HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Delorean árrobbanás

2021.08.27. 11:00 :: Sidaries

Ami az elmúlt kb. egy évben megy, azt már nem lehet szó nélkül hagyni. Nekem marha nagy szerencsém volt amikor vettem a Deloreant, mert éppen akkor volt talán a legolcsóbb. Ez pedig már akkor is 4,5 millió Ft-ot jelentett egy 27 éves autóért, ami miatt már akkor is sokan elég hülyének néztek. Viszont úgy voltam vele, hogy nekem megéri, mert úgyis szórakozásra veszem, eladni nem akarom, mindegy, hogy az ára merre fog menni a jövőben.

Aztán teltek az évek, az árak lassacskán mentek feljebb és feljebb, Skynet azt hiszem már 6-7 millióért vette, de nem volt igazi ugrás. Talán a 2015-ös év tett hozzá egy nagyobb összeget, és az ekkor érte el a körülbelül 9-10 milliós határt, de aztán csendben kúszott felfelé tovább.

Az idei évet úgy kezdtük, hogy 30-35000 euróért lehetett egy nem tökéletes, de szépen működő Deloreant venni, ami 12-13 millió Ft, a projectautók meg a 6-7 milliós ársávban mozogtak. Aztán valami nagyon durván bekattant az embereknél, és kilőttek az árak.

deloreanforsale3.jpg

A jelenlegi helyzet az, hogy 30-35000 euró a projectautó, ami még bőven nem megy, de azért ésszerű költségek mellett rendbe rakható. A jól működő, de nem tökéletes Deloreanek most 50-55000 euró között mozognak, ami már a 20 milliós kategória, az igazán gyönyörű darabok pedig inkább a 65-70000 euró körüli árat verdesik. 25 millió Forint. Elképesztő.

A Vissza a jövőbe replikák még többe kerülnek, átlagban 10-15000 euró még az extra áruk attól függően, hogy mennyire jó replikák. És akkor erre szembejött ez az aukció.

Egy Vissza a Jövőbe replika, tehát nem az eredeti filmes autó, hanem csak egy jól sikerült replika licitje az egészen felfoghatatlan 178 088 dollárig ment fel. Ez 53 millió forint a helyszínen. Most behozatallal meg ilyenekkel ne is számoljunk.

deloreanforsale2.jpg

Persze lehet hirdetést találni a 30-40000 eurós kategóriában is, de ezeknek a hirdetések nagy része már egy éve is fent volt, és az autó már akkor sem létezett. Persze nem mondom, hogy ne lehetne kifogni az aranyhalat a 11-12 milliós kategóriában, csak azt, hogy erre egyre kevesebb az esély.

Na de a lényeg, hogy megy ez még felfele? Fene tudja. Akkor mik lehetnek ennek az okai? Itt már legalább tippek vannak. Valószínűleg köze van hozzá a koronavírusból kilábaló, a karanténból kiszabaduló és szórakozni és pénzt elverni vágyó emberekhez. Ezen kívül a villanyautózástól félő, a "régi" benzines motorokhoz jobban vonzódó vagyonos rétegekhez. Végül pedig mostanában nagyon megy a retró, a '80-as évek, aminek a Delorean az egyik szimbóluma.

Végül pedig azt ezt meglovagló álhirdetések dömpingje. Itt arra gondolok, hogy sok olyan hirdetés van, ami nem létező vagy inkább nem a hirdetés szerint létező autókról szól. Mindig találni sok autót az európai használt autós oldalakon, ami nincsenek Európában, csak az ott levő pénzért az eladó nagyon szívesen behozza. Egy évvel ezelőtt már futottam egy kört ezek között és idén is, és a hirdetések nagy része, legalább a fele az ilyen. A hasznaltauto.hu-n is volt két hirdetés egy hónappal ezelőtt, egy sima és egy replika Delorean, de egyik sem volt az országban. A sima Delorean egy évek óta nem aktív lengyel hirdetés képeit használta és ha jól emlékszem 15 millióért árulták, a replika pedig 30 millió feletti áron várta, hogy valaki elhozza Amerikából. Szóval szerintem ezek a hirdetések is belőttek egy olyan árkategóriát, amihez aztán a valódi hirdetések is igazodni kezdtek. Aztán mivel így feljebb mentek az árak, az álhirdetések is feljebb mentek és így tovább. Ez csak spekuláció, de szerintem annak elég jó.

Szóval mennyiért éri meg most Deloreant venni? Hát ha így emelkednek az árak, akkor bármennyiért. Ha megállnak, akkor meg szerintem a 30-40000 eurós projectautók most a jó vételek. Erről hamarosan még szólni fogok.

Szólj hozzá!

Címkék: pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr4016672156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása