HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Szerelőnapból sosem elég I.

2009.05.06. 11:33 :: Sidaries

Sokat gondolkodtam, hogy miről írjak ma, mert annyi témám van. Napiautóztam is, szerelőnap is volt, egyéb túrákat is csináltam, szóval téma lenne. Végül a szerelőnapos bejegyzés mellett döntöttem, mert csak. Szóval akkor Május 2, megint szerelés.

A fórumon már régen meghirdettem a szerelőnapot, de elég kicsi volt az érdeklődés. McFlyra mindig lehet számítani és szerencsére Mentos is meg tudta oldani a jövetelt, én pedig alap voltam. Így hárman álltunk neki a szerelésnek és nyugodtan mondhatom, hogy ennél nagyobb ökörködést még nem rendeztünk a klub keretein belül. :)

A nap előbb egy régi ismerőssel kezdődött amíg a szerelők meg nem érkeztek. Még az Amerikai Autóstalálkozón ismerkedtem meg vele és azóta terveztük, hogy összefutunk, de valami mindig közbejött (családi és egyéb program, hóvihar, ilyesmi). Most végre sikerült találkozni és egy kisebb teszt után velünk is maradt egy darabig. Neki köszönhetőek a mostani jobb minőségű képek.

Végül két fronton támadtunk. McFly szétkapta a műszerfalat és megjavította a már megint elromlott olajnyomásjelzőmet és a soha sem működött benzinszintjelzőlámpát. A műszerfal relatív egyszerű volt, íme az eredménye:

A benzinszintjelzőlámpa már nehezebben adta magát, mert a tanknál is volt egy szakadás és némi forrasztást kellett eszközölni. Valamint a rárakódott genyát is le kellett szedni a nemtommiről. Így nézett ki a művelet előtt:

Lehet látni, hogy a sárga drót balra tekeredik ahelyett, hogy szépen a többiek mellett lenne. McFly megoldotta, mint Dévényi Tibi bá' 20 évvel ezelőtt.

Én közben takarítottam a műszerfalat és visszaragasztottam néhány helyen a bőrt. Közben McFly is visszaért és bütykölt egy kicsit. 

Közben Mentos lelkesen bontotta a jobb ajtót két okból is. Az egyik, mert meg akartuk nézni, hogy az ablakmotornak mi lehet a baja és hogy össze tudjuk-e rakni, valamint Dubniczkia kérésére meg kellett nézni az ajtóba írt szövegeket, hogy aztán azokról is írhassak egy postot majd egyszer. Elég sokáig tartott, pedig én is igyekeztem segíteni, nagyon tartotta magát. Ilyen lett Mentos boldog fejével egyetemben:

Végül a műszerfal jó lett, a jobb ajtó visszaszereléséről, a bal ajtó újbóli szétszedéséről és a már említett marhaságokról majd a folytatásban írok.

4 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr781105848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2009.05.08. 09:55:47

hát ez kész:

"a rárakódott genyát is le kellett szedni a nemtommiről"

meg a turhát a hogyishíjjákról és a retket az izébigyóról :D

dubniczkia 2009.05.12. 21:17:33

Ugyesek vagytok nagyon! Grat! Megint szepen szetborult a vas... :) sajnalom, hogy nem lehettem ott...

bopat 2009.05.17. 16:26:49

Csak azt tudnám honnan tudjátok, hogy mit, hogyan lehet leszerelni, és legfőképpen megjavítani és visszaszerelni?
Én speciel ehhez tök hülye lennék, bár gyorsan tanulok és ha valaki mondaná mit kell csinálni akkor tuti bírnám az iramot.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2009.05.18. 09:40:05

Nagyon egyszerű. Nem tudjuk. :)
Na jó, én nem tudom, de vannak nálam hozzáértőbb emberek is akik igen. Van komplett dokumentációm mindenről, de ami még fontosabb, ez is csak egy autó. Zömében ugyanúgy működik mint a többi. Majd egyszer eljössz egy szerelőnapra, aztán meglátod hogyan megy.
süti beállítások módosítása