HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Az újabb szerelések befejezése

2008.09.18. 11:28 :: Sidaries

Ez is megvolt. Elkészült a Delorean és lehetett menni haza. Megint nem lett minden megjavítva, de nagyot léptünk előre. Na akkor ami meglett:

- A kuplung javítva amennyire lehetett. Néhány gumitömítés cserélve lett, de sajnos az egész munkahenger odavan egy kicsit. Majd az is cserés lesz valamikor.

- A két első futóművet egész szépen szétszedték. Itt egy kép róla:

Kisúlyozták a féktárcsát, beállították a fékbetéteket, a kormányt beállították egyenesbe.

- Lekezelték a rozsdafoltomat. Sajnos erről nincsen jó képem, majd ha lesz akkor valamikor később felrakom azt is.

- Beállították mindkét ajtómat. Eddig aki beszállt, mindenkinek azt mondtam, hogy határozottan kell becsukni az ajtót. Most már nem. Nagyon szépen csukódik kis erővel is. Ez lett talán számomra a legjobban észrevehető javítás.

- Átnézték a lengőkarcsavarokat és az egyiket ki is cserélték. El volt görbülve! Erről és a tipushibákról lesz majd külön bejegyzés.

Hát ennyi. A kilométerórám még mindig nem megy, mert eltörött egy kis fémbigyó. Sajnos fogalmam sincs a magyar nevéről, de angolul:  SPEEDO DR RET RING. Nem drága, pár dollár, de csak ezért nem fogok újabb csomagot hozatni Hollandiából.

A hazaút nagyon jó volt. A zörgés a bal első futómű felől teljesen megszűnt, a kormány egyáltalán nem rezeg fékezés közben és úgy alapvetően mintha stabilabb lenne az autó. Főleg, hogy elég nyálkás volt az út amikor mentem hazafelé. Kicsit ki is füstöltem a motort. Hármasban 5000-es fordulatig huzattam. Ez körülbelül 120 km/h. Élveztem. :)

Mellesleg itt a pillanatnyi kilométerórám: www.dmcnews.com/Resource/rpm2mph.html

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr65669406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt · http://www.delorean.hu 2008.09.19. 11:58:47

Nem tudom mi az a fémbigyó, de dobjál fel képet, hátha valaki ráismer és tud ajánlani hasonló alkatrészt. Ha csak pár dolláros dolog akkor nem biztos hogy típus specifikus. Lehet hogy itthon is meg tudod venni.

Zsolt · http://www.delorean.hu 2008.09.19. 12:01:49

Közben találtam képet. (hát igen, a google)
süti beállítások módosítása