HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Motorfelújítás III.

2016.05.11. 10:00 :: Sidaries

Előző részek itt és itt.

Eltelt az üres hét, amíg nem sok történt az autóval, de aztán múlt hétfőn elkezdték a motor összerakását. Több probléma is volt, amit meg kellett oldani. Az első és egyben a legnagyobb gond az volt, hogy a szétszedés során az egyik hengerfejcsavar menete teljesen szétment. Az új csavarok szerencsére jók voltak, de ehhez az egyhez újra kellett fúrni a menetet. Egy felújítókészlettel úgy tűnt megoldható lesz a dolog, ami szerencsére így is történt, bár itt is voltak bajok rendesen. Ugyanis az első készlet valami miatt mégsem lett jó, kellett hozzá valami új kiegészítő is. Ennek a részleteit nem ismerem, csak annyit tudok, hogy végül sikerült megoldani a problémát és az elmondások alapján tökéletes lett és jobb mint a gyári. Elhiszem. Volt itt egy vicces epizód, amikor kérdeztem, hogy mennyire egyszerű dolog ez, mire Tibi bá' csak annyit mondott, hogy nem egy különleges dolog, igaz utoljára valamikor '88-ban csinálta az Afitban, egy Zsigulin. Ezután már én is úgy gondoltam, hogy ilyen háttérrel semmi gond nem történhet.

Aztán mikor ez megvolt, kerültek fel a hengerfejek és minden más, jött a következő gond. Az Ed által küldött láncfeszítők mások voltak, mint ami a motorban volt. Kicsit rövidebbek voltak és sokkal íveltebbek. Valahogy így:

lancfeszito.jpgSzóltam is Ednek, hogy ez így nem frankó, mit csináljunk vele? Azt mondta, hogy tudja, de semmi gond, simán használjuk, be lehet rakni, ők hat éve boldogan szerelik ezt be. Átadtam az üzenetet, mire jött a válasz, hogy értik, hogy be lehet rakni, de hogyan? Ha berakják, elszakad a lánc. Jobb lenne, ha nem lenne ennyire feszes, hanem kicsit meg lenne nyúlva. Akkor beférne. Miután ezen jót "nevettünk", mégis bekerültek a régiek. Elvégre nagy bajuk nem volt, csak a bal oldali szegecsen túl volt lepattanva belőlük egy darab, ki tudja mennyi ideje. Ezeket az újakat pedig majd visszaküldöm vagy visszaviszem Ednek, aztán remélhetőleg majd levásárolhatom legközelebb. Kicsit azért zavar a dolog, mert az Edtől rendelt 45e Ft-nyi alkatrészből ez a két feszítő volt 30e.

szepmotoravmotor1.jpgInnen már nem voltak igazán komoly gondok, levéve a szokásos hogyapicsábaérjemeztel? és kivoltazahülyeakieztkitalálta? jellegű problémákat. Persze teltek azért a napok, végül múlt pénteken már sikerült beindítani és menni vele egy pár métert, Ezen a héten hétfőn pedig mikor mentem, már kint állt az autó a hátsó lökhárítóval együtt, mert elkészült. Pár métert én is gurultam vele, a hangja nagyon szép, mást még nem tudtam letesztelni. Ha hazahozom, majd okosabb leszek.

keszazauto.jpgMár csak egy fontos tennivaló van hátra, el kell mennem Érdre biztos ami biztos beállíttatni és megnézni az EKG-ját. Ezt valamikor a héten még meg kéne oldani, de a pontos időpont még várat magára.

Szólj hozzá!

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr888700378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása