HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Szerelőnapból sosem elég II.

2009.05.13. 10:46 :: Sidaries

Folytatom a szerelőnapos történetet, megéri olvasni. :)

Ott tartottam, hogy összeszereltük a jobb ajtót, miután megcsináltam a szükséges képeket egy elkövetkező blogbejegyzéshez. Persze ez sem ment egyszerűen, mert azok a pöckök amik felfogják a kárpitot, pár helyen kicsit el voltak görbülve és egy drótból készült célszerszámmal kellett őket helyrehúzni. Miután Mentossal tönkretettük komplett ujjszerkezetünket nyugodtan dőltünk hátra legalább egy percre, de már jött is a következő dolog.

A sofőr oldali ajtón van egy kis joystick, amivel a tükrök mozgathatók. Ennek a helyén a másik oldalon egy műanyag takarólemez van, ami ha nem vigyázunk bele tud esni az ajtóba. Mondta is azt hiszem a McFly, hogy vigyázzak vele, de addigra már koppant is az ajtó alján. :) Innen volt egy jó negyed órám, mire két csavarhúzóval kihalásztam. Mondjuk a hangulatot megalapozta a következő momentumhoz. Nekiestünk a jobb oldali ablakmotornak.

Ezen van egy csőszerű alkatrész amiben az ablakmotor tologatja az ablakmozgató baszt. Nálam ez meg sem moccant. Megpróbáltuk szétszedni elősször ésszel, majd erővel. Így:

Nem jött szét. Szétszedtük a motorrészt is és látszott, hogy eléggé be van állva, de talán széthúzható. Küzdöttünk ezerrel, kapartuk, húztuk, de semmi. Gyengék voltunk hozzá. Itt jutott eszembe a nap ötlete.

Van itt nekem 110 lovam, Passat a neve. Meg van itt egy szép fa is. McFlynak meg volt kötele, tehát nekiálltunk összeapplikálni a cuccokat.

Szépen lassan elindultam és a betokosodott motor nagyon sokáig állta a sarat, de aztán engedett. Sajnos a műanyagrész törött szét először, de utána legalább már meg tudtuk nézni, hogy tényleg be volt rohadva az egész, tehát 100% használhatatlan és javíthatatlan volt. Valószínűleg beázott egyszer valamikor régen.

A képen a bal oldal a normális, a jobb oldal pedig a már szétrohadt rész. Sajnálatos dolog, de legalább aznap is tanultunk valamit és nagyon élveztük. :)

Ezután összeraktuk a műszerfalat, amin most már minden világít.

Mint később kiderült, a reflektor lámpája viszont most már nem, de nem lehet semmi sem tökéletes. :)

Ezután már eléggé éhesek voltunk, ezért rendeltünk pizzát, amíg pedig ideért, nyomtunk egy gyors Quake 3 partyt, mert a kockaság az úgy tűnik a vérünkben van és a notebookot senki sem hagyta otthon. Az eredmény nem publikus, de az biztos, hogy wireless hálózaton azért nem a legjobb játszani. Elég sokat laggolt. 

Következett a nap neheze, a bal ajtó újbóli beállítása. Sokat nem tudok róla írni, körülbelül ugyanaz a forgatókönyv ment le, mint Novemberben. Volt, amikor tökéletesen illeszkedett, de amikor beraktuk a teleszkópot, akkor az félreállította, próbálkoztunk az ajtó elején állítani, de nem nagyon ment. Talán a torziós rugón kéne egy kicsit tekerni, de ahhoz sem szerszámunk, sem bátorságom nem volt. McFlyt tényleg csak a szerszám hiánya tartotta vissza. A végeredmény az, hogy semmi sem történt, csak megint küzdöttünk vele pár órát.

Végül már csak a szokásos tesztkörök voltak hátra, Mentos és McFly ketten is elmentek egy negyed órás körre, mert mondtam nekik, hogy úgy szeretném kívülről is látni az autómat menet közben. Szerencsére beleegyeztek. :) Volt még némi dumálás, egy könnyes búcsú és az örökbecsű idézet, ami most nagyon szépen ideillett:

Jó mulatság, férfi munka volt.

6 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr791118847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kinderdmc · http://www.jacabuli.hu 2009.05.13. 23:57:32

Gondolom sokat kellet öket gyözködni,hogy vigyékel deloreant egy körre :))))

kinderdmc · http://www.jacabuli.hu 2009.05.13. 23:59:00

Ja elfelejtettem.Milyen volt kivülről látni a saját autódat menet közben?
De ezt úgy is meg teheted,hogy mikor te vezetsz,kinyitod az ajtót és ki hajolsz.

hdnctrl 2009.05.14. 11:00:21

egy ilyen szerelőnapra benevezek majd (valamikor nyár végén) mint kibic és mint "ha nem megy ésszel, megy erővel" ember (ugyanis a szereléshez nem nagyon értek, a focuson csak a lámpákkal hülyéskedtem, máshoz nem nyúltam). bár a passat cseppet erősebb nálam, asszem :)

dubniczkia 2009.05.14. 23:37:45

Most mar tenyleg nagyon sajnalom hogy nem lehettem ott... Majd legkozelebb. De nektek jar a gratulacio: jok voltatok sracok!!! :)

CodeKiller 2011.08.25. 16:12:57

Hát azért kár volt ez a nagy erőlködés. Valami rozsdamaró-szutyokba kellett volna beáztatni, és úgy talán menthető lett volna.

Pár évvel ugyan megkésett ötlet, de ha kész lesz az "időgép" ... :P

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2011.08.25. 19:31:13

@CodeKiller: És akkor mi lett volna a szerelés bulifaktorával? :D
süti beállítások módosítása