HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

A barlangrajzok, azaz cave drawings IV.

2012.02.22. 10:00 :: Sidaries

Igaz ez pénteki bejegyzés lenne, de oda most elég sok anyagom van, viszont mivel saját történetekből jelenleg eléggé híján vagyok, ezért átrakom ide ezt a megint kiegészített sorozatot. Már két bejegyzéssel ezelőtt is azt hittem, hogy az az utolsó barlangrajzos bejegyzés, de aztán még most is írok hozzá. Legutóbb a kulcskódokról volt szó, most pedig néhány igazán speciális rajzról, amik betekintést nyújtanak a gyár dolgozóinak a lelkivilágába. Ezek a rajzok, írások nem annyira a gyárhoz vagy autóhoz, mint inkább az aktuális politikai helyzethez köthetők. Ha további rajzok kerülnek elő, tovább is folytatom majd.

Először a VIN 3205-ös Delorean jobb első acélelemének a belső felén van egy írás, ami leginkább "13 Dery"-nek tűnik.

derry13.jpgEnnek a rajznak  a magyarázata valószínűleg az, hogy 1972 január 30-án, az úgynevezett "Véres Vasárnapon" Derry városában 13 fegyvertelen katolikust lőttek le hadsereg emberei, egy ember pedig négy és fél hónappal később az ekkor szerzett sérülései folyományaként hunyt el. Sokak szerint ez az esemény indította el az írországi zavargások egy újabb fejezetét. A dolgozó pedig, aki ezt ideírta ezekről az emberekről szeretett volna valami okból megemlékezni. 

Saját elméletként még annyit fűznék hozzá, hogy ennek az autónak augusztusi a gyártási ideje, ami január 30-hoz képest fél év. Mivel ebben az időben a termelés még nem volt annyira gyors, ezért könnyen lehet, hogy ennek a dolgozónak volt az ismerőse a később, tizennegyedikként meghalt ember és éppen évfordulója volt a halálának.

Egy másik hasonlóan politikai tartalmú üzenet következik. Egy gyertya.

candle.jpgEz a rajz a 2261-es VIN számú autó bal első acélelemének a belső felén van. Ez az autó júliusi a VIN táblája szerint és a gyertya a Bobby Sands általi éhségsztrájkhoz köthető, annak vált a szimbólumává. Bobby Sands 1981 májusában halt meg.

Végül pedig egy könnyedebb kép befejezésként. Kicsit nehezen olvasható, szerintem Norman Pearl lehet ráírva, de ha valaki mást lát bele, mondja nyugodtan! A Google nem ad rá értelmes találatot, talán az egyik dolgozó rajzolhatta, aki kísértetiesen hasonlított Frédire, a Frédi és Béniből.

normanpearl.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: történelem élet a gyárban dtl

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr424144315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása