HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Kis évvégi bónusz

2014.12.03. 10:00 :: Sidaries

Két dolog volt mostanában, ami említést érdemel. Múlt héten, amikor még nem volt annyira szar idő, az egyik környékbeli intézni valómat úgy döntöttem a Deloreannel intézem el, hogy megjárassam. Igazából sok dolog nem történt, a kicsit nehézkes hidegben indulást levéve minden ment terv szerint. Volt viszont egy érdekes dolog. A dolgom elintézése után - ami körülbelül 5-10 percig tartott, tehát pont az újraindítás utáni legrosszabb ideig - az autó pöccre indult. Ismét. Pont úgy, mint legutóbb is, mintha a probléma elmúlt volna. Igaz, ez a Delorean esetében nem egy ritka dolog, mégsem gondolom hogy erről volna szó. Azért, mert amióta ez a hiba fennáll, azóta mindig csak azután jelentkezik, ha jelentős ideig használtam a Deloreant vizes, esős helyzetben.

Írországban jött elő először, miután áztunk napokig, aztán több esetre nem nagyon emlékszem, de múlt tél óta is csak esős időben jött elő, mint például idén Olaszországban. Szóval van egy olyan sejtésem, hogy itt nem egy rossz alkatrészről, hanem egy rossz tömítésről vagy valami ilyesmiről lehet szó. Majd kiderítem tavasszal.

És ha már esőről volt szó, akkor volt még egy jó dolog. Miután egész héten esik az eső, a Delorean meg múltkor úgy elkoszolódott mint még soha, ezért adta magát a dolog, hogy akkor összehozzuk a kettőt. A Passat szép tiszta lett a folyamatos esőtől, ezért aztán a Delorean orrát is kiraktam egy kicsit hogy lemosódjon. Valahogy így:

furcsakosz1.jpgÍgy a legkoszosabb rész kicsit tisztul, de az ajtókra nem kerül víz, így a beázást elkerülöm. Kint is hagytam pár órára és az eredmény meglepő lett.

furcsakosz2.jpgUgyanis a kosz a csomagtartó végén összegyűlt, de onnan már nem folyt tovább. Egy zsebkendővel letöröltem és készen is volt a takarítás aznapra. Maradt még kosz bőven, majd ha megint esik rendesen, akkor folytatom, de addig is örülök hogy ezt is ilyen okosan kitaláltam.

3 komment

Címkék: vezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr416952747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabi DMC · http://delorean.blog.hu 2014.12.03. 11:10:24

Klassz lehet tolatva benavigálni azon az ajtón, miközben elöl a betonpadka várja, hogy belekanyarodja a felniddel :)

hdnctrl 2014.12.03. 11:26:28

@Szabi DMC: szerintem kb 6 méterre van a padka az ajtótól, nem annyira necces ez. Én sokkal nehezebben állok be, a fal mellé, már láttad, hova.

Sidaries · http://delorean.blog.hu 2014.12.03. 15:17:23

@Szabi DMC: Tényleg nem vészes. Így hat év után. :)
Azért az első pár beállás nem volt könnyű.
süti beállítások módosítása