HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Hófehérke Amerikában

2014.03.04. 07:30 :: Szabi DMC

Érdekes levelezést folytattam az „olasz Delót” pár éve eladó, old timerekre szakosodott amerikai kereskedővel. A sok emailt összevonva és rövidítve jöjjenek a legjobb részek, melyekből fény derül az autó tengerentúli éveinek nagy részére. Dőlt betűvel én (Szabi), normál betűvel a kereskedő.

"Üdvözlöm, én XY vagyok Magyarországról, és az Önök weblapjának az archívumában megtaláltam azt a fehér Deloreant, amit nemrégiben megvettem Olaszországból. 

12776.jpg

Igaz, már nem fehér a színe, de a VIN-szám alapján ez ugyanaz az autó. Szeretnék érdeklődni, van-e bővebb információja a kocsi múltjáról, igaz-e, hogy hosszú ideig egy gyűjteményben állt, illetve milyen felújításokat végeztek el rajta, mielőtt eladták Európába” .

"Helló, igen, én adtam el azt az autót egy olasz vevőnek 2009 körül. 15 évig volt egy gyűjtemény része (a szervizszámlák alapján valójában 1997-ig használták, utána kerülhetett a gyűjteménybe (Szabi)).

Kisebb munkákat végeztünk rajta, hogy jól működjön, például kicseréltünk néhány egér-rágta vezetéket. Szerencsére a szomszédos Crystal Lake-ben (Illinois állam) volt akkoriban egy Delorean alkatrészbolt, ahol restaurálást is végeztek (még mindig megvan a DMC Midwest: http://dmcmidwest.com/). Van esetleg fotó a kocsiról? Megnézném hogyan néz ki most. Üdv, Tom."

"Helló Tom, küldök pár képet az autóról. Mint látod, Olaszországban leszedték róla a fehér festéket. Az amerikai számlákból tudom, hogy egy bizonyos Clarence Molloy volt a tulajdonosa 1992-től, talán az ő gyűjteményében volt a kocsi? Megtaláltam az illető gyászjelentését a neten, gondolom a halála után adta el a család a Deloreant. Sikerült a fia email címét is kiderítenem, de nem kaptam tőle választ.Üdv, Szabi"

"Szia Szabi, csodásan néz ki a kocsi! Igazából magamnak és egy üzlettársamnak szereztem meg annak idején, de ez egy hosszú történet. Az öreg Clarence halála után a lánya bízott meg minket az apja gyűjteményének, kb. 30 kocsinak az eladásával, de az eladott autók után nem fizette ki nekünk a jutalékot. Abba viszont belement, hogy négy kocsit az elmaradt díj fejében olcsóbban megvegyünk tőle, bár még így is tartozik nekem pár ezer dollárral, amit már sosem fogok viszontlátni. A négy autó közül az egyik ez a Delorean volt. Én közben Clarence sofőrjének jó haverja lettem, ő megerősítette, hogy valós értéket mutat a számláló (8342 mérföldön állt 2009-ben, amikor a Deló az ebayre került).

12910.png

Ne reménykedj benne, hogy bármilyen információt is kapni fogsz a családtól. Egyáltalán nem voltak odáig az öreg Clarence-ért. A lánya átverte a többi családtagot az autókért kapott pénzzel, de még azt is hallottam, hogy eltitkolta előlük az apja százezer dollárt érő arany érmegyűjteményét. Egyébként az a nő teljesen hibbant volt, nagyon erős gyógyszereken élt. Az egyik percben még normálisan viselkedett, a másikban pedig teljesen őrült módra. Simán letagadott olyan dolgokat is, amiket röviddel azelőtt mondott.

Az öreg Clarence általában alig használt autókat vett, elég furcsákat. Vagy mondjuk inkább úgy, hogy furcsa dolgokat tett velük. Például volt egy nagy Cadillac limuzinja, azt befestette sötétzöldre, és azzal parádézott a Szent Patrik napi felvonulásokon:

CIMG3473.png

Az Öreg ír volt, jó barátja Daley-nek, a chicagói polgár-mesternek. Egyébként három limója is volt, legtöbbször ezekkel furikázott. Szerintem a kocsidat is ő festette be fehérre, hogy különbözzön minden más Deloreantől, még az orrán levő DMC-logót is lecserélte egy ír jelvényre.

CIMG2233b.png

Volt pár jó kocsija, például egy 67-es Jaguar E-type, egy Eldorado kabrióegy 57-es Lincoln, egy 67-es Lincoln, egy 77-es Lincoln Mark V, egy 73-as Dodge Charger.

Annak idején megbeszéltem az Öreg emberével, hogy melyik kocsikat érdemes saját részre megvennem, végül a Deloreant és a Jaguárt terveztem megtartani, de közben az üzlettársam motorokat akart venni (bele is bukott abba az üzletbe), nekem pedig jött egy hirtelen lehetőség, hogy Arizonába költözzek, így végül a Deloreannel együtt az összes autót eladtuk. Üdv, Tom.

Most egy hétig hagyom, hogy mindenki  emésztgesse a tényt: Amerikában egy vidéki biztosítási ügynök a karrierje végén 30 ilyen klasszikus kocsit tudhatott magáénak, az aranyról és az itt nem részletezett házakról és egyebekről már ne is beszéljünk. Legközelebb még jobban visszamegyünk az időben, és megnézhetitek, milyen volt az autó felspoilerezve, és hogyan ironizált az öreg Clarence egy egyedi rendszámtáblával John Delorean sorsán. Folyt. köv.

2 komment

Címkék: behozatal Szabi

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr545839594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2014.03.04. 07:49:30

Nagyon jó sztori. Kár, hogy én sehonnan sem kaptam visszajelzést az autómról. Azért lehet, hogy megpróbálom még.

hdnctrl 2014.03.04. 10:07:55

Jó történet, várjuk a folytatást!

---

"Amerikában egy vidéki biztosítási ügynök a karrierje végén 30 ilyen klasszikus kocsit tudhatott magáénak"

Lásd még: Brokernet és általában a "pénzügyi tanácsadók" pénzügyi helyzete.
süti beállítások módosítása