HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Típushibák és tipikus hibák 4. - Ajtók III.

2008.09.29. 14:53 :: Sidaries

Előbb egy kis offtopik. A hétvége elég jól sikerült, mert meglátogatott KinderDMC. Őt onnan ismerhetitek, hogy az ő nyakára van rátetoválva a DMC felirat. Nagyon jót beszéltünk Szombaton és az autót is letakarítottuk. Gyorsan eltelt az a 6 óra. :)

És íme az ajtóhibák befejező része:

Az egyik ilyen amit szeretnék megemlíteni az, hogy a felfelé nyíló ajtók további hátránya, hogy ha az autó felborul, akkor nem lehet kinyitni őket, hanem csak az ablakok kilökésével tudunk kijutni. Emiatt, ha jól tudom - bár ebben nem vagyok biztos - a Delorean ablaküvegei erre fel vannak készítve. Erről nem tudok pontosabbat, hozzászólásokban szívesen veszem a kiegészítéseket. Bár aki egy Deloreant felborít az már úgyis Darwin díjas, szóval tovább nem foglalkozok vele. :)


Egy másik, hogy ütközésnél az ajtók a nagy méretük és a speciális kiképzésük miatt könnyebben beszorulnak, mint a hagyományos ajtók. Szószerint beépülnek a karosszériába. Ennek az előnye, hogy a nehéz struktúra miatt nagyon jó az oldalsó ütközésvédelem, hátránya pedig, hogy megint az ablakon kell kimászni.

Valamint a befejező probléma, amit szintén sokat hallani. A beázás. Normál esetben ez nem történik meg, de ha valaki mondjuk gépi autómosóba viszi a Deloreant akkor a nagynyomású víz utat találhat befelé. Valamint az előző részben említett ajtóeldeformálódásnál is nagyobb esély van a beázásra. Ismét kiemelem, hogy ez nem tipikus probléma, de előfordulhat.És most pedig két kép a Delorean ajtószerkezetéről:

Ez az első oldalról, majd a következő egy kicsit jobb helyzetből. Sajnos itt az ajtó környezete elég szépen szét van bonta. Szerencsére a vízelvezetők jól látszanak. 

 

3 komment

Címkék: típushibák

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr85687308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiNDER DMC 2008.09.30. 00:37:35

Ha rajtam múlana,és nem a távolságon,akkor minden hétvégén mennék segiteni takaritani,csak ,hogy Deloval lehesek.

Szerintem is megérdemli az aki felborit egy DeLot,hogy az ablakon mászon ki.Most,hogy saját szemmel láttam az autót ,ilyen tapancsokkal jöhet bármilyen kanyar,persze azért a sebeséghatár véges.


A Szélvédövel kapcsolatban,lehet hogy azért van csak három ponton rögzitve a szélvédő a csomagtartó feletti résznél,hogy ki lehessen rúgni?


Egy kérdés Sid.Lehet,hogy csak a varázs miatt,vagy azért mert hüvösebb volt a gázteleszkopoknak, de nem halottam a filmbeli ajtó nyitási hangot." Pszszszszszszs":) Tényleg amúgy meleg időben hallani?

KiNDER DMC 2008.09.30. 00:40:19

Elfelejtettem,és Bocsánat de a vendéglátás külön megérdemel egy nagy KÖSZÖNÖMÖT!!!

Jó társaságban és kellemes emberekkel,gyorsan megy az a fránya idő!De nagyon jól éreztem magam,és még Tódival is össze barátkoztam.:)

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2008.09.30. 06:42:40

Az a fémes szisszenés csak a filmben van. Igazából a Delorean ajtaja - ideális esetben - teljesen csendben nyílik. Kevésbé ideális esetben meg nyikorogva. :)
süti beállítások módosítása