HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Papírmunkák megint

2009.07.15. 14:24 :: Sidaries

Egy autó sok papírmunkával jár. Ha ráadásul egy különleges jármű, akkor még többel. Az elmúlt hónapban megint volt szerencsém egy kis papírozáshoz. Szerencsére most nem volt annyira komoly, de azért említést érdemel.

Az első és szerencsésebb dolog az volt, hogy idén Áprilistól kezdve P-s rendszámmal is lehet az Unió területén belül közlekedni. Ehhez mindössze a forgalmit kell az okmányirodában kicsit átírni és kész. Ezzel mondjuk úgy voltam, hogy hiszem, ha látom, mert azt hiszem mindenkinek vannak okmányirodás tapasztalatai. Mondjuk töretlen optimizmusom és gyógyíthatatlan naívságom miatt bíztam az ügy gyors elrendezésében.

Meg is jelentem a tatabányai okmányirodában kicsivel 8 után. Sorszámot húzni nem kellett, csak kopogni. Bekopogtam, előadtam a problémámat. A fickó elkérte a forgalmit, áthúzott egy sort, kijavította, lepecsételte és kész. Végeztem is. Őszintén szólva hülyén éreztem magam. Mi az, hogy végeztem? Ennek nem így kéne mennie. Legalább küldjön át még egy másik ablakhoz! Érezni akarom a törődést!

Az utolsó pár sor persze vicc volt, de akkoris. Öt perc alatt végeztem a megyei okmányirodában. Na ki akar megérinteni? :)))

Szóval innentől kezdve mehetek külföldre. Nagyon frankó. Következő hétfőn vagy szerdán fogok is írni róla, hogy hova lesz az első utam.

 

Volt ezen kívül egy másik - nehézkesebb - papírozásom is. A P-s rendszámhoz is kell biztosítás, egy elég drága fajta. Április 27.-én meg is kötöttem egy hónapra. Nagy meglepődésemre egy hónapra rá jött egy csekk, hogy fizessem tovább. Ilyen még soha nem volt eddig, úgyhogy be is ugrottam az Allianzhoz, hogy ezmiez? (Kicsit OFF, de fontos, hogy P-s biztosítással csak és kizárólag az Allianz foglalkozik) Nézelődtek, hümmögtek, majd azt mondták, hogy úgy tűnik, hogy ez bizony egy évre meg van kötve. Kérdeztem, hogy meg van kötve vagy csak úgy tűnik? Korrekt válasz: Úgy tűnik. Kérdeztem, hogy akkor most mit csináljak? Várjam meg a Júliust és ha jön számla, akkor menjek be. (ismét OFF: Az első számlát befizettem, mert éppen kellett. Igaz egy ezressel drágább volt, de legalább csekken jött és azt jobban szeretik a rendőrök, mint az A4-es igazolást.) 

Telt az idő, meg is jött a 39000Ft-os negyedéves díj Július végén. Na akkor jöhet a következő menet. Bementem, megmutattam a szerződésem, hogy én egy hónapra kötöttem szerződést, erre már megint csekket küldtek, pedig az elsőt sem kellett volna. Ismét hümmögés, hogy sajnos ez így van jól, fizessem be. Mondtam, hogy dárga hölgyem, több gondom is van ezzel. Az egyik, hogy ezt a szerződést én meg sem kötöttem, a másik pedig, hogy soha nem kellett eddig egész éveset kötni senkinek, ne bomlasszon ezzel. Ő ezt nagyon sajnálja, de ez a törvény. Kérdezem, mióta? Hát mindig is így volt. Ezzel letettem róluk, mert mondom lükék vagytok, megoldom én magamnak ezt a lemondást máshol. (eddig a komáromi fiókról beszéltem) Ezután elmentem Győrbe és csodák csodájára itt le tudtam mondani a szerződést. Igaz itt sem ment könnyen, mert nyilatkozni kellett, meg pecsételni és két nap is bemenni, de legalább ők nem csak lerázni akartak, hanem megoldani a problémát. 

Szóval a szerződést lemondtam, a héten egy hónapra újrakötöm és örülök. Kicsit összeszedetlenre sikerült, de remélem azért érthető, amit írtam. Érdekes dolog ez a bürokrácia.

Ja és még egy érdekes adalék a végére. Érdekes dolog egy évre P-s rendszámot biztosítani Júliusban, mikor az én esetemben azt Decemberben le kell adni és másikat kell kérni.
 

 

2 komment

Címkék: forgalombahelyezés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr121247510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bopat 2009.07.16. 05:11:10

P rendszámot ki kaphat illetve kérhet? Nemcsak autókereskedők? Nincsenek korlátozások?

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2009.07.16. 11:31:05

Az kérhet, akinek a cége autókereskedelemmel vagy járműjavítással foglalkozik. Általában a kereskedők szoktak kérni, nekem a másik okból van.
Nagyon sok korlátozás van.
- Útvonalnapló
- Áprilisig ahogy írtam nem lehetett külföldre menni
- A személyszálítás tilos
- Nem lehet vontatni
- Drága a kötelező
Most elsőre ennyi jut az eszembe, azt hiszem több nincs.
süti beállítások módosítása