HTML

Élet egy Deloreannel

Ez a blog a Delorean Klub Magyarország blogja. Terveink között szerepel a tulajdonunkban levő autók minél több kalandját megörökíteni, a Delorean Motor Company és John Delorean életét minél részletesebben dokumentálni.

Friss topikok

  • gigabursch: Az utolsó bekezdésben a lényeg!!! :-))) (2023.10.18. 12:45) Klubtalálkozó 2023
  • gigabursch: Sok csodát nem várok... Majd ha lesz, akkor tíz év múlva egy tízéveset. (2023.10.06. 11:46) Új Deloreanek - Frissítés 8.
  • Sidaries: @Tomchy: Valóban. Bár azért tegyük hozzá, hogy a vadnyugaton sem voltak éppen pontosak a vonatok a... (2023.09.26. 09:32) Levél érkezik - 42 év késéssel
  • bopat: Azért mentem lassan, mert nem bírtátok az iramot :) Vissza kellett fognom magam. (2023.07.13. 14:49) Ausztriai kirándulás
  • a8zoli: meg sokszor 15 evet kivänok ;) (2023.06.30. 18:33) 15 év

Zsanérjavítás

2018.03.22. 10:00 :: Sidaries

Nagyon bíztam benne, hogy mára mindent meg tudok írni a javításról, de sajnos nem úgy alakultak a dolgok. Az új zsanér megvan, ami szép és jó, de a beszerelésre még nem volt idő. Pontosabban idő lett volna, de jó idő nem. Márpedig mínusz sok fokban ajtót emelgetni és csavarozni a garázsban olyan élmény, aminek nem akartam kitenni magam. Maradt hát a valamikor a következő napokban beszerelés, most pedig az idáig vezető út.

Ott hagytam abba, hogy megvolt a hiba oka, leszedtük a zsanért, jöhetett a javítás. Elsőre persze mentem a delorean.eu-ra, aztán le is csuktam gyorsan. A bontott zsanér ugyanis 436 euró, azaz kb. 135 000 Ft. Kizárt, hogy én ezt jó szívvel kifizessem, maximum majd ha nyúznak érte. Keresni kellett hát másik megoldást. Két dolog jutott az eszembe. Az egyik, a munkahelyem műhelye, ahova gyorsan el is vittem a széttört zsanért, ahol egy nap alatt összehegesztették. Kezdésnek jó volt, de nem értek hozzá, lehet, hogy ez a hegesztés ugyanolyan jó, mint az eredeti, lehet, hogy nem az. Ezért aztán nem rohantam azonnal visszarakni a javított darabot, hanem inkább felvettem a kapcsolatot egy ismerőssel, aki korábban már csinált nekünk kulcstartókat is, tehát ért a vasakhoz.

szephegesztes1.jpgJól is tettem, mert mint kiderült, ilyet is tudna csinálni, csak vagy mérjem le pontosan vagy küldjem el neki. Egyértelmű, hogy inkább a postázás mellett döntöttem, elvégre ő majd jobban tudja, hogy pontosan milyen méretek kellenek és hogyan. Persze mindent ráraktam a csomagra az ajánlottól a tértivevényig, ami egy kis izgalom után oda is ért. Ha jól emlékszem, akkor kb. két hét alatt készültek el az új darabok.

szepujdarabok.jpgA többesszám itt teljesen jogos, mert két darab készült. Egy hasonló keménységű, mint a gyári, valamint egy brutális keménységű, amit külön kértem, hogy a következő évtizedekben nehogy újra ilyen gondom legyen. Az elkészülés után hamarosan indult vissza a csomag, szerencsésen ide is ért, itt már csak a festésük volt hátra. A négy napos hosszú hétvégén ez is megtörtént, és itt állok most. Megvannak a zsanérok, várom a jó időt, aztán indulhat a beszerelés.

szeujdarabokfestve.jpgA terv az, hogy a brutálkemény megy az autómba, a javított megy a polcra, az új, gyári keménységűvel pedig megkeresem az Edet, hátha tetszik neki az ötlet, hogy vegyen párat sokkal olcsóbbért, mint a régi. Bízok benne, hogy így lesz, mert így lesz egy új dolog a kormánybőrözésen túl, amivel kicsit hozzájárulok a Deloreanek túléléséhez. Meg hát egy kis pluszpénz is lesz belőle.

A végére hagytam a legfontosabbat, az új zsanér darabja 15000 Ft volt, a festés pedig további 2000 Ft.

Szólj hozzá!

Címkék: szerelés

A bejegyzés trackback címe:

https://delorean.blog.hu/api/trackback/id/tr6313765170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása