HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Izgalmas hétvége

2014.11.19. 10:00 :: Sidaries

Mivel a héten nem mentem az autóval, ezért arról sok mondanivaló nincsen, azt levéve hogy még mindig totál koszosan áll a garázsban. Ezért a múlt hétvégét írom le, mert majdnem vettünk hat Deloreant, ami azért eléggé felbolygatta a klub életét azt hiszem.

Az történt, hogy pénteken jött egy levél a DML-re, hogy Tom - akinek hat Deloreanje van Lengyelországban - szeretne megszabadulni az összes autójától. Árat nem ad, annyiért lehet vinni, amennyit adnak érte, de az a feltétele, hogy csak egészben lehet megvenni az összeset. Abban az esetben ha senki nem jelentkezik pár napon belül, akkor kitolja az egészet a roncstelepre. Azt leírta, hogy az autók a restauráció különféle szakaszaiban vannak, általában mindenük megvan, viszont egyik sem működőképes, bár van amelyik nincs messze tőle.

Húha mondom, ez durva. Miután tudtam hogy vannak páran akik akarnak Deloreant és egy restaurációtól sem riadnak vissza, gyorsan körbekérdeztem és pár órán belül úgy tűnt hogy van értelme alkudozni. Azért kértem még némi információt, amit meg is kaptam elég hamar.

- Az első darabokban van egy komplett restauráció miatt

- A másodiknak új hűtőre és beltérre van szüksége.

- A harmadikat pár éve még vezették. Jelenleg beltérfelújítás kell neki és itt-ott egy kis törődés.

- A negyedik kanadai kivitel és 1983-ban ment utoljára. 14000 mérföldet mutat az órája.

- Az ötödik működik, de minden acélelem sérült. Mintha átmentek volna az autóval két szűk oszlop között.

- A hatodik piros és egy roncs. Floridában megkapta a "megsemmisült" címkét, ezért Amerikába már biztosan nem lehet forgalomba helyezni.

A hatból két autónak rendben vannak a papírjai, négynél azért vannak gondok, bár kisebb-nagyobb utánajárással azért a zömüknek valószínűleg megoldható a forgalomba helyezése. 

Ez után a fórumra is kiraktam ezeket az információkat, aztán egy rövid beszélgetés után adtam egy 6000 eurós árat, ami ugyan nagyon kevés, de a roncstelepnél jobb. Plusz megírtam Tomnak, hogy mondjon árat, mert nem akarom megbántani, de amíg irányár sincs, addig nem tudom mások mit ajánlanak.

Kicsit később kiderült hogy mi volt az egész hátterében. Az elmúlt időszakban egy bérelt helyen tárolta az autókat, de a bérlő csütörtökön azt mondta neki, hogy hétvégéig takarítsa el az autókat, mert kiadta egy haverjának a helyet. Igaz hogy mindig előre fizetett és ez alapján a hónap végéig még érvényes bérlete van, mégis hajthatatlan volt a fickó.

Jöttek aztán az ajánlatok és kicsit később én is adtam egy 16000 eurós ajánlatot, de aztán lefújta az eladást. Azért, mert egy Martin nevű angol felajánlott neki egy új átmeneti helyet - nem túl messze a jelenlegitől - ahol tárolhatja az autóit. Így az autókat most már nem kell eladnia, ezért lefújta az egészet.

Azt is leírta még, hogy 25000 euró volt a legjobb ajánlat, ami még mindig kicsit arrébb van, mint az autók valós értéke, de úgy éreztem a leveléből, hogy ettől sem volt még boldog. Érthető, mert 40-50000 eurót érnek normál esetben ezek az autók. Az biztos hogy számára ez a legjobb kimenetel, bár nekünk is elég jó lett volna megduplázni az itthoni Deloreanszámot. 

Szólj hozzá!

Címkék: új delorean

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr726908623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása