HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Izé

2010.01.27. 10:19 :: Sidaries

Ma szerintem kicsit olyan összeszedetlen dolgok lesznek. Van néhány konzerv, ezekből írok meg egyet, plusz még egy érdekes dolog.

Az egyik, hogy beszéltem valamikor régen egy ismerősömmel. Azzal, aki ezt is szervezte:

Születésnap

Van neki egy frankó, tökéletes állapotú buggyja, amit lehet bérelni is. Szóval beszélgettünk mindenféléről és persze nagyon sokat az autókról. Nekem akkor volt meg egy éve a Delorean és éppen az első rendes nyári szezonomat töltöttem vele. Kérdezte, hogy nem szeretnék-e pénzt csinálni az autóból. Fel lehetne rakni az oldalára, aztán mindenféle bérbeadással biztosan lehetne hozzájárulásokat gyűjteni a fenntartására. Nem mondtam egyből nemet, de nem is erőltettem a dolgot. Féltettem az autót, de ami pénz bejön, abból csak még jobb lenne. Szerencsére annyiban maradt a dolog és nem lett bérbeadósdi.

Amiért mindezt leírom az a bizonyos beszélgetés, amiben arra jutottunk, hogy jól tettem. Azért, mert ha nekiállsz pénzt csinálni belőle, onnantól az az autó már nem a tied. Már sok kötöttség, kötelezettség, idegesség is jár vele és elveszik az élmény amiért vetted és eszköz válik belőle. Egy Deloreanből pedig szerintem vétek munkagépet csinálni. Egy Rolls Royce is megszűnik Rolls Royce lenni, mikor elszállítod vele az első disznót. :)

Így most már alig várom a második teljes szezonom kezdetét és ha esetleg majd valamikor megunom az autót (amit persze jelenleg teljesen elképzelhetetlennek tartok) akkor eladom valakinek, aki megbecsüli és szereti és nem pedig ledegradálom IFÁnak.

 

Aztán a másik dolog. Itt van két VINtábla.

 

Na milyen érdekességet vesztek észre? Nézzétek csak a súlyeloszlást! Hoppá, a késői '82-es autóknak valami extra dolog bekerült az elejébe. Fogalmam sincsen mi lehet az, de megpróbálom kideríteni. Ha esetleg valakinek van információja, az írja már ide kommentbe!

Lehet, hogy csak újramérték, mert az extra súly a sok alkatrészcsere miatt érthető, bár a súlyeloszlás változására nem találtam még pontos magyarázatot.  Főleg nem 20 kg-nyira.

4 komment

Címkék: használat

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr281705940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suttora 2010.01.27. 20:10:36

Jól tetted, hogy nem adtad bérbe. Az tényleg olyan, mintha már nem is a Tiéd lenne. Nem kell mindenből pénzt csinálni, a barátnőjét se adja bérbe normális ember. (Bocs, tudom, hogy az nem teljesen ugyanaz ;D)

bopat 2010.01.28. 14:09:51

Nem csak elől, hanem hátul is nőtt a súly.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2010.01.28. 14:58:27

@bopat: Ez igaz, viszont elől jobban. Azon kívül a dokumentált javítások, cserék szinte mind hátul történtek.

Lézer93 2013.03.19. 11:58:12

Én is épp azt kerestem, hogy hogyan tudnám felvenni a kapcsolatot valamelyik blogvezetővel! Én is szeretnék bérelni egy Delorean-t. A barátnőmmel 2013.04.14.-én leszünk egy évesek, és mindketten imádjuk a Vissza a jövőbe sorozatot, és rajongói vagyunk magának a járgánynak is. Gondoljatok csak bele, milyen romantikus lenne, az évfordulónkon egy Deloreanben csücsülve gurulnék a házuk elé! :))) nem tudom az ötletem megvalósítható-e, és, ha lehet akkor milyen árban lehetne bérelni. Diák lévén sajnos kötöttek a lehetőségeim! Kedves tulajok, van reményem? ;) Üdvözlettel: Lézer
süti beállítások módosítása