HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Marty McFly Arrival Day - előzmények

2015.12.16. 10:00 :: Sidaries

Az egész október 21-i hetem eléggé ad hoc jellegűen működött, de mindez semmi sem volt az október 21-i találkozó megszervezéséhez képest. Azt tudtuk, hogy erre a dátumra nagyot akarunk alakítani, ezért már évekkel ezelőtt elkezdődött a szervezkedés. Természetesen az első verzió az volt, hogy megyünk mi is Los Angelesbe és mint minden rajongó, mi is ott nyomatjuk majd a pálmafák között a Johnny B. Goode-ot. Aztán ahogy közeledett az esemény egyre kevésbé látszott az, hogy valaki rendes szervezett partit csinálna. Végül persze lett több is, de vagy drága volt vagy komolytalan, de igazából úgy késtük le az egész repülőjegy vásárlást és szervezkedést, hogy azt tanítani kéne. Na persze, ez a mentalitás a klubtól nem idegen, szóval azért olyan nagyon nem lepődtünk meg, mikor eldöntöttük, hogy inkább itthon rendezzük meg a saját bulinkat.

Jött hát a kérdés, hogy hol legyen? Ezt sem siettük el, hát majdcsak hívnak minket valahova, nem? Aztán majd megcsinálnak nekünk mindent, mi meg odamegyünk vigyorogni. Vártunk hát egy kicsit és el is kezdtek szállingózni az ajánlatok. Ezeket most nem kronologikus sorrendben írom le, inkább elvetési sorrend alapján.

Az egyik első jelentkező a Fifty's Drinx volt, akik csak egy Deloreant kértek volna a nagy napra, én meg betámadtam őket, hogy egy nem játszik, megyünk négyen. Főleg, mert a honlapjuk egyik fotóján ott figyel a fél Deloreanklub, tehát biztosan jó hely. Erre köpni-nyelni nem tudtak egy darabig, majd egy kis huzavona után megegyeztünk, hogy inkább hagyjuk az egészet, mert habár a hely passzolna a klubhoz, de túl kicsi. A négy autó nehezen férne el, a többi autóról nem is beszélve, a várt 100 fős rajongótábor pedig maximum lapjával férne be a helyre heringkonzerv stílusban.

Eddigre már megvolt a következő meghívásunk, ami azért komolyabbnak tűnt. A Corvin tető rendezett egy eseményt, ami így elsőre elég korrektnek tűnt. Mikor ott is megmondtuk, hogy négyen megyünk, át is rakták a rendezvényt egy Tesla nevű helyre, ahonnan meg egy hét múlva már az 5kertben voltunk. Őszintén szólva én beszélgettem velük tovább a részletekről, amikor páran, akik jobban ismerték a környéket, azt mondták, hogy nem biztos, hogy mi szeretnénk odamenni. Véleményük szerint ez a hely a tipikus 18-23 éves átlagéletkorú, hiperpuccos, stylist és életművész szakon végzett (vagy végző) kirakatemberek gyűjtőhelye, márpedig a klub nem ilyen. Nagyon nem. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy elég komolyan veszik a programot filmvetítéssel, dokival, zenével, mindennel, ezért aztán nem vetettük el egyből az ötletet. Egy ideig úgy voltunk vele, hogy még az is lehet, hogy oszlani fogunk, mert Szabi benne lett volna, hogy a szűkebb körű klubos buli helyett a több ezer fősre tervezett rajongói rendezvényre guruljon ki a kocsijával, de aztán egy kis intermezzo őt is meggyőzte, hogy nem oda kell elmennie aznap. Én pár nappal előtte tettem le a dologról.

Én egy telefonbeszélgetés után döntöttem el, hogy távol maradok, aminek a lényege a következő volt. Felhívott a fickó, elég intelligensnek tűnt, volt pár szokásos ismerkedős bevezetőszöveg, majd nekiállt elmondani, hogy ez a hely mennyire menő partyhelyszín, mennyire az ország legfrankóbb helye és ide járnak a legjobb DJ-k, mire nagy megrökönyödésére elmondtam, hogy ez mind nagyon szép és jó, de én Metallicát hallgatok, szóval eddig még nem nyűgözött le olyan nagyon. Csak egy pillanatra esett ki a promóanyagból, aztán már folytatta is, hogy meg hát ők mennyire jó fejek, mert minket kerestek meg, miközben másokat is hívhattak volna, mire leállítottam, hogy ez speciel egyáltalán nem igaz, mert ha Deloreant akar, akkor velünk beszél és kész. Ha mi nem megyünk, más sem fog, mert másnak nincs ilyen autója. Utána még bepróbálkozott azzal, hogy olyan promót nyomnak a klubunknak, hogy csak na, mindenki rólunk fog beszélni és ez nekünk milyen jó lesz, mire megmondtam, hogy akit akartunk már elértük, nekünk semmi szükségünk arra, hogy pár ezer szakadt, félrészeg egyetemista körbenyálazza az autónkat, miközben fogalmuk sincsen, hogy mit látnak. Majd ezután elköszöntünk és szóltam a Szabinak, hogy ha akarja menjen, de engem ez nem érdekel.

Ő kicsit tovább bírta, de végül ő is bedobta a kulcsot. Mivel a hely üzemeltetői kiadták a szervezést valami cégnek, sejteni lehetett, hogy a rendezvény színvonala fogja kárát látni az ilyenkor szokásos költségminimalizáló és haszonmaximalizáló hozzáállásnak (ezt később a bulin résztvevők Facebook-kommentjei alá is támasztották). Bár a kontakt csávó ezredszer is elmondta, hogy itt lesz az ország legnagyobb bulija, ehhez képest amikor Szabi elhívta magához, hogy megmutassa a kocsit és megbeszéljék a továbbiakat, az "év legnagyobb rendezvényének" szervezője megkérdezte:

- Hogyan lehet eljutni hozzád busszal?

Őőőőő, hát igen. A legfaszább buli szervezőinek nincsen egy szakadt kettes Golfjuk, hogy elmenjenek valahova letisztázni pár részletet, hanem buszoznak. Innentől lett nyilvánvaló, hogy ez a buli egy komolytalan valami lesz, ahol az esemény nevét kihasználva csak extra bevételhez akarnak jutni. Ezért aztán maradt a harmadik befutó.

A Sunny Diner, amit a jövő héten meg is írok.

Szólj hozzá!

Címkék: találkozó

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr628174554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása