HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Újabb Delorean kerül felújításra - VIN2899

2021.03.10. 10:00 :: Sidaries

Eddig még nem szóltam erről az autóról, mert még azóta sem sikerült beszélnem a tulajjal, de a Vurdon jóváhagyásával írok róla. Szóval a lényeg, hogy tavaly május végén egyszer csak érkezett a Vurdon telephelyére egy Delorean. Amint szóltak, már mentem is utána, hogy ez mi lehet, és elég hamar sikerült is megnézni. Az első ami feltűnt, a hátul levő Beverly Hills Car Club tábla volt, ami nem jelentett túl jót. Onnan jellemzően igazán rossz autókat szoktak venni. Hát eléggé leromlott állapotban volt ez is, egyből látszott. A beltér katasztrofális állapotban volt, az alvázból hiányoztak részek, az acélelemek aránylag jól néztek ki, bár a szélvédő törött volt, a bal oldali ablak pedig hiányzott. Az is látszott, hogy korai VINről van szó, de gyalázat, először nem fotóztam le, így sokáig nem emlékeztem rá, hogy hányas is ez az autó.

A terv az volt, hogy még tavaly felújításra kerül, de aztán mindenki tudja, hogy mi volt itt egy éve, nem lett a felújításból semmi. Viszont most már elvitték a telephelyről a műhelybe, és kezdődik rajta a munka, én meg természetesen mentem és megnéztem. Hát a szétszedés alátámasztotta az első megfigyeléseket, ez az autó nagyon rossz állapotban van.

A legrosszabb az alváz, amiből most már jól látszódik, hogy valóban komplett részek hiányoznak belőle, valószínűleg ebben az állapotban nem is javítható. Természetesen főleg az alsó része a rossz, úgy tűnik, mintha az autó évtizedeket állt volna félig belesüllyedve a földbe. Ezzel persze együtt jár az, hogy a futómű részei, a fékek, a benzincsövek, a vízcsövek mind minimum felújításra szorulnak, de inkább cserések. Ami meglepő, hogy még az alufelnikről is mállik a felületük, ilyet még nem is láttam. Nem tudom, hogy ez javítható vagy egyből kuka.

A beltér is tartogatott meglepetéseket, pedig azon már tavaly is látszott, hogy komplett felújítás kell. A bal oldali ülés tartósínje teljesen elrohadt, valószínűleg a hiányzó bal oldali ablak miatt sokszor beázott a beltér is, és ez tette tönkre.  Biztosan lesznek még érdekes dolgok itt is, ha rákerül a sor. Habár korábban is látszott, de a szélvédő fölött valahogyan áthúzott rozsdás drót szintén megérdemel egy említést, bár azt nem tudom, hogy ez mi célt szolgálhat.

Az autó legjobb része a motor és a váltó, azok egész jól vészelték át az elhanyagolást, ezeknél egy felújítás valószínűleg elég lesz, bár biztosan kelleni fognak új alkatrészek is. A K-Jet biztosan szép kihívás lesz, normál esetben nem támogatom a cseréjét, de itt nem tudom megéri-e küzdeni vele.

Végszóként nagy fába vágta a fejszéjét a tulajdonos. Megoldható természetesen a felújítás, de nagyon komoly elhivatottság szükséges hozzá, és rettentő mennyiségű pénz.

3 komment

Címkék: új delorean

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr2416454028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2021.03.10. 18:38:19

szomorú. :(

azt hiszem bumbinak múltkor sikerült találnia valakit, aki krómozik. krómoztat. kromafág. na mindegy, érted.

Quattroman 2021.03.13. 14:03:23

a szélvédőnél a drót azért van hogy ne billenjen ki a helyéről mert a ragasztás már rég elengedte.

Rocko;
ezen mit kell krómoztatni? szálcsiszolt rozsdamentesből vannak a borítólemezei.
süti beállítások módosítása