HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

A Deloreangyár emberei VI. - Thomas W. Kimmerley

2009.12.29. 13:52 :: Sidaries

Egy kevésbé ismert ember jön most, pedig Thomas W. Kimmerley az egyike volt azon keveseknek, akik mindvégig kitartottak John Delorean mellett. Thomas a Gans and Shaler ügyvédi irodának dolgozott és főleg a Delorean Motor Company igazi indulása előtti időkben volt aktív. 

John Delorean a Delorean Motor Companyt 1975 október 24-én alapította Detroitban, de nagyjából ugynekkor alapított egy másik céget is, a "The John Z DeLorean Corporation"-t. Ez a második cég licencelte az ERM technológiát, amivel az autók műanyagrészeit tervezték gyártani. Kicsit később, de még mindig 1975-ben ezt a második céget beolvasztották a DMC-be. Cserébe viszont decemberben megalapították a "DeLorean Sports Car Partnership"-et, ami lehetővé tette, hogy a cég külső forrásból pénzt szerezzen a tevékenységéhez. A Dick Brown által meggyőzött kereskedők ennek a cégnek a számlájára utalták a 25000$ beugrót.

Később a Delorean Motor Company története során több "incidensnél" segédkezett. Ilyen volt például, amikor 1982-ben Johnt maffiakapcsolatokkal vádolták meg miközben kétségbeesetten próbált a cége fennmaradásához további forrásokat felkutatni. Ez alól még sikerült tisztáznia Johnt, de az FBI akciója ellen már semmit sem tudott tenni.

Amikor John elkapták a kábítószerrel, akkor komolyan félt, hogy az ügy esetleg a halálával végződik. (Amerikában több államban van halálbüntetés, így erre az opcióra is komoly esély volt.) Ekkor írt egy levelet, amit Kimmerleynek adott át azzal az utasítással, hogy halála esetén (amennyiben az nem természetes eredetű) ezt a levelet juttassa el a rendőrségre, míg felmentése esetén vissza őhozzá. Érdekes lehetett a tartalma. :)

1 komment

Címkék: a gyár emberei dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr801630377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

volante · http://volante.blog.hu 2009.12.30. 12:10:56

Nahát, egy kolléga a DMC-nél. :)

Egyébként pedig boldog új évet kívánok a Szerkesztőségnek és a Klubnak! :)
süti beállítások módosítása