HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Ilyen még nem volt

2010.05.31. 08:33 :: Sidaries

Múlt szombaton volt az esküvőm. A tervben az volt, hogy a Delorean lesz az esküvői autó, de ez nem jött össze. Nyugodtan elmondhatom, hogy az eddigi legdurvább probléma lépett fel egy órával az indulás előtt.

Úgy történt, hogy elmentem az autóért, letakarítottam, visszajöttem Győrbe, bóklásztunk egy kicsit, még rendezkedtünk, majd hazajöttünk még egy kis itteni pakolásra. A tömbünk előtt van egy eléggé széles és mély vízelvezető árok amin mindig át kell menni, ha parkolni akarok. Itt már többször lecsaptam a Passat alját is és emiatt kell mindig kötegelőkkel visszarakni. Eddig a Deloreant nem hoztam be, hanem inkább máshol parkoltam, de ezúttal elég sok hely volt, gondoltam beállok. Hiba volt.

Igyekeztem lassan beállni, de még így is nagyot lendült az autó és az alja jó erővel hozzácsapódott a csatornához. Volt nagy csattanás meg minden. Csodáltam is, hogy ennyire nagyot tud csattanni. Először nem is gondoltam, hogy nagy baj lenne, de aztán fura surrogást hallottam elölről, kiszálltam és ezt láttam:
 

A jobb első kerék elég furán állt. Sokkal előrébb, mint szokott és hozzáért az első sárvédőhöz amikor kanyarodtam. Gyorsan alánéztem, megrángattam mindent amit találtam, de eléggé stabilnak tűnt. Kicsit később még egyszer ránéztem és akkor észrevettem a gondot.
 

A lower control arm (talán alsó lengőkar) eltörött! Itt már tudtam, hogy ezzel egy métert sem megyek többet, így arra sincs esély hogy esküvői autó legyen, úgyhogy lassan beálltam vele és most várom a trélert. Elméletileg kora délután ideér, én pedig megyek és mutatom az utat a Tibi Bához, aki remélhetőleg gyorsan összerakja. Az Edtől már megrendeltem az alkatrészt (80e Ft), szerintem jövő héten ér ide. Szívás.

És itt jön be az optimizmusom és derűs világszemléletem, mert egy valaminek viszont örülök. Ha mindez magas sebességnél történik, akkor nem úszom meg ilyen egyszerűen. Valamint így most átnézethetem a másik oldalt is és szükség esetén megtehetem a megelőző lépéseket. Jóindulatú autó ez. Nem akar kinyírni. :)

6 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr862043962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bopat 2010.05.31. 09:09:55

Húúú ez kemény, jól megjártad... mázli tényleg hogy nem menet közben tört el.

dubniczkia 2010.05.31. 09:52:56

Menet kozben, sima uton nem torik el egy ilyen alkatresz, egy katyu vagy valami extra behatas azert kell neki. De a lenyeg, hogy nem esett nagyobb baj, legalabb is veletek nem. Az eskuvohoz gratula es nagyon sok boldogsagot nektek! :)

kinderdmc · http://www.jacabuli.hu 2010.05.31. 17:20:43

Sok Boldogságot és kitartó házaságot kívánok nektek.

"Nem az az igazi akivel letudod élni az életed,hanem az aki nélkül nem."

Delokának meg gyógyulást kívánok.

Mairtin 2010.05.31. 17:50:31

Érdemes volna egy nagyon alapos futóművizsgálat, így biztos lehetsz abban, hogy a többi keréknél nem fordul elő még egyszer. Akár egy esetleges anyag fáradás miatt is történhetett. (mondjuk nem tudom mekkorát koccant) Ha biztos, hogy az árok miatt volt és a nagyon nagy lendületből kapott ütéstől akkor ok.

Mairtin 2010.05.31. 17:52:36

...illetve nem ok, de ez van.
Szerintem azért egy bizonyos mértékű ütést a lengőkarnak is ki kellene bírnia.

volante · http://volante.blog.hu 2010.06.05. 14:57:40

Tényleg szerencséd van, még annyiban is, hogy nem éppen az esküvő kellős közepén adta meg magát a technika, életed végéig ezzel húzna, aki ott volt. Sok boldogságot kívánok nektek! :)
süti beállítások módosítása