HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Lámpaigazítás

2011.05.04. 10:00 :: Sidaries

Hát a szombatom megint emberesnek sikerült. Reggel kilenckor indultam Komáromba, mert egy pár Deloreanes dolgot meg kellett beszélnem az egyik haverral, de erről bővebben majd úgy kábé egy hónap múlva. Utána hazamentem, és egy gyors ebéd után nekiálltam a győri találkozóra készülni.

Amióta láttam a lehetőséget, hogy a hátsó lámpáim tudnak egyenesen is állni, azóta nem hagyott nyugodni a dolog. Mivel volt egy órám, kiálltam az autóval, előszedtem a szerszámokat és kipakoltam a lámpákat a helyükről, majd nekiláttam. Amit most leírok az a bal hátsó lámpa szempontjából nézi a szerelést.

Vegyük akkor a lámpát. Hat csavar fogja, felül három, alul három. Nekem a felső csavarok a helyükön voltak, viszont az alsó sorból csak a bal oldali. A másik kettő az vagy nem volt a helyén (mióta megérkezett) vagy rossz helyre voltak becsavarva (a karambol utáni szerelés után).

Az előbb linkelt bejegyzés második és negyedik képén lehet látni, hogy mennyire lógott a lámpa alatti rész. Most szépen nekiálltam jól összecsavarozni, de nem sok esélyem volt, mert a rossz helyen levő csavarok és az idő miatt a jobb lenti csavar helye már vagy fél centivel volt lejjebb, mint ahol lennie kellett volna. Kicsit ezért keményebben álltam neki.

Mivel normál módon nem bírtam behúzni a csavarokat, ezért először a jobb felső csavarhelyre bedugtam egy csavarhúzót, azon kicsit lejjebb csúsztattam a lámpát, hogy az alsó csavart be tudjam húzni. Mikor ez megvolt, akkor az alsó csavar miatt lefelé álló csavarhúzót felnyomtam merőlegesbe és így a helyére került a felső sor és be tudtam húzni a középső felső csavart. Ez után jött a bal alsó, majd a bal felső. Mivel eddigre már két csavarom volt felül, ezért ki tudtam szedni a csavarhúzót és oda is be tudtam húzni a csavart. A végeredmény a felső képen megtekinthető.

Miután megcsináltam ugyanígy a jobb oldalt is és elégedetten hátradőltem, rájöttem, hogy azért van egy gond. Az, hogy vajon most ki lesz az erősebb? A műanyag lógása vagy a lámpa műanyaga. Ha az utóbbi, akkor minden oké, ha az előbbi, akkor lehet, hogy a lámpa szét fog törni. Egyelőre úgy tűnik, hogy a lámpa bírni fogja, de majd meglátom. Szép lett. :)

6 komment

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr152874109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Suttora 2011.05.04. 13:55:43

Nekem is az utolsó bekezdés jutott először eszembe :-)

hdnctrl 2011.05.04. 14:06:12

én is egyből ezt akartam kérdezni, de szerintem a lámpa kerete is van olyan erős.

kema1 2011.05.05. 19:59:00

Szia, én a helyedben kivenném a lámpát megint, körberajzolnám, vágatnék ki egy keretet pl rozsdamentes acél pléhből, kifúrnám a csavarhelyeket és ez a probléma is kipipálva. A keretet felfúrhatod a lökösre vagy felnitelheted és nem kell többé feszegetni, és a lámpa se törik. :)
üdv Kema

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2011.05.06. 09:52:58

@kema1: Nem hülyeség. Elgondolkodok rajta.
süti beállítások módosítása