HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Új Deloreanek - Frissítés 1.

2016.12.21. 10:00 :: Sidaries

Pár hónapja életbe lépett az új Deloreanek gyártását lehetővé tevő törvény Amerikában, szóval itt az ideje írni egy kicsit arról, hogy a DMCH mit tett az idei év folyamán, hogy ki is tudják használni ezt a lehetőséget. (Aki esetleg nem hallott még erről az egészről, az itt tájékozódhat, bár nem hiszem, hogy a blog olvasói között lenne ilyen.)

- Az alvázzal kapcsolatban annyit nyilatkoztak, hogy a régi alvázakat fogják használni, de ellátják majd őket elektroforetikus lakkozással (electrocoated protection) a jelenleginél jobb rozsdamentesség érdekében. Felmerült az aluminiumból készült alváz ötlete is, de elvetették, mert jelentősen nem lenne könnyebb, ellenben sokkal drágább igen.

newdeloreanchassis.jpg- Tervben van a komplett elektromos rendszer cseréje. Az eredeti vezetékezés nem éppen acélos minőségével már az eredeti DMC is tisztában volt és tervben volt annak javítása, fejlesztése. Sajnos erre akkor nem került sor, de a DMCH már megállapodott egy céggel a fejlesztésről, a tesztautójukba - ha minden jól alakult - már bele is szerelték az új rendszert. Ez az új rendszer sokkal modernebb, időjárásállóbb és különféle modern diagnosztikai funkciókkal is rendelkezik.

elektronikacsere.jpg- Aztán egy számunkra is fontos dolog, a bal első acélelem helyzete. Ebből az alkatrészből nagyon kevés van, drága is, ezért újat kell gyártani, ehhez pedig tervek kellenek. A DMCH rendelkezik az eredeti dokumentációval, de mint kiderült, az ő tulajdonukban levő tervek néhány verzióval korábbiak a végső tervnél, ezért szinte használhatatlanok. Nekiálltak hát újabbat keresni és egy magángyűjteményben megtalálták az eredeti ceruzával rajzolt tervrajzot. Annak méretei miatt viszont (152 cm * 305 cm) az egy az egyben másolás nem volt praktikus, ezért lemásolták a kritikus részeket, majd ez alapján frissítették a saját CAD filejukat, így ez alapján most már mehet a gyártás. Több céggel vették fel a kapcsolatot, az előzetes eredmények biztatóak.

- Az alvázon levő üvegszálas műanyagrészt is újra tervezik gyártani. Erről nem írtak sokat, még régebben olvastam, hogy az új masszívabb, rugalmasabb és könnyebb lesz, de konkrétumot egyelőre még nem tudok. Viszont ahogy nézem itt már eléggé előrehaladott állapotban vannak a dolgok, már megvan az szerszám.

muanyagreszfrissites.jpg- A motorokkal kapcsolatban még mindig nagy a titkolózás. Csak annyit tudni továbbra is, hogy az új erőforrások teljesítménye valahol 250-300 lóerő környékén lesz, nyomatékuk pedig 350 Nm körül alakul. (Az eredeti értékek 137 lóerő és 210 Nm voltak.) A  váltóval kapcsolatban egyelőre annyit tudni, hogy az eredeti váltót szeretnék használni némi módosítással, de itt még a tesztelések folynak, hogy képesek lesznek-e azok elviselni ezeket az új értékeket.

- A nagyobb motorhoz jobb fékeket is szeretnének és 17-es, 18-as kerekeket. Sokat itt sem tudni, folynak a tárgyalások, tesztelések.

Szólj hozzá!

Címkék: új delorean

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr212064701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása