HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

DML - A töréstesztek és azzal kapcsolatos dolgok VI.

2012.11.23. 10:00 :: Sidaries

Amikor abbahagytam ezt a sorozatot, akkor említettem, hogy ha Welmoed megírja a saját töréstesztjét, akkor előveszem megint a témát. Egy kis unszolásra megtette, ezért aztán most jöhet a számomra legközelebbi töréstesztes beszámoló. Képeket sajnos még nem küldött, de ígéri, hogy majd keres. Ha meglesz, akkor pótolom.

A balesetek váratlanul történnek.

És ez a megállapítás pont olyan szilárdan áll, mint egy villanypózna.

Útitársammal Arnoud Scheltemával előre felkészültünk a 2008 április 20-i klubtalálkozónkra. Azért, hogy biztosak legyünk abban, hogy nem lesz gond, egyszer végigmentünk az egész úton még április 6-án. A találkozó napján aztán úgy tűnt, hogy a hatodikai időjárás ismétlődik meg és maga az út száraz lesz vagy csak minimálisan nedves.

Aztán az autópálya egyik kereszteződésnél le kellett kanyarodnunk balra egy lámpánál (Hollandiában vannak ilyenek). Normál esetben itt ki szokás gyorsítani, de én nem versenyezni jöttem, ezért nem mentem olyan gyorsan, csak kb. 65 km/h-val. Az út szélén - ahová befordultunk - végig magas fák állnak és mint kiderült volt egy rész, ahol a nap nem tudta felszárítani a jeget. Meg is csúszott egy kicsit a hátulja, mire megpróbáltam korrigálni, erre a másik oldalra tört ki az autó fara. Megpördültünk 180 fokot, majd a vezető oldali ajtóval nekicsapódtunk egy lámpaoszlopnak. Eredményként a lámpaoszlop kidőlt, a Delorean pedig rácsúszott.

welmoedwreck1.jpg

Az ajtóm természetesen beragadt, ezért az utasoldalon kellett kimásznom, de szerencsére egyikőnk sem sérült meg. A Delorean viszont "egy kicsit" megrongálódott. Az összetört ajtó mellett a kitört üveg volt még látható sérülés. Mivel nem volt padka az út mellett, ezért az autó megúszta a nagyobb gondokat, mint a futómű és alváz összetörése. Miután kicsit lenyugodtunk csináltunk pár képet a biztosítás és a holland Deloreanújság - a Dashboard - kedvéért, amiken úgy tűnik, hogy nem lett túl nagy a baj. A nagyon jó biztosításom miatt az autó Edhez trélerezése is gond nélkül ment.

welmoedwreck4.jpg

A hét vége felé aztán Ed elmondta, hogy a baj nagyobb annál, mint amit elsőre látni lehetett. Az ajtó ugyanis benyomódott a beltérbe, az üvegszálas rész levált az alváz hátsó nyúlványától és annyira megsérült, hogy az egyik ülés mögötti falemez is széttörött. A tetőlemez is megsérült, mert az a keret, ami az ajtópántokat tartja, elvált az üvegszálas résztől. Ekkor úgy nézett ki, hogy az autónak egy új üvegszálas részre lesz szüksége, habár Ed ezt így direktben nem mondta ki.

welmoedwreck5.jpg

Néhány kisebb dolog:

- Welmoed szerint egy újabb típusú kis autóban egy ilyen baleset után biztosan a kórházban kötöttek volna ki. Az ütközés annyira nagy volt, hogy a vezető oldali ülés is kapott belőle és több helyen megtörött. Az ülésállító vas például az ülésen volt, mikor kiszállt.

welmoedwreck3.jpg

- Néhány dolgot, ami a középkonzolon a hamutartóban tartottak, később az autón kívül találtak meg.

- Az autó (VIN2572) gazdasági totálkáros lett, de később mégis kijavították. Végül nem kellett új műanyag rész, mert Ed ismert egy jó hajószerelőt, aki meg tudta javítani a szükséges részeket. Ekkor Welmoed kipróbálta és nagyon elégedett volt a javítással. Mivel viszont neki eddigre már megvolt az új Deloreanje, ezért ezt Ed eladta és már Franciaországban gyűjtik bele a kilométereket.

welmoedwreck2.jpg

1 komment

Címkék: karambol használat

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr454920360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2012.11.23. 10:27:41

"Welmoed szerint egy újabb típusú kis autóban egy ilyen baleset után biztosan a kórházban kötöttek volna ki."
...
süti beállítások módosítása