HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Kuplunghiba

2008.09.11. 12:39 :: Sidaries

2008. Augusztus vége

Amikor megérkezett az autóm Májusban, akkor már volt némi hibája a kuplungnak. A kinyomócsapágy nem működött rendesen, ezért köszörült, de ezt szerintem már írtam. Valamint az egyik munkahenger rossz volt. Ezt még a Vurdonosok javították. Amikor a szervízben volt, akkor nem vettek észre semmi extrát, de augusztus végére kiderült, hogy sajnos valahol csöpög. Így valamikor augusztus legvégén azt vettem észre, hogy felpuhult a kuplung és egyszer csak miközben tolattam be a garázsba bent maradt hátramenetben. Se előre, se hátra. 

Beszéltem a szerelővel és azt mondta, hogy nézzem meg, hogy van-e a kuplungban hidraulikaolaj. Naná, hogy nem volt. Egy kis hintáztatás után kivettem sebességből és betoltuk az autót a garázsba. Utánanéztem a neten és szereztem dot 4-es fékolajat. Az kell bele. Nekem jó. 

2008. Szeptember 2.

Betöltöttem, kicsit nyomogattam a kuplungot míg szépen kiment a levegő. Felkeményedett eredeti állapotára, aztán ki is próbáltam menet közben is. Működött frankón. Már csak a csöpögést kellett megnézni. A legnagyobb probléma az volt, hogy állás közben nem csöpögött, hanem csak menet közben. Akkor meg elég macerás az autó alá feküdni. 

Hétvégén volt a tesztje. Szeptember 6-7-ig osztálytalálkozóm volt, és előtte még le akartam tesztelni, nehogy útközben dögöljön be. Emiatt Szeptember 5.-én mentem egy szép túrát Komárom, Győr, Kisbér kerülővel és minden nagyon szépen ment. Kicsit eszegette, de úgy tűnt, hogy csak lassan csöpög el. Szóval az autót utazásra alkalmassá nyilvánítottam és mentem osztálytalálkozóra. És most egy kép a munkahelyemről Pénteken:

1 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr28658531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiNDER DMC 2008.09.11. 12:56:37

Még mindig csak azt tudom mondani rá hogy "Álom ez az autó" :)!A mai autóknak örülnénk ha csak ennyi problémájuk lenne 27éves korukban.
süti beállítások módosítása