HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Akkor álljunk neki az alapjáratnak V.

2014.03.21. 10:00 :: Sidaries

Hát a szerdai blog kimaradt, azt pótolom most. A pénteki attól tartok ezúttal tényleg kimarad.

A múlt hét végére úgy terveztem, hogy megyek egyet az autóval, de aztán semmi sem lett belőle mert az előrejelzéseknek megfelelően rossz idő volt.  Szerencsére azonban hétfő délután minden jól jött össze és ki tudtam menni egy próbaútra. Igazából semmi sem változott. A lefulladás tényleg megjavult, de az igen durva alapjárat ingadozás megmaradt. Most éppen általában 600 és 1400 között ugrál.

Az út után viszont most már 100%-ra biztossá vált még egy hibajelenség. Az autó kipufogófüstje kegyetlenül büdös lett!  Emlékszem hogy régen – bemelegedés után – semmi szaga nem volt, most viszont alig lehet megmaradni mögötte. Már akkor is észrevettük hogy csípi a szemünket, amikor szereltük, de egy Delorean esetében egy egyszer előforduló hiba nem jelent semmit. Az csak pillanatnyi hangulat kérdése. Ez viszont már a második alkalom és úgy tűnik elég konzekvensen hozza. Ráadásul mikor mögé álltam és teszteltem a motort, észrevettem, hogy ha nagyobb gázt húzok neki, akkor a füstje is láthatóvá, sötétté válik. Nem fekete, de azért erős sötétszürke lesz a színe. Utána is néztem gyorsan a dolognak a dmctalkon.

Nagy örömömre az első tippemet egész sokan osztották, miszerint ez valószínűleg azt jelenti, hogy túl dús a keverék és a túl sok benzin nem tud elégni és ez a tökéletlen égés okozza ezt a hibát. Elméletileg ilyenkor a fogyasztás is nőhet. Ezt nem tudom egyelőre alátámasztani, mert habár úgy tűnik többet evett, de volt közben egy téli szünet ami miatt sokat járt csak úgy magában az autó, anélkül hogy egy métert megtett volna. Szóval ez csak elmélet egyelőre.

szerelonel.jpgVégül aztán (miután párszor jól összebüdösöztem magam), inkább elvittem az autót az amúgy is szükséges éves olajcserére és mellé elmondtam az egyéb bajaimat is. Ami pedig igazi különlegesség volt ezúttal:  Az autó minden problémáját gyönyörűen produkálta! Nem állt neki tökéletesen működni, csak egy kis ideig hogy látszódjon hogy ilyet is tud és hogy mennyire hisztis is tud lenni. Imádni való egy ribanc ez. :)

Szólj hozzá!

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr1005871395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása