HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Önvezető Delorean

2017.12.06. 10:00 :: Sidaries

Az a jó a Deloreanben, hogy ha bárki valami előremutatót, valami jövővel kapcsolatos dolgot fejleszt, akkor előbb-utóbb elővesz egyet, hogy azon demonstrálja a találmányát, a Delorean nagyon jó ismertsége miatt. Ez neki jó, mert kap egy kis reklámot, nekem meg jó, mert van miről írni. Úgy, mint ennél az elektromos és önvezető driftautónál is.

Az autót a Stanford egyetem fejlesztette és Marty a neve, ami a "Multiple Actuator Research Test bed for Yaw control"-nek a rövidítése. Aki erre tud egy frappáns magyar fordítást, az legyen szíves kommentelni, mert én feladtam. Főleg, mert az angol elnevezés esetében is láthatóan hamarabb megvolt a Marty, mint a hosszú név.

Természetesen a készítők minden lehetséges marketinglehetőséget megragadtak, ezért a bemutatóra Jamie Hynemant is meghívták a Mythbustersből, a készítő professzor, a diákok és a villanymotor készítője mellé.

Chris Gerdes professzor megjegyezte, hogy habár a driftelés nem a leggyorsabb módja megfordulásnak, de mégis nagyon hasznos a határon autózás tapasztalata az önvezető járművek programjai számára. Hyneman ezután kitért a Delorean különleges meghajtására is, ami két különálló meghajtást jelentett a hátsó kerekeken, amivel olyan tulajdonságokat kapott a jármű, amire egy átlagos robbanómotorral soha nem lett volna képes. (1:54-nél szerintem pont ezeket az eltérő meghajtási értékeket lehet látni.) Beszéltek továbbá a kicserélt kormányzásról és a fejlesztett felfüggesztésről is, ami nélkül a Delorean nem lett volna képes driftelni.

Részben ennek is köszönhető az az emberfeletti teljesítmény, amit a lenti videón is láthatunk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztések új delorean

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr8313442291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása