HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Mutáns Deloreanek III. - Limuzin 1.

2013.01.11. 10:00 :: Sidaries

deloreanlimo1.jpgNagyon régóta kering a felső kép a neten egy Delorean limuzinról. Sok hozzászólás érkezett rá és tényleg ezer helyen lehetett ráakadni, de a végeredmény általában az volt, hogy ilyen autó márpedig nem létezik. Ez pedig igaz is volt, mert ez a kép tényleg photoshoppal készült, ám akkor mikor ez kiderült, már tervben volt egy igazi Delorean limuzin. Ez az autó azóta is készül és Rich már a célegyenesben van, ő maga 90% körülire teszi a készültségi fokát. Az autó VIN-je jó kérdés, mert - mint majd a méreteiből is látszik - nem egy autó felhasználásával építette meg. Ő maga viszont a VIN 6606-ot szokta VINnek mondani, de azt nem mondta meg, hogy melyik donor alapján választotta éppen ezt a számot.

deloreanlimosketch.jpgEnnek az autónak az ötlete ugyanúgy a 2000-es DCS-en merült fel, mint a kabrióé és az első rajz is ott készült. Akkor Rich még úgy gondolta, hogy pár év alatt elkészül az autóval és még John Deloreant is viszi benne egy körre, de ez nagyon nem jött össze. A munkának elég korán - még 2000-ben - nekiállt, de a többi project (kabrió, D-rex ...) elvitte az időt. Mikor viszont ezek elkészültek, végre jutott idő a limuzinra is.

Az első lépés az autó alvázának a legyártása volt. Rich Bryan és Reg Pearce műhelyét kereste fel, ahol abban az időben a rozsdamentes acél Delorean alvázakat is gyártották. Ez az új alváz a rendes Delorean alvázának a erősen megnyújtott és megerősített változata lett. A munka elég lassan haladt, mert Reg és Rich is teljes munkaidőben dolgozott, ezért csak délutánonként és hétvégenként értek rá az alvázzal foglalkozni. 2001 áprilisára azért elkészültek és szépen ki is rakták egymás mellé a normál (2,4 méteres tengelytáv) és a hosszított (6,1 méteres tengelytáv) alvázat.

deloreanlimoframe.jpgInnentől kezdve eléggé megállt a dolog, mert Rich nekiállt alkatrészt gyűjteni. Eddig nem emeltem ki - habár mindkét alkalommal megemlítettem - hogy Rich egy ép Deloreant sem használt fel és szedett szét a módosított járműveihez. Mindegyik autója valamilyen leselejtezett roncs alapdarabjaiból épült fel. A kabrió egy tető és ajtaján sérült Deloreanból épült, a D-Rex-nek nem tudom mi lehetett a baja, de valószínűleg komoly motor vagy váltógonddal küszködött még az előző tulajdonosnál. Szóval amit ő csinál az nem rombolás, hanem feltámasztás. Munkáját Tamir Ardon is elismerte akinek az oldala minden Deloreanrajongó Mekkája. Szóval ezért is ment lassan az alkatrészkeresés, mert megfelelő roncsokra volt szüksége.

deloreanlimopod1.jpg

És itt most egy kis szünet nekem is. Jövő hétre elkészül az limuzin. :)

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb autó

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr705007732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása