HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Szilveszter

2009.01.07. 11:28 :: Sidaries

Barátnőmmel úgy gondoltuk, hogy a Szilvesztert az autóval kéne tölteni egy nagyon egyszerű ok miatt. Mikor is lehet legjobban időt utazni, ha nem éppen Szilveszterkor? Persze nem volt biztos az egész, mert néhány feltételnek meg kellett felelni, hogy kimenjek az autóval.

- Nem eshet az eső, hó. Téli esőbe nem viszem ki az autót. Hóra meg nincs felkészítve.

- Nem lehet nagyon hideg, mert ha az a minimális csapadék (pára) lefagy, akkor a vezetési tréning megmutatta, hogy mi történik az autóval egy fékezésnél.

- Nem lehet sózva az út. Az egyetlen dolog ami még a Deloreant is ki tudja nyírni.

- Szegény barátnőnek jobban kellett lennie, mert kicsit beteg volt a nagy szünetben.

Szerencsére az idő is jó volt és a Béb is jobban érezte magát (vagy csak nem mutatta, hogy rosszul van :) ), szóval mehettünk. Valamikor 11 előtt indultunk el Győrbe, mert úgy terveztük, hogy megnézzük a tüzijátékot. Egy kisebb kitérő után sikerült is beállni a Baross híd mellé és onnan nézhettük. Őszintén szólva szerintem elég gyenge volt. Össze-vissza lövöldöztek, a zene sem volt túl jó, szóval inkább nem maradtunk a végéig.

Meglátogattuk egy ismerősömet, akikkel dumáltunk az autóról és vittem is őket egy körre, majd egy kis melegedés után mentünk is haza. Kábé kettőkor értünk haza, majd a Passatba visszaszállva megint Győr felé vettük az irányt. És paff! nekiállt esni az ónos eső. Egy pillanat alatt ráfagyott a szélvédőre, és alig láttam ki. Elég para volt. Ha mindez a Deloreanban történik, biztosan problémás lett volna a hazaút. 

Azt mondjuk már észrevettem, hogy ezt az autót szereti az időjárás. Még soha nem kapott el nyári zápor meg ilyesmi. Egyszer kimentem zuhogó esőben, de az teszt volt. Olyan viszont már sokszor volt, hogy amint elraktam az autót a garázsba már el is eredt az eső.

Az autó nagyon szépen és megbízhatóan működött végig. Ismét öröm volt az autózás. Jó volt nézni ismét azt a pár embert, aki az utcán bóklászott, mikor észrevették. Bár mostanában már annyira azért nem figyelem őket, de jópárszor látszott, hogy utánafordultak. Ezt szeretem. Vegyék is észre, hogy nem csak a cicaszemű bubiautók léteznek, hanem vannak igazi egyéniségek is közöttük.

A Szilveszternek egy nagyon fontos tanulsága volt:

- Az időutazás 2008 és 2009 között 0 mph-nál is végbemegy!

 

1 komment

Címkék: vezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr59863128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinderdmc · http://kinderdmc.atw.hu 2009.01.08. 12:03:05

"hogy nem csak a cicaszemű bubiautók léteznek, hanem vannak igazi egyéniségek is közöttük."

Teljes mértékben egyet értek vele!!!Kivánom,hogy ebben az esztendőben is jó éve legyen DeLokának ,ja és nem útolsó sorban nektek is.
süti beállítások módosítása