HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

A Delorean jövője Woodvilleben a jelen

2019.01.30. 10:00 :: Sidaries

Volt tavaly nyáron egy cikk a DMC Northwestről. Akkor sok írnivaló volt, elraktam a hosszú téli estékre, amikor jól fog jönni pár ilyen konzerv. Jó hosszú cikk, de a már korábban megírt általános részeket kiszedem belőle, megpróbálok az egyedi információkra koncentrálni. Akit a teljes cikk érdekel, az ide kattintson.

Toby Peterson nem tud visszaküldeni a jövőbe, de a Deloreanedet olyan fényesre tudja csiszolni, mint egy vadiúj mosogató, és visszatereli az elkószált lóerőket az öregecske hathengeresbe.

Peterson, a Delorean Service Northwest tulajdonosa Porschék, Lamborghinik és Ferrarik javításával is foglalkozik, de a Deloreanek vannak nála igazán becsípődve. 2018 januárjában költöztette Woodvillebe a 11 éve működő autószerelő műhelyét, mert a korábbi főbérlője Bellevueben 60 százalékot szeretett volna emelni a bérleti díjon. 

- Még mindig csak költözködünk - mondja a 380 négyzetméteres, két szintes boltjában. A füves domb nagyon szép hátteret ad az előtte parkoló Deloreaneknek.

...

1988-ban valamilyen egyedi sportautót szerettünk volna a feleségemmel, és ekkor láttam meg egy szórólapot az egyik szupermarketnél, amin egy Deloreant hirdettek. Kicsivel később már csak egy sárral és penésszel borított autót láttam - ami a nyirkos fészerben való tárolásnak volt az eredménye - és mivel átláttam a sok koszon, már vettem is elő a csekkfüzetemet. 12000 dollárért vettem magamnak egy "nagyon hosszú mentőexpedíciót".

...

Egy penészes Delorean felélesztése nagyon sok akadályt foglal magában. Az internet előtt nagyon nehéz volt az alkatrészbeszerzés. - Sok alkatrészt én magam gyártottam le. - mondja Peterson, aki korábban repülőmérnökként dolgozott. (Itt jegyezném meg a híres Toby Tab nevű hátsó lengőkarcsavarját, ami már régóta nincs gyártásban, de az eladó darabok egészen horribilis többszáz dolláros áron cserélnek gazdát.) Peterson az autó felújítása során csatlakozott a helyi klubhoz, ahol elég hamar a helyi szerelővé vált. 

...

2007-ben Peterson megvett egy autójavító műhelyt, és ekkor indította el a második karrierjét. Ki akarod cserélni a kazettás magnót valami újabbra? Nem gond. Távolról nyitható ajtók? Már kész is. Akár még fluxuskondenzátort is tud szerezni az autódba egy Floridai cégtől, de készülhetsz egy 600 dolláros árra.

...

A 130 lóerős hátsó motoros sportautó csak az utolsó pillanatban került bele a Vissza a Jövőbe filmekbe. Az eredeti ötlet egy hűtő lett volna, de nem szerették volna, ha a gyerekek a hűtőbe másznak időgépeset játszani. A második gondolat a Mercedes Gullwing lett volna, de az túl drága volt, a Ford Mustang meg nem illett a Doki karakteréhez.

...

Shawn Knight, 35, azok közé tartozik, akik sokkal a gyártás vége után ismerték meg a Deloreant. Napi autónak egy Ford F-150-et használ, de hétvégenként egy 1981-es Delorean nagyon mély ülésébe veti magát.

- Csak éppen bementem a boltba nézelődni. Toby két órát beszélt hozzám, aminek az lett a vége, hogy ajánlatot tettem az egyik ott álló autóra. Következő héten felhívott, hogy az eladó elfogadta az ajánlatot. Ez négy éve volt. - mondja Knight, aki most a Pacific Northwest Delorean Klub elnöke.

Jól emlékszik még az első körére az autóval, ahova a húgát vitte magával.

- Megálltunk a Starbucksnál. Amikor bementünk, majd kinéztünk - egy elég hideg decemberi este volt - megláttuk, hogy emberek gyűltek az autó köré. Akkor jöttem rá, hogy ilyen a Deloreantulajdonosság. De ez még rosszabb is tud lenni. Az egyik barátomnak van egy teljesen újraépített 1965-ös Ford Mustangja, de a Delorean sokkal több érdeklődőt vonz, mint a Mustang. 

...

A Deloreanek furák, ahogy sok autó fura a '80-as évekből. Nem kimondottan jó autók, de a vagányságukra nem lehet panasz. 

...

A Deloreanek után 37 év elteltével is megfordulnak az emberek.

Szólj hozzá!

Címkék: szervizek

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr5814597190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása