HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Befektetők

2015.12.11. 10:00 :: Sidaries

Először nem tudtam hova tenni ezt a levelet, mert nem értettem, hogy mi az értelme, miért írták úgy egyáltalán. Szerencsére a DMC-nél (szinte) mindig ráírták a levelekre a dátumot, így innen már érthető a léte. 1977 december 19-én íródott, amikor még nem volt fix támogatója a cég autógyártásának, tehát minden potenciális befektetővel foglalkozni kellett. Egy ilyen befektetőnek írt egy válaszlevelet John Delorean, a következőképpen.

megkereseskoncepcio.jpg

Kedves Dr. Spitz,

Lou Guida említette, hogy érdeklődik az új izgalmas autónk iránt. Csatolva küldöm a Motor Trend egyik számát, amelyik leírja az ultra-erős, nagyon könnyű autónk technikai paramétereit. A mi számunkra az, hogy modern, repülőiparban használatos anyagokat használjunk az autóink drámai könnyítése érdekében, egy sokkal logikusabb módszer az üzemanyag fogyasztás csökkentése érdekében, mint hogy csak egyszerűen kisebb autókat építsünk.

Egyúttal meg szeretnénk mutatni egyik prototípusunkat, mikor legközelebb erre járunk vele és örömmel veszem majd véleményét, miután megtekintette az autót.

Nem egy nagy szám, ami azt illeti, de mikor utánakerestem, hogy ki lehetett ez a Dr. Spitz és Lou Guida, kicsit érdekesebbé vált a dolog. Nem biztos, hogy jó embereket találtam meg, de a koruk, életútjuk igazából illeszkedhet a DMC történetébe.

Dr. Spitz, egy gyerekekre specializálódott idegsebész volt, Lou Guida pedig a Merrill Lynch alelnöke. A linkeken olvasható mindegyikőjük élettörténete, Lou Gouda úgy tűnik nem volt kispályás és ahogy nézem Dr. Spitz is egész híres lett szakmájában. Arról nincs információm, hogy végül mi lett a támogatás sorsa, de már maga a megkeresés ténye is érdekes.

Szólj hozzá!

Címkék: történelem dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr98154432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása