda 3-as!), és bármilyen fura, de az új Skoda Fabia se csúnya a szögletes éleivel, arányaival! :)

Michel Djerzinski 2014.10.22. 08:21:59

@Pale: akkor se kéne. A Multipla egy kibaszott merénylet a jó ízlés ellen. De a WagonR+ is egy köpedelem.

dubniczki 2014.10.22. 09:03:58

Ez igen! Mennyi új hozzászóló... Hogy csináltad Szabi? :D Végre minket is elért a Trollok fikatengere.

Komojtalan 2014.10.22. 09:40:27

@dubniczki: Semmiség, csak ki kell kerülni az Index címlapjára. Ha a bloggazda csak Deloreannal szeretne foglalkozni, akkor gondolom nem írna (fordítana) ilyet, a másik hogy csinálna egy saját oldalt máshol. Én már régebben is ide tévedtem, mert tetszik a Delorean, de ettől még más kocsik is vannak bármilyen hihetetlen. Amúgy én a 9, 6, 4, 2 -t érzem rondának, a többi szódával elmegy, a 10, 7 meg kifejezetten tetszik.

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2014.10.22. 11:02:16

@dubniczki: sajnos a bulvárízű bejegyzések mennek az index címlapra... Vissza is fogok térni a "ma egy kicsit csöpögött a fagyálló a Delóból"-jellegű bejegyzésekhez :)

dubniczki 2014.10.22. 11:04:12

@Szabi DMC: Igazából értem én... A népszerűség hajhászás megy. :D :D :D

dubniczki 2014.10.22. 11:06:13

@Komojtalan: A kérdés nem neked szólt, de köszönöm a választ! "...mert tetszik a Delorean, de ettől még más kocsik is vannak bármilyen hihetetlen" Mesélj még! :D :D :D
peace!

gizmo26 2014.10.22. 11:17:26

@Michel Djerzinski: Dehogynem, mi felsőbbrendűek vagyunk. Nem tudod tán hány nobel-díjasunk van?

akidur 2014.10.22. 11:33:01

@Michel Djerzinski: Nekem például mindig is kifejezetten tetszett a Multipla :) aztán rájöttem, hogy az egyik legideálisabb családi autó (4 éve van egy példány). Kifejezetten a konvencionálistól némileg elszakadó forma fogott meg(persze ez sokak szerint egyenlő a rondával).

Michel Djerzinski 2014.10.22. 12:48:35

@akidur: Én értem, hogy a gazda szeme hízlalja a jószágot, és lehet itt megideologizálni azt, amit nem lehet, de ettől még ne legyen illúziód: ocsmány autód van, az egyik leízléstelenebb, amit valaha gyártottak. Külön szégyen, hogy ezt olaszok követték el. A konvencionálistól elszakadó forma mondjuk a Citroen XM vagy CX, amik tetszés szerint szépek vagy izgalmasak, de nem öklendetesen rondák.

akidur 2014.10.22. 13:03:19

@Michel Djerzinski: Értem és megértem a véleményedet, sokszor találkoztam ezzel. Biztosan bennem van a hiba(és a a maroknyi Mutiplás táborban), bár a praktikum csak a tulajdonlás után ütközött ki igazán(vagy belemagyarázom).Bár a 3 fős család úgy megy el kerekezni, hogy 5 perc alatt berakom a bicókat(és ha kell a sátrat + kempingcuccot vagy bármit). Kicsit csodálkozom, hogy pl. a Pontiac Aztek nincs a listán, ami szintén tetszik(nem a Breaking Bad sorozat miatt), bár az európai embernek kevésbé elérhető és racionális. Ja és talán azért is létezik a Multipla, mert az olaszok meg merték lépni bevezetést.

randomuser1 2014.10.22. 14:20:13

a RR kurvapraktikus ha kisgyereked van és hosszú útra mentek.
amatőrök...

Macropus Rufus 2014.10.22. 14:45:41

@De82:
"Leggázabb Merci a G????Ezt mégis mi alapján írod? "
nem ő írja.
"(Gy.k.: kéretik figyelembe venni, hogy ezek az eredeti, amerikai cikk szerzőjének a szavai. Köszönjük.)"

de a blog elején is ezt írja:
"Egy Jalopnik-cikk fordítása következik, az ottani szerkesztők véleményét tükrözi, ne tessenek egyből nekem esni."

Macropus Rufus 2014.10.22. 14:47:03

@Gekko: szintén funkcionális analfabéta tetszik lenni? Olvasd már el, hogy mit írt a blog elején
"Egy Jalopnik-cikk fordítása következik, az ottani szerkesztők véleményét tükrözi, ne tessenek egyből nekem esni."

szigetipotyautas · http://kommentanemkommentalhatora.blog.hu 2014.10.22. 14:56:14

@Macropus Rufus: én is csak az index címlapon lévő címig olvastam, meg átfutottam a képeken és megállapítottam, hogy a szerzőnek jelentős ízlésficama lehet. :)

De82 2014.10.22. 15:28:05

@Macropus Rufus:
Kétszer is leírtam hogy nem olvastam el a poszt elejét,valahogy átsiklott rajta a szemem de úgy látszik másoknak az én további hozzászólásaimon amibe többek között elnézést is kértem ;)

hdnctrl 2014.10.26. 16:29:11

Jelezném, hogy a cikk kapcsolódik a DeLoreanhez, lásd "iamauto"-szörny. Egyébként nem került volna ki a blogra.

A Multipla meg praktikus, ezt senki se vitatta, de attól még nem lesz szép, semmilyen téridő-kontinuumban.

bopat 2014.10.27. 22:21:02

@Pale: Nissan Juke-ot inkább érdekesnek mondanám.
süti beállítások módosítása