HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

skynet - felújítás OT vizsgához III.

2012.03.29. 10:00 :: hdnctrl

Miután elhoztam a kocsit a szervizből, elmentem vele egy OT elővizsgára (elővigyázatosságból). Meg is mondták, hogy felülről nagyon szép a kocsi, de ha ilyen rozsdás a futómű, meg fog bukni.

Egy rakás galvanizált cucc

Itt jött a dilemma: érdemes-e még költeni a vizsga miatt? Aztán abban egyeztem meg magammal, hogy ha már 700K ráment, akkor menjen még 300K (ennyit kaptam előzetes becslésként), amiben benne foglaltatik az EVAP rendszer visszaépítése is.

EVAP: "volt, nincs" helyett "nem volt, van"

Tehát jött az újabb kör:
- első futómű festése, szinterezése (utóbbi ott, ahol a szétszedés az autó darabokra hullása nélkül megvalósítható)
- csavarok, alkatrészek galvanizálása
- kormányszerkezet szétszerelése, festése
- réz vízcső (ilyen is van, nem csak alumínium) tisztítása
- első fékmunkahengerben gumi alkatrészek cseréje (Jaguarba valókra)
- hátsó futómű lengőkarok festése, csavarok galvanizálása
- féltengelyek tisztítása, festése
- EVAP tartókonzol készítése
- EVAP visszaépítése
- alapjárat beszabályozása

Ez így nem tűnik soknak, de megint volt 62 munkaóra, így a számla végösszege kb. 450K. 

Felújított futómű

És íme az alkatrészlista (a legelejétől), ezeket rendeltem a delorean.eu-ról: lámpakapcsoló, automata váltó tömítés, hátsó fékhez tömítéskészlet (2 db), ajtókra csíkok (ezt tévedésből rendeltem, persze 2 db-ot), olajszűrő (ebből 3-at rendeltem, de nem tévedésből), légszűrő (szintén 3 db), cső meleg levegőhöz, cső légszűrőhöz, H4 első lámpa (2 db), ajtószigetelés (2 db), oldalsó kis csík elölre, hátsó fékcső (2 db), első fékcső (2 db), automata váltó szűrő illetve ehhez tömítés, ajtó küszöbtömítés (2 db, a csíkok helyett ezt kellett volna egyből), csavarok, első felfüggesztéshez felső gömbcsuklók (2 db), önzáró anyák, kupak az EVAP-hoz, aktívszenes szűrő az EVAP-hoz, illetve ehhez cső, csőtartó gumigyűrű és megint egy másfajta cső. Ez összesen kb 300K.

Ide is új tömítések kerültek

Amit itthon sikerült beszerezni: légkondi töltőgáz, kipufogótömítések, gyertyák, fagyálló, váltóolaj, motorolaj, olajnyomás jeladó, néhány egyéb cső az EVAP-hoz, meg az UNIX 144069 féknyereg javítókészlet. Ezek így összesen megint 100K, de ez már benne van a javításban.

Tehát lenne az egész javítás összesen kb. 1.450K, de hozzájön az előző javítások (Tatabánya, Baumgartner, Óbuda) díja, így összesen a javítás + alkatrészek 1.6M-et tesznek ki.

Az autó ára 5.2M volt, az odaút, szállás, komp, és benzin meg kb. 350K, szóval a grand total 7.15M eddig. És még mennyi lesz ezután... de még mindig azt mondom, bőven megérte! John Zachary Delorean (RIP) és Martin Luther King (RIP) szavait keverve: "I live the dream. I still live the dream."

(A felújításról az összes kép megtalálható az FTP-n, aki jól viselkedik, kap hozzáférést Sid-től.)

1 komment

Címkék: skynet

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr144317544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2012.03.29. 20:49:14

Szép munka volt. Kíváncsi vagyok az enyém milyen lesz. És mennyiért. :)
süti beállítások módosítása