HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Delorean Evolution

2018.01.19. 10:00 :: Sidaries

Őszinte leszek, fogalmam sincsen, hogy mi ez, ami most jön. Egy 1991-es dokumentum, ami a DMC nevében egy kicsit fejlesztett és felújított Deloreaneket árul. Fogalmam sincsen, hogy ennek van-e bármilyen köze a valódi DMC-hez vagy sem, nem tudom, hogy lett-e ebből az egészből valami, de az biztos, hogy érdekes egy valamiről van itt szó. Ha esetleg ti rájöttök vagy láttatok valamit, akkor gyerünk kommentelni! Szóval akkor a fordítás:

A Delorean evolúció

Amikor először bemutatkozott az Egyesült Államokban 10 évvel ezelőtt, az autóvásárlók legnagyobb álma volt, a stílus gépbe öntve, a jövő képének és a rozsdamentes acélnak az esszenciája. A Deloreant, mint egy "etikus , biztonságos sportautót" jegyezték, ami ellenáll az elemeknek.

Talán ez így is lehetett, de ez nem akadályozta meg csillagokkal szegélyezett, divat orientált, ambiciózus és szinte mitikus tervezőjének, John Deloreannek a bukását.

Tíz év alatt az autók kiállták az idő próbáját, és mi itt a DMC-nél elhivatottak vagyunk a Deloreanek eladásában, szervizelésében és javításában.

Ha az eredeti cég túlvészelte volna a kora '80-as évek amerikai recesszióját, ami a DMC bukásának az egyik oka volt, úgy gondoljuk, hogy a Delorean egy igazi '90-es évekbeli telivérré fejlődött volna.

Habár az "eredeti" autók továbbra is óriási befektetési potenciállal rendelkeznek, mégiscsak tíz évesek, ezért aztán az olyanoknak mint mi, akik szeretnének egy "új" 1990-es Deloreant vezetni, a DMC ezt lehetővé teszi.

A fő célunk az volt, hogy nem szerettünk volna túl messzire menni az eredeti Deloreankoncepciótól, hanem úgy szerettük volna az autót fejleszteni, ahogy azt véleményünk szerint az eredeti cég is tette volna. A főbb fejlesztési irányok a következők voltak:

- Teljesítmény

- Úttartás

- Stílus (minimális)

1. Teljesítmény

Az aluminium PRV-6-os motor egy alaposan tesztelt és kipróbált motor, ami sokkal több lóerő leadására képes, mint a gyári Delorean 130 lóereje. Egy kompresszor hozzáadásával a teljesítménye 200 lóerő környékére emelhető, ami 6,5 másodperces 0-ról 100-ra gyorsulást tesz lehetővé.

2. Úttartás

Az eredeti autó elég gyenge úttartással rendelkezett bizonyos körülmények között, amit főleg a nagyon nagy hasmagasságnak köszönhetett, a Szövetségi Lökhárítómagassági Szabályzás előírásai miatt. Az új rugó és lengéscsillapító szettünk beépítésével, ami a hasmagasságot 50 mm-rel csökkenti, óriási javulás érhető el ezen a téren. A teljes csomag magába foglal ezen felül még egy hátsó stabilizátort és új felniket és gumikat is.

3. Stílus

Itt csak nagyon apró változtatásokra volt szükség. Az egymodulos fényszórók, az alacsonyabb első légbeömlők, valamint az oldalszoknyák mind az autó finomabb megjelenését segítik. A fekete és a szürke beltér maradt, de kiegészíthettük Kárpáti csomoros fa (burlwood) műszerfallal és cd lejátszóval.

Az összes Delorean Evolúció elérhető jobb és bal kormányos verzióban is, valamint 5 sebességes manuális és automata váltóval. Az alapfelszereltség tartalmazza az eddig említetteket, plusz légkondicionálót, elektromos ablakemelőket, központi zárat és 12 hónapos mechanikus garanciát. 

Az Exkluzív Delorean Evolúció ára pedig 38750 font, ami tartalmazza az adókat is.

Valamint van még egy kép az autóról, plusz az aktuálisan eladó Deloreanek listája, valamint különféle eladó bizbaszok. Ezeket nem fordítom le, mert felesleges, de a képet azért iderakom. Továbbra sem tudom ezt az egész doksit hova rakni, az egyetlen ami feltűnt, az a hátsó szárny. Nem ilyen volt a Zsiga autóján?

5 komment

Címkék: történelem dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr4213586945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2018.01.19. 12:14:14

Tamir Deloreanjének van ilyen egybelámpája. A hátsó spoiler a Zsigáén is ilyen volt, de nem egyedi, találni még képeket ilyen spoilerrel.

A burlwood kb. golyvásfa.

Egyébként szerintem valaki talált Deloreanes céges papírt (vagy volt neki otthon alapból), egy fotót egy kicsit moddolt Deloreanről, és szórakozott kicsit. Nem tűnik végiggondolt, megalapozott projektnek.

streakynuts 2018.01.19. 13:50:47

Csomoros fa a burlwood.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2018.01.19. 14:14:20

Én sem gondolom ezt rendes üzletnek, de továbbra sem merek semmi biztosat kijelenteni ezzel kappcsolatban. A papírban van pár elírás is, amit azért nem szoktak hagyni. Szerintem inkább a DMC védjegyek ideiglenes rendezetlen helyzetét próbálta valaki kihasználni.

streakynuts 2018.01.19. 22:38:00

Utánaolvastam ennek a Carpathuan burlwoodnak,, mivel csomoros nem kimondott fafajta, szinte minden fa lehet csomoros (apámnak pl csomoros nyárfa asztala volt, de lehet szilva, stb) a bütykös-csomós felület a lényeg. A Carpathian a Carpathian Elm rövidített neve, tehát csomoros szilfa magyarul. A hétre asszem elég is ennyi pedantéria. :-)
süti beállítások módosítása