HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Típushibák és tipikus hibák 1. - Lengőkarcsavarok

2008.09.24. 13:38 :: Sidaries

Eddigi írásaimmal elértem a jelent és a blog frissítése előreláthatólag kicsit lassabb lesz. Emiatt gondoltam, hogy indítok folytatásos rovatokat. Ezekből az első lesz a "Típushibák és tipikus hibák" sorozat. Később majd lesznek másikak is, ahogy jönnek az ötletek. Akinek esetleg ötlete van az a hozzászólásokban nyugodtan írhatja. Annyit szeretnék kérni, hogy az autóval szorosan kapcsolatban lévő témákról legyen szó benne. Pl. a Vissza a Jövőbe filmről nem akarok írni. Nagyon jó film, minden évben megnézem a trilógiát, de ennek a blognak nem a témája. Valamint mivel nem nagyon értek az autószereléshez, ezért ne várjon senki nagyon technikai jellegű írásokat. A saját szavaimmal írom le a dolgokat, de a dmctalk-on nagyon jó leírásokat lehet olvasni minden szerelésről. Igyekszem minden témához írni az angol nyelvű alkatrészeket is, mert az alapján könnyebb az érdeklődőknek rákeresni. Szóval akkor a lényeg:

Lengőkarcsavarok (Trailing Arm Bolts vagy rövidítve TABs)

Azért ezt a témát vettem legelőre, mert az autó biztonságos működése szempontjából talán ez a legfontosabb. Sok helyen olvastam róla, hogy a Delorean lengőkarjainak a tartócsavarjai gyengék és mivel az autó már a 27. évét tapossa, ezért megéri megvizsgálni őket. Sok vezetett kilométer és a rossz utak nagyon meg tudják viselni ezeket a csavarokat. Mivel az én autómban kb. 100000 km van, és a hazai utak elég ramaty állapotban vannak, ezért adta magát a kivizsgálás.

Hiba esetén több dolog történhet. Amennyiben csak elgörbül a csavar az nem okoz nagy gondot, esetleg az autó útfekvése lesz egy kicsit gyengébb. Ez - mivel folyamatosan történik - nehezen észrevehető. Viszont ha menet közben a csavar eltörik, akkor az autó könnyen irányíthatatlanná válik, és azt nem kell magyaráznom mennyire kellemetlen mondjuk 130-as tempónál. 

Igaz még soha nem olvastam olyan Deloreantulajdonosról akinek a lengőkarcsavarja eltörött volna, de ennek ellenére nem szabad lebecsülni a hibát! Én is rendeltem Hollandiából két darabot (2db 30euro), majd a szerelőmmel átnézettem és kicseréltettem őket. Jól is tettem, mert az egyik már el volt görbülve! A képen látszik egy régi és egy új csavar:

Ez rendben van, de van még amiről írnom kell. Szóval folytatása következik.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztések szerelés típushibák

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr68679210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása